به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، پروين فرشچي مهمترين هدف اجراي اين طرح را حفظ محيط زيست استان هاي محدوده اجراي طرح، پيشگيري از آلودگي و تخريب محيط زيست با تاكيد بر راهبرد توسعه پايدار، حفظ سيماي محيط طبيعي و شرايط بوم شناختي رودخانه ها و همچنين حفظ و پاكسازي سواحل درياي خزر دانست.
وي گفت: انتظار مي رود با مشاركت و عزم همگاني براي حفاظت و استفاده صحيح از مواهب الهي شاهد محيط زيستي سالم و دريايي پاك براي حيات بشر و ساير زيستمندان باشيم.
فرشچي، از ديگر اهداف مهم اجراي اين طرح را حفظ طبيعت و مظاهر طبيعي با رعايت اخلاق طبيعت گردي و با بهره مندي از آموزه هاي ديني و اخلاق زيست محيطي، صيانت از جلوه هاي الهي، ارايه الگوي موفق همكاري هاي منطقه اي فرابخشي در حفاظت از محيط زيست و احياي فرهنگ امر به حفظ و نهي از تخريب محيط زيست برشمرد.
وي تصريح كرد: ايجاد فضاي تعاملي بين طبقات مختلف اجتماعي در قالب برنامه هاي پاكسازي طبيعت، افزايش حضور تاثيرگذار و هدايت كننده افراد آگاه در اجتماعات و مناطق گردشگري، آموزش هاي نامحسوس و غير مستقيم با استفاده از ظرفيت هاي برون سازماني و تشكل هاي مردم نهاد به عموم مردم و بهره برداران از طبيعت زيباي كشور، آشنايي مردم با تعادل حاكم بر اكوسيستم ها و ظرافت هاي رفتار با طبيعت در مناطق طبيعت گردي، آشنايي مردم با تاثيرات منفي رهاسازي پلاستيك ها و كالاهاي مصرفي در طبيعت، ايجاد زير ساخت هاي لازم براي افزايش مشاركت عموم مردم در حفظ محيط زيست، آشنايي عموم مردم با نقش سازمان حفاظت محيط زيست در حفاظت از مناطق طبيعي، زيستگاه هاي گياهي و جانوري و نحوه ارتباط با مردم از ديگر اهداف اين طرح است.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست خاطرنشان كرد: برنامه عملياتي تهيه شده، به 6 اداره كل حفاظت محيط زيست استان هاي مشمول طرح براي هماهنگي و اجرا با ساير نهادها و دستگاههاي مسوول و همكار استاني ارسال شده است.
فرشچي در خصوص برنامه هاي طرح مسير سبز- ساحل پاك گفت: اطلاع رساني مناسب در خصوص جلوگيري از تخريب و آلودگي محيط زيست در مكان هاي پر تردد از طريق تبليغات محيطي و اطلاع رساني از طريق صدا و سيماي استاني و رسانه هاي محلي، پاكسازي ورودي و خروجي شهرها و جمع آوري پسماندها و نخاله هاي ساختماني از حاشيه جاده ها و مناطق گردشگري با مشاركت شهرداري ها، بخشداري ها، راهداري ها و ساير بخش ها، همكاري با ستاد تسهيلات نوروزي و ستاد امر به معروف و نهي از منكر براي اجراي بهينه طرح و آموزش چهره به چهره موضوعات محيط زيستي به شهروندان، مسافران و گردشگران به ويژه در اماكن پر تردد است.
معاون محيط زيست دريايي سازمان با بيان اين كه پس از اتمام اجراي اين طرح در مدت زمان تعيين شده نسبت به ارزيابي نتايج آن از سوي سازمان اقدام خواهد شد، اظهار اميدواري كرد كه اين طرح در سال هاي آينده گسترش يافته و به عنوان مسير سبز – ايران پاك اجرايي شود.
علمي 9014**
دريافت كننده: كيميا عبدالله پور* انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايرنا- معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست از اجراي طرح مسير سبز– ساحل پاك در 6 استان كشور از 25 اسفند ماه 1395 تا 15 فروردين 1396 در استان هاي تهران، البرز، قزوين، گيلان، مازندران و گلستان خبر داد.