۱۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۳:۰۸
کد خبر: 82455697
T T
۰ نفر
كتابخانه ملي 29 اسفند باز است

تهران- ايرنا- ساعت كاري تالارهاي كتابخانه ملي در روز 29 اسفند 95 تا ساعت 19خواهد بود.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از كتابخانه ملي، اين كتابخانه روزهاي 30 اسفند 95 و اول فروردين 96 تعطيل است.
همچنين ساعت كاري كتابخانه از دوم تا 13 فروردين 96 از ساعت 8 صبح تا 19 و شيفت شب از ساعت 20 تا 7 صبح روز بعد خواهد بود.
بر اساس اين گزارش، در هفته اول تعطيلات نوروزي فقط مخازن و تالارهاي تخصصي، كتابخانه عمومي، پذيرش، بخش منابع غير كتابي و تالار رقمي و بخش نشريات سرويس دهي خواهند كرد.

** انتشار مجموعه مقالات همايش گذار از قاجار به پهلوي
انتشارات سازمان اسناد و كتابخانه ملي در نظر دارد تا مجموعه مقالات همايشي را كه تحت عنوان «گذار از قاجار به پهلوي» برگزار شده بود، تحت عنوان كتابي به همين نام منتشر كند.
دوران گذار از قاجار به پهلوي يكي از مهمترين فرازهاي تاريخ معاصر ايران است.
هنوز زواياي بسياري از اين مرحله از تاريخ معاصر ايران و پيامدهاي آن به درستي تبيين نشده است.
كتاب مجموعه مقالات همايش «گذار از قاجار به پهلوي» شامل 11 مقاله است كه از نظر شناخت برخي زواياي سياسي- نظامي، اجتماعي- اقتصادي و فرهنگي ايران در گذار از قاجار به پهلوي و پيامدهاي آن حائز اهميت است.
مقاله‌هاي اين مجموعه بدون دسته‌بندي موضوعي و با چينش الفبايي، موضوعات مختلف سياسي، اجتماعي، نظامي، فرهنگي، و ادبي را پوشش مي‌دهد.
سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران به همين منظور و براي تبيين بخشي از زواياي مبهم اين دوره اقدام به برگزاري همايشي تحت عنوان «گذار از قاجار به پهلوي» كرد كه كتاب حاضر حاصل مجموعه مقالاتي است كه در اين همايش ارائه شدند و قربانعلي كناررودي آن را آماده چاپ كرده است.

** انتشار «گوهر نشان ادب»
كتاب مصاحبه تاريخ شفاهي با احمد سميعي گيلاني، در كتابي تحت عنوان «گوهر نشان ادب» آماده نشر شد.
«گوهرنشان ادب»، مصاحبه تاريخ شفاهي با احمد سميعي گيلاني، حاصل گفت‌وگويي 6ساعته با اين ويراستار، مترجم برجسته و چهره ماندگار زبان و ادب فارسي است كه از بهمن 1384 در دفتر كارش در فرهنگستان زبان و ادب فارسي آغاز و شهريور 1385 به اتمام رسيد.
اين گفت‌وگو از سوي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، در قالب يك مصاحبه تاريخ شفاهي انجام شده و چاپ و انتشار آن در شوراي انتشارات سازمان تصويب شده است.
مصاحبه، تدوين و تحقيق اين اثر بر عهده پيمانه صالحي بوده است.
«گوهرنشان ادب» در 205 صفحه تنظيم شده و فصل‌بندي آن براساس تاريخ فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي راوي است.
اين كتاب داراي هشت فصل است كه خانواده، نوجواني، دانشكده ادبيات دانشگاه تهران، دوره دكتري (ناتمام)، بنگاه راه‌آهن دولتي ايران و فعاليت‌هاي سياسي، يادگيري زبان فرانسه، ترجمه متون، موسسه فرانكلين، سازمان ويرايش، بنگاه ترجمه و نشر، رشته زبان‌شناسي، مركز نشر دانشگاهي، فن ويرايش، فرهنگستان زبان و ادبي فارسي، نامه فرهنگستان و فرهنگ آثار، فصول مختلف آن را تشكيل مي‌دهد.
كتاب علاوه بر مقدمه و يادداشت ناشر، داراي چهار پيوست كارنامه، گزيده تصاوير، نمايه و كتابنامه است.
متن مصاحبه به دليل لزوم حفظ سنديت آن، به صورت مختصر ويراستاري شده است. اسامي اشخاص، سازمان‌ها، موسسات، مكان‌ها و نيز برخي از مضامين، با بهره‌گيري از كتاب‌هاي مرجع مربوط به هر بخش، مستندسازي شده است.
فراهنگ**1880**1027**دريافت كننده: پروين اروجي**انتشار دهنده: جواد دهقاني
۰ نفر