۱ فروردین ۱۳۹۶، ۱۷:۴۱
کد خبر: 82470661
T T
۰ نفر

تشخیص احتمال عود سرطان ریه با آزمایش خون

۱ فروردین ۱۳۹۶، ۱۷:۴۱
کد خبر: 82470661
تشخیص احتمال عود سرطان ریه با آزمایش خون

تهران- ایرنا- مطالعات جدید نشان می‌دهد با استفاده از یك آزمایش خون ساده می‌توان احتمال عود سرطان ریه را 6 ماه زودتر از سی‌تی اسكن و پِت اسكن پیش بینی كرد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، محققان دانشگاه پنسیلوانیا با بررسی 48 بیمار 31 تا 84 ساله مبتلا به سرطان ریه كه با شیمی‌درمانی و رادیوتراپی درمان شده بودند، دریافتند با استفاده از یك آزمایش ساده خون می‌توان احتمال عود بیماری را 6 ماه زودتر از سی‌تی اسكن و پت اسكن پیش بینی كرد.
نمونه خون در این بیماران قبل از شروع درمان، در حین درمان و دوسال پس از درمان گرفته شد و افزایش میزان سلول‌های توموری در حال گردش مورد بررسی دقیق قرار گرفت. این سلول‌ها معمولا ویژگی‌های تومور را بدون نمونه برداری نشان می‌دهند. نتایج این بررسی نشان می‌دهد آزمایش خون احتمال عود بیماری را حدود 6 ماه زودتر از سی‌تی اسكن پیش‌بینی می‌كند. تشخیص زمان عود بیماری نقش موثری در زمان شروع درمان و استفاده از داروهای مناسب برای افزایش بقای بیمار دارد. محققان معتقدند تركیب آزمایش خون و سی‌تی اسكن مناسبترین راهكار برای تشخیص انواع سرطان، به ویژه سرطان ریه است.
سرطان ریه، كشنده ترین شكل سرطان است و تعداد قربانیان آن از مجموع سرطان های سینه و پروستات بیشتر است. سالانه حدود 1.8 میلیون مورد سرطان ریه در سراسر جهان تشخیص داده می شود كه از این میان 1.5 میلیون نفر جان خود را از دست می دهند.
سرطان ریه در 25 درصد موارد هیچ نشانه ای ندارد؛ ولی به محض مشاهده علایم اولیه، با یك تصویربرداری ساده اشعