۱۹ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۴۲
کد خبر: 82458052
T T
۰ نفر
استقبال از درختكاری در كهگیلویه و بویراحمد، نویدبخش طبیعت سبز

یاسوج- ایرنا- مشاركت خودجوش گروه‌های مختلف اجتماعی از طرح‌های درختكاری در هفته منابع طبیعی، نویدبخش طبیعت سبز در كهگیلویه و بویراحمد است.

به گزارش ایرنا 2 هزار هكتار درختكاری در سال جاری با مشاركت مردم در كهگیلویه و بویراحمد انجام‌شده و استقبال از برنامه‌های درختكاری در هفته منابع طبیعی در این استان افزایش یافته است.
15 تا 21 اسفند هرسال هفته منابع طبیعی نام‌گذاری شده و مقام معظم رهبری دراین‌باره فرمودند: ' فرهنگ حفظ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود.'
در كهگیلویه و بویراحمد 870 هزار هكتار جنگل وجود دارد كه سالانه بخشی از این موهبت الهی براثر آتش‌سوزی و برداشت‌های بی‌رویه از بین می‌روند.
150 هزار هكتار از جنگل‌های كهگیلویه و بویراحمد در معرض خطر خشكیدگی قرار دارند.
كاشت درخت در گلزار شهدای شهر یاسوج و پاك ساحلی این شهر و در حاشیه 17 شهر كهگیلویه و بویراحمد همزمان با آغاز هفته درختكاری با استقبال چشمگیر دوستداران طبیعت، بیانگر ترغیب گروه‌های مردمی به امر درختكاری است.
شماری از دانش آموزان دختر یاسوجی در اقدامی فرهنگی با كاشت نهال در تپه جهانگردی یاسوج، هفته منابع طبیعی و جشن تكلیف خود را برگزار كردند.
گروهی از دانشجویان دانشگاه پیام نور نیز با كاشت درخت در محدوده این دانشگاه بر لزوم ترویج فرهنگ درختكاری در اماكن عمومی تأكید كردند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری كهگیلویه و بویراحمد از كاشت نهال در 2 هزار هكتار زمین مستعد در سال جاری خبر داد و افزود: طرح درختكاری از بهمن‌ماه در شهرستان‌های این استان آغاز شد.
عزت‌الله بهشتی فر تصریح كرد كه بیشترین سطح زیر كشت درختكاری از طریق بذركاری بادام تلخ انجام گرفته است.
وی استقبال مردم از فرهنگ درختكاری را مرهون تلاش رسانه‌ها و تشكل‌های مردمی دانست و افزود: در این استان بیش از 54 هزار هكتار درختكاری انجام گرفته است.
22 تشكل مردمی در عرصه منابع طبیعی و محیط زیست كهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند.
مدیركل منابع طبیعی كهگیلویه و بویراحمد تصریح كرد كه كاشت 34 هزار و 500 هكتار بادام تلخ ضمن كمك به سرسبزی محیط زیست، حفظ منابع آب‌وخاك باعث درآمدزایی بهره‌برداران این طرح‌ها خواهد شد.
هر كیلوگرم بذر بادام 70 هزار ریال است و سالانه 12 هزار تن بذر بادام در كهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.
مدیركل منابع طبیعی كهگیلویه و بویراحمد توسعه درختكاری مشاركتی را یكی از برنامه‌های این اداره كل برشمرد و افزود: این استان با كشت 13 هزار هكتار درختكاری مشاركتی امسال رتبه برتر كشوری را در این زمینه كسب كرد.
وی به ظرفیت‌های كاشت درخت در شهرها اشاره كرد و افزود كه هركدام از شهرهای كهگیلویه و بویراحمد استعداد تبدیل شدن به یك باغ شهر را دارند.
وی گفت كه بسیاری از مردم از كاشت درخت در محوطه خانه‌های خود غفلت می‌كنند درحالی‌كه در مناطق سردسیری كاشت درخت گردو علاوه بر زیبایی طبیعی اقتصادی نیز هست.
بهشتی فر اظهار كرد در بسیاری از مناطق روستایی با وجود منابع آب اما فرهنگ درختكاری چندان مورد توجه مردم قرار نگرفته است.
وی گفت در سال های اخیر در كنار كمك به حفظ جنگل‌ها توسعه درختكاری مشاركتی در اولویت سازمان جنگل‌ها و مراتع قرارگرفته است.
كهگیلویه و بویراحمد با یك درصد خاك كشور حدود 20 درصد جنگل‌های زاگرس را در اختیار دارد.
80 درصد بافت بیش از 15 هزار كیلومتر مربعی كهگیلویه و بویراحمد را منابع طبیعی تشكیل داده است.
خبرنگار: مظفر عدالت نسب ** پیشنهاد دهنده: سید ولی موسوی نژاد
6162/6110