رونق بخشي به صنايع دستي و فرهنگي در مشهد موجب كاهش قاچاق كالا در حوزه سوغات است

مشهد- ايرنا- معاون سياسي، اجتماعي و امنيتي استانداري خراسان رضوي گفت: رونق صنايع فرهنگي و دستي استان كاهش ورود كالاي قاچاق در حوزه سوغات و دستاوردهاي مهم اقتصادي در پي دارد.

به گزارش استانداري خراسان رضوي، سيد جواد حسيني روز يكشنبه در نشست كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت در مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان با بيان اينكه يكي از اولويت هاي اصلي وزارت كشور بر مبناي فرمايشات رهبر معظم انقلاب، تحقق اقتصاد مقاومتي است افزود: براي تحقق اين امر توجه به توليد داخلي و مبارزه با قاچاق كالا و ارز يك راهبرد اساسي است.
وي اظهار كرد: بررسي كالاهاي ممنوعه، ضد فرهنگي، سلامت محور و داراي محدوديت از جمله موضوعاتي است كه بايد به صورت ويژه در حوزه قاچاق كالا در اولويت قرار گيرد.
وي با بيان اينكه حضور و عزم جدي دستگاه هاي اجرايي استان براي مبارزه با كالاي قاچاق ضروري است گفت: بر اساس فعاليت هاي انجام شده آمار كشفيات كالاي قاچاق در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 50 درصد رشد داشته است.
حسيني با بيان اينكه صادرات طلا از 300 كيلو گرم در سال گذشته به 865 كيلو گرم در 10 ماه امسال رسيده است افزود: در 10 ماه امسال 2 هزار تخته پتوي خارجي قاچاق به ارزش يك ميليارد و 200 ميليون ريال كشف شد.
وي با اشاره به ساماندهي 47 واحد فروش كالاي قاچاق در خراسان رضوي اظهار كرد: وضعيت كشف كالاي قاچاق در اين استان بر اساس فعاليت هاي صورت گرفته رو به بهبود است.
وي توجه به مقابله با قاچاق فرآورده هاي نفتي و تسهيل فرآيند حمل و نقل ترانزيت را ضروري دانست و گفت: ساماندهي مبادي رسمي ورود و خروج كالا، افزايش ايستگاه هاي بازرسي، تسريع در رسيدگي به پرونده هاي قاچاق كالا و ارز و ساماندهي توليد، صادرات و واردات طلا از جمله موضوعاتي است كه بايد به صورت ويژه مورد توجه قرار گيرد.
حسيني با بيان اينكه كنترل قاچاق در حوزه عرضه نياز به هماهنگي بيشتر دارد، افزود: جايگاه ارزشمند گردشگري خريد باعث شده است بيش از 90 درصد كساني كه براي زيارت به خراسان رضوي مراجعه مي كنند نگاه خريد را نيز به صورت ويژه دنبال كنند.
وي ادامه داد: طبق آمارها سالانه نزديك به 25هزار ميليارد ريال خريد توسط زائران در اين استان انجام مي شود كه 75 درصد كالاهايي كه به عنوان سوغات خريداري مي شود خارجي است و 21 درصد آن نيز كالاي قاچاق مي باشد.
وي فعاليت هاي فرهنگي در حوزه كاهش قاچاق كالا و ارز را ضروري دانست و اظهار كرد: كارگروه فرهنگي در اين زمينه بايد تعيين و تشكيل شود و اقدامات خود را گزارش دهد هرچند توسط صدا و سيما و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي اين استان نيز اقدامات مناسبي صورت گرفته است.
وي گفت: برگزاري نمايشگاه هاي مختلف عرضه سوغات نيز از جمله موضوعاتي است كه بايد به صورت جدي دنبال شود.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استانداري خراسان رضوي افزود: حضور فعال دستگاه هاي اجرايي در حوزه مبارزه با كالاي قاچاق مي تواند نتايج بسيار ارزشمند به همراه داشته باشد.
1906 / 6053 خبرنگار: فاطمه يوسفي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم