به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، مطالعات قبلي نشان داده اند كه رژيم غذايي ناسالم - به ويژه رژيم حاوي سبزيجات كم، با شكر و كربوهيدرات هاي تصفيه شده زياد و مملو از گوشت فراوري شده- با التهاب مزمن ارتباط دارد و باعث افزايش خطر ابتلا به برخي سرطان هاي خاص مي شود.
حال بر اساس مطالعه جديد محققان دانشگاه كاليفرنيا و لس انجلس كه اخيرا در مجله Cancer Epidemiology, Biomarkers & revention. منتشر شد، همين التهاب حاصل از رژيم غذايي مي تواند خطر ابتلاي زنان به سرطان سينه تا پيش از دوران يائسگي را افزايش دهد.
به گفته محققان، با وجود پرشماري مبتلايان به سرطان سينه، اما اين بيماري در هر يك از زنان علتي متفاوت از جمله ژنتيك، جمعيت شناسي و شيوه زندگي دارد.
در اين مطالعه جديد، محققان نشان دادند كه عادت به مصرف مواد غذايي التهاب زا در دوران نوجواني و جواني مي تواند در آينده احتمال ابتلاي زنان به سرطان سينه را افزايش دهد.
غذاهاي التهاب زا باعث افزايش تورم و درد حاصل از التهاب شده و رژيم حاوي اين غذاها افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن را به دنبال دارد.
محققان داده هاي مربوط به 45 هزار و 204 نفر زن را بررسي كردند.
گروهي از اين زنان در فاصله زماني بين 27 تا 44 سالگي پرسشنامه اي را پر كرده بودند كه جزئيات رژيم غذاي آنها را در جواني نشان مي داد؛ در مرحله بعد، اين پرسشنامه هر چهار سال بار به روز شد.
گروه ديگري از زنان هم در سنين 33 تا 52 سالگي پرسشنامه اي را در زمينه رژيم غذايي دوران دبيرستان خود پر كرده بودند.
محققان با استفاده از روشي كه مصرف مواد غذايي را با نشانگرهاي التهاب در خون ارتباط مي دهد، نمره اي بابت التهاب زا بودن رژيم غذايي هر يك از زنان تعيين و بر اين اساس داوطلبان را به پنج گروه تقسيم كردند.
اين مطالعه نشان مي دهد كه در قياس با زناني كه كمترين نمره را در ارتباط با رژيم غذايي التهاب زا در دوران نوجواني كسب كرده بودند، زناني كه بالاترين نمره را در همين شاخص داشتند، 35 درصد بيشتر در معرض احتمال ابتلا به سرطان سينه تا پيش از دوران يائسگي بودند.
همچنين در قياس با زناني كه در جواني كمترين نمره را به خاطر رژيم غذايي التهاب زا كسب كرده بودند، زناني كه بالاترين نمره را داشتند، با 41 درصد افزايش احتمال ابتلا به سرطان سينه قبل از دوران يائسگي روبرو بودند.
اين مطالعه رابطه علت و معلول را در خصوص رژيم غذايي التهاب زا در دوران نوجواني و جواني با ابتلا به سرطان سينه تا پيش از يائسگي مطرح نمي كند، اما محققان معتقدند كه نتايج به دست آمده اهميت پيروي از رژيم غذايي سالم را بيش از پيش برجسته مي كند و به عبارت ديگر، رژيم غذايي منجر به التهاب مزمن در دوران نوجواني و جواني مي تواند عاملي باشد كه زنان را در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دهد.
به گفته محققان، با توجه به فرايند رشد سريع سينه در دوره نوجواني و جواني، اهميت دارد كه دختران از رژيم غذايي سرشار از سبزي، ميوه، غلات كامل، آجيل، دانه ها و حبوبات استفاده كنند و از مصرف نوشابه هاي گازدار، استفاده زياد از غذاهاي شيرين، كربوهيدرات هاي تصفيه شده و گوشت هاي فرآوري شده بپرهيزند.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**انتشار: زهره محتشمي پور
تهران– ايرنا- يك مطالعه تازه نشان مي دهد كه رژيم غذايي نامناسب دختران نوجوان و جوان احتمال ابتلاي آنها را به سرطان سينه تا پيش از دوران يائسگي افزايش مي دهد.