۲۸ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۳۷
کد خبر: 82468574
T T
۰ نفر
صنایع دستی ایران وارد زندگی روزمره نشده است

خرم آباد - ایرنا - رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: صنایع دستی در ایران به صورت اشیای لوكس استفاده می شود و هنوز در زندگی روزمره وارد نشده است.

به گزارش خبرنگارایرنا زهرا احمدی پور روز شنبه در نشست ستاد سفرهای نوروزی در سالن جلسات استانداری با بیان اینكه سفر از لحظه تصمیم آغاز می شود، افزود: استقبال از صنایع دستی باعث ایجاد انگیزه در میان صنعتگران و تولید سنتی و جلوگیری از منسوخ شدن این صنایع می شود.
وی اظهار كرد: معرفی جاذبه های گردشگری و توانمندی های هر منطقه باعث ایجاد درآمد و تبدیل آن به سرمایه و صادرات یم شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: در راستای توزیع مقصد گردشگری در شهرهای مختلف باید تصویرسازی مناسب از مسیرها و مقاصد گردشگری انجام شود.
وی با بیان اینكه تكالیف دستگاه های اجرایی و رسانه ها ایجاد تصویرسازی لازم برای آماده سازی ذهن گردشگران جهت برنامه ریزی سفر است، ادامه داد: زیرساخت های مناسب برای سفر باید مهیا شوند تا فرصت اقامت و استفاده از ظرفیت های گردشگری در سطح استان ها فراهم شود.
به گفته وی بیشتر بازدیدهای گردشگری در محورهای تاریخی، فرهنگی و هنری است و با برنامه ریزی منسجم باید گردشگران امكان استفاده از ظرفیت ها را داشته باشند.
احمدی پور افزود: معرفی صنایع دستی و ظرفیت های فرهنگی، هنری در حوزه سوغاتی استان ها به عنوان ظرفیت فرهنگی این مناطق مدنظر است.
وی اضافه كرد: معرفی غذاهای محلی در لرستان اقدام مطلوبی در راستای مقصد پایدار گردشگری در این استان است.

** خدمات ارائه شده به گردشگران متناسب با سرمایه ها و ظرفیت های استان باشد
احمدی پور گفت: خدمات باید متناسب با ظرفیت ها و توانمندی های استان باشد درحالیكه لرستان می تواند این ظرفیت ها را تبدیل به مزیت گردشگری استان كند.
وی افزود: مجموعه های بسیار موفق گردشگری در لرستان وجود دارد كه باید مرتبط با یكدیگر باشند.
وی اظهار كرد: ظرفیت های گردشگری استان ها باید باعث هم افزایی و در قالب برنامه ریزی نقشه راه و مسیر را مشخص كند.
به گفته احمدی پور با تعامل چند جانبه دستگاه های متولی خدمات گردشگری این فرصت ها در سطح كشور ایجاد می شود.

** لرستان باید از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: لرستان گنجینه ای از پل های تاریخی و مجموعه های تاریخی است.
وی افزود: این ظرفیت ها در راستای تبدیل شدن به مقصد گردشگری باید در قالب برنامه ای مدون و منسجم مدنظر باشند و سهم میراث فرهنگی، معنوی و تاریخی در این برنامه ها مشخص شود.
احمدی پور بر لزوم توجه به میراث فرهنگی، احیا و به روز رسانی آنها تاكید كرد و گفت: میراث فرهنگی را به تولید، فروش و صادرات نزدیك كرد.

** برای آزاد سازی حریم قلعه فلك الافلاك اقدامات خوبی انجام شده است
احمدی پور گفت: در راستای تعیین تكلیف قلعه فلك الافلاك هماهنگی های خوبی به رغم وجود اختلاف نظرها انجام شده است.
وی افزود: در راستای آزاد سازی قلعه هیات دولت نیز پیگیری لازم را انجام می دهد و وزارت جهاد كشاورزی نیز اعلام نظر خواهد كرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینكه این سازمان پیگیری های لازم را برای آزادسازی حریم قلعه فلك الافلاك انجام می دهد، اظهار كرد: برای جابجای پادگاه 07 نمی توان از بین رفتن آثار میراثی و تاریخی را پذیرفت و باید كاربری های لازم برای ارزش افزوده تعریف كرد.

** حضور سمن ها در لرستان گسترده نیست
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در ایام نوروز سال 96 اجرای نوروزگاه ها باید توسط سمن ها انجام شود.
وی ادامه داد: امسال سین هشتم سفره نوروز سمن ها هستند و باید به تسهیل سفر و نواقص تكالیف میراث فرهنیگی، صنایع دستی و گردشگری كمك كنند.
احمدی پور افزود: خدمات ارائه شده در قالب سفرهای نوروزی باید با كیفیت مناسب و مطلوب در راستای مقصد پایدار گردشگری باشد.

** پیام نوروز 96 سازمان میراث فرهنگی، پیام امید است
رئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: پیام نوروز 96 پیام امید است چراكه ملت ایران شایسته آینده رو به رشد هستند.
وی با بیان اینكه این آینده به همت دولت تدبیر و امید رقم می خورد، افزود: فاكتورهای توسعه اقتصادی در كشور بروز پیدا كرده و دولت از گردنه سخت عبو ر كرده است.
صبح امروز با حضور زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كتاب افق 1404 و تمبر اختصاصی تصاویر فاخر صنایع دستی و گردشگری استان لرستان رونمایی شد.
7274/3022
خبرنگار: مریم نریمانی ** انتشاردهنده: احسان كردی
۰ نفر