تعداد كشته‌ها در صورت وقوع زلزله در تهران مشخص است/500 رنجر هلال احمر در ارتش آموزش مي بينند

تهران - ايرنا - رئيس جمعيت هلال احمر بابيان اينكه گسل هاي فعال، در تمام مساحت كشور وجود دارد، گفت: در صورت وقوع زلزله در تهران، حتي تعداد كشته ها نيز مشخص است و با توجه به اينكه تهران، پايتخت سياسي كشور محسوب مي شود، وقوع زلزله در اين شهر خطر ساز است.

به گزارش روز دوشنبه پايگاه اطلاع رساني جمعيت هلال احمر، سيد اميرمحسن ضيائي در ديدار با امير سرتيپ كيومرث حيدري، فرمانده نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران، به سخن رهبر معظم انقلاب در ديدار با مسئولان هلال احمر اشاره و خاطرنشان كرد: به فرموده رهبري، 'هلال احمر بايد شبيه ارتش باشد؛ در حال تحرك و حضور دائم' و اين توصيه و دستور همواره سرلوحه هلال احمري ها در خدمتگزاري به مردم است.

**ضرورت برنامه ريزي و تدوين طرح ملي مديريت بحران در كشور
ضيائي با تاكيد بر اينكه به جز خرمشهر و آبادان، گسل هاي فعال، در تمام مساحت كشور وجود دارند و طبيعي است كه در اين شرايط بايد برنامه ريزي و طرحي ملي براي مديريت بحران داشته باشيم، افزود: در صورت وقوع زلزله در تهران، حتي تعداد كشته ها نيز مشخص است و با توجه به اينكه تهران، پايتخت سياسي كشور محسوب مي شود، وقوع زلزله در اين شهر بسيار خطرساز خواهد بود.

**تمام پهنه ايران متاثر از تغييرات اقليمي و گسل هاي فعال
رئيس جمعيت هلال احمر در ادامه سخنان خود با بيان اينكه متاسفانه بحران هاي طبيعي و غير طبيعي در دنياي امروز رو به گسترش است، افزود: تغييرات اقليمي در چند سال گذشته به سرعت در حال پيشرفت بوده و طي سال هاي اخير، گرم شدن زمين، خشكسالي، سيل، زلزله و رانش زمين جغرافياي منطقه و ايران را تحت تاثير خود قرار داده و تقريبا تمام پهنه ايران را در برگرفته است.

**هلال احمر مسئول اصلي پاسخگويي به سوانح و بحران هاست
رئيس جمعيت هلال احمر در ادامه با بيان اينكه در سال هاي پيش از انقلاب، بيشتر فعاليت هاي هلال احمر در حوزه درمان بوده است، تصريح كرد: در اين سال ها عمده فعاليت حوزه درمان كشور بر عهده هلال احمر بوده و موضوعات مديريت بحران، سيل و زلزله براي جمعيت پررنگ نبوده و اين جمعيت به عنوان يك NGO و خيريه عمل مي كرده اما پس از انقلاب شكوهمند اسلامي، بخش عمده اي از درمان به وزارت بهداري(بهداشت كنوني) واگذار و پاسخ به سوانح و بحران ها نيز به صورت قانوني به جمعيت هلال احمر سپرده شد.

**مستقل از دولت اما بازوي توانمند و خدمتگزار مردم
ضيائي همچنين با تاكيد بر اينكه جمعيت هلال احمر يك نهاد مستقل از دولت و غيردولتي است، خاطرنشان كرد: در واقع ماموريت امداد و نجات از سوي حاكميت بر عهده هلال احمر قرار گرفته است.

**ارتش، نيروي آماده و هميشه در صحنه نظام و ضامن امنيت كشور
ضيائي با تاكيد بر اينكه با عملكرد موفق ارتش ايران، كشوري امن خواهد ماند، افزود: ارتش از نيروهاي آموزش ديده، منظم، پرنشاط و هميشه آماده به خدمت برخوردار است كه در بحران ها، خدمات شايسته اي ارائه مي دهند.
وي با بيان اينكه نيروهاي مسلح هميشه در بحران ها فعال هستند، تصريح كرد: خدمت رساني به حادثه ديدگان بحران هاي طبيعي و غيرطبيعي از نقاط اشتراكي است كه ميان جمعيت هلال احمر به عنوان مسئول اصلي پاسخگويي به سوانح و نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران وجود دارد و ضرورت دارد درباره اين نقاط اشتراك كه در بحران ها بسيار كمك كننده خواهند بود، به تعامل و تبادل نظر بپردازيم.

