چین بزرگ ترین هم پیمان تجاری-اقتصادی پاكستان است و به ویژه از آغاز كار دولت جاری در پاكستان به نخست وزیر نواز شریف، قراردادهای فراوانی به ارزش دهها میلیارد دلار، از جمله قرارداد احداث راهروی اقتصادی مشترك چین-پاكستان بین دو كشور امضا شده است.
پاكستان كه به دلیل سردی روابط با آمریكا در سال های اخیر، بیش از پیش چشم به تقویت روابط با چین و نیز روسیه دوخته است، به دنبال آن است كه حمایت این دو ابرقدرت شرق را كسب كند تا شاید بخشی از نگاه ویژه آمریكا به تقویت روابط دوستانه به هند به عنوان رقیب اصلی منطقه ای و دشمن بالقوه پاكستان، جبران شود.
پاكستان و چین از سال ها پیش همكاری های دفاعی-نظامی-تسلیحاتی را آغاز كرده اند و به لطف همكاری های چین، پاكستان امروز صاحب خط تولید برخی سلاح ها و ادوات نظامی پیشرفته از جمله جنگنده های 'جِی-اف- 17' است. همچنین پاكستان حدود 10 روز پیش از یك سامانه دفاع هوایی پیشرفته ساخت چین، رونمایی كرد.
چین هم متقابلا از نزدیك شدن روابط آمریكا و هند خوشحال نیست و برای محدود كردن نفوذ آمریكا در منطقه به ویژه در دریای جنوبی چین، نیاز به تقویت مناسبات همه جانبه با پاكستان را به خوبی حس می كند.
ژنرال قمر جاوید باجوا كه روز گذشته و برای انجام سفری سه روزه وارد پكن شده ست، ملاقات با تعدادی از عالی ترین مقامات نظامی و سیاسی چین را در برنامه دارد.
براساس گزارش روابط عمومی ارتش پاكستان، نخستین ملاقات های فرمانده ارتش پاكستان در پكن با ژانگ گائولی معاون نخست وزیر، ژنرال فان چانگلونگ معاون رئیس كمیته مركزی نظامی چین، ژنرال فانگ فانگویی رئیس ستاد ارتش چین و ژنرال لی زوچنگ فرمانده ارتش آزادیبخش چین انجام شد.
در این ملاقات ها، موضوع های مربوط به همكاری های اقتصادی، امنیتی، دفاعی و سایر موضوع های مورد علاقه دو كشور مورد گفت و گو و تبادل نظر قرار گرفت.
موضوع افغانستان، وضعیت نگران كننده امنیت این كشور و نیز مسئله قدرت گرفتن داعش در افغانستان از دیگر موضوع های مورد گفت و گو در ملاقات های فرمانده ارتش پاكستان در چین در نخستین روز سفرش به این كشور بود.
فرمانده ارتش پاكستان امروز هم ملاقاتی با وانگ یی وزیر امور خارجه چین انجام داد.
با توجه به روابط ویژه میان چین و پاكستان، مسائل جاری در منطقه، مسئله افغانستان و داعش، هند و دریای جنوبی چین، سفر جاری و سه روزه ژنرال باجوا به پكن یكی از رویدادهای مهم دوجانبه و منطقه ای محسوب می شود و این سفر بدون تردید با حساسیت بالایی از سوی هندی های و آمریكایی رصد می شود.
آساق**1723 - انتشار دهنده: محمدرضا منافی
اسلام آباد - ایرنا - پاكستان و چین كه روابطی گسترده در زمینه های سیاسی، تجاری و اقتصادی دارند، اكنون درحال برداشتن گام های بلند به سمت تقویت و گسترش بیش از پیش همكاری های نظامی–دفاعی هستند و سفر جاری ژنرال 'قمر جاوید باجوا' فرمانده ارتش پاكستان به این ابرقدرت شرق آسیا، حكایت از این مهم دارد.