**با آموزش هاي تخصصي امداد و نجات، خدمات ارتش به آسيب ديدگان مضاعف مي شود
رئيس جمعيت هلال احمر با اشاره به حضور پرتوان ارتش در بحران ها گفت: نيروهاي ارتش در صورت نياز با آمادگي بالا، وارد فاز كمك رساني به متاثران از بحران ها مي شوند اما اگر اين نيروها از آموزش هاي تخصصي امداد و نجات بهره مند شوند، كمك و خدمات آنها مضاعف خواهد شد كه در اين زمينه جمعيت هلال احمر آمادگي دارد با ارتش همكاري كند.

**لزوم آموزش نيروهاي واكنش سريع هلال احمر زيرنظر مربيان خبره ارتش
ضيائي همچنين با اشاره به اينكه فعاليت نيروهاي واكنش سريع جمعيت هلال احمر نيز به زودي به شكل رسمي آغاز مي شود، اظهار كرد: 500 رنجر هلال احمر (نيروي واكنش سريع) از تمام آموزش ها و مهارت هاي يك امدادگر در بالاترين سطح، برخوردار هستند اما در نظر داريم اين نيروها از آموزش هاي تخصصي مربيان ارتش نيز بهره مند شده و زيرنظر مربيان خبره ارتش، ارزيابي و رتبه بندي شوند و آموزش مضاعف ببينند.
وي با بيان اينكه رنجرهاي جمعيت هلال احمر از ابتداي بحران ها وارد عمل شده و با ارزيابي دقيق حادثه، ستاد و مسئولان مركز را توجيه مي كنند، تاكيد كرد: حضور اين نيروها در بحران ها باعث مي شود كه تلفات جاني و مالي به حداقل ممكن برسد.

**هلال احمر مجموعه اي آبرومند و به دور از هر حاشيه است
امير سرتيپ كيومرث حيدري، فرمانده نيروي زميني ارتش نيز با اشاره به اينكه فعاليت هر سازماني ممكن است در برهه اي از زمان با حاشيه هايي همراه باشد، تاكيد كرد: جمعيت هلال احمر همواره از حاشيه ها به دور بوده است و نيروهاي امدادگر و داوطلب و جوان هلال احمر نيز بدون هيچ چشمداشتي نسبت به حقوق و مزايا، هم جسم و هم تخصص و مال خود را در راه خدمت به مردم به كار گرفته اند.

**ارتش مي تواند به عنوان يك بازوي اجرايي قدرتمند و بالقوه در كنار هلال احمر باشد
وي در ادامه سخنان خود با بيان اينكه نيروي زميني ارتش مي تواند به عنوان بازوي اجرايي قوي و توان بالقوه در كنار جمعيت هلال احمر حضور داشته باشد و خدمت رساني كند، افزود: نيروي زميني ارتش در محل هاي متعددي در شمال، جنوب، شرق و غرب كشور مستقر است كه حضور در گستره وسيعي از سطح كشور، يك توان بالقوه براي ارتش ايجاد كرده است.

**خدمات مناسب ارتش در كنار هلال احمر
اميرسرتيپ كيومرث حيدري همچنين با بيان اينكه نيروي زميني ارتش از توان بالگردي خوبي نيز برخوردار است كه در خاورميانه بي نظير است، گفت: ارتش جمهوري اسلامي ايران در بحث تيم هاي واكنش سريع، يگانهاي واكنش سريع زبده در اختيار دارد كه مي توانند در كنار هلال احمر در مواقع نياز خدمات مناسبي ارائه دهند.
وي با اشاره به شبكه گسترده بهداشت و درمان و نيروهاي آماده در پادگانهاي ارتش در سطح كشور، اظهار كرد: ارتش جمهوري اسلامي مي تواند مشتري خوبي براي محصولات شركت نساجي هلال باشد چراكه حضور ارتش مستمر است و مي تواند با حمايت از توليد داخلي، به شكل طولاني مدت از محصولاتي چون كوله پشتي، چادر و انواع لباس ها شركت نساجي هلال استفاده كند.

**ضرورت توجه به هم افزايي و توان متقابل دو نهاد
فرمانده نيروي زميني ارتش در ادامه با تاكيد بر ضرورت تدوين يك تفاهم نامه دوجانبه ميان ارتش و جمعيت هلال احمر، خاطرنشان كرد: امضاي تفاهم نامه اي چندمنظوره كه در برگيرنده قابليت هاي نيروي زميني ارتش و هلال احمر و نيازمندي هاي اين دو نهاد باشد، موجب هم افزايي شده و توان متقابل دو نهاد را افزايش مي دهد.
اجتمام**3377** 1569
خبرنگار: سمانه زين العابدين **انتشار: علي حبيبي
*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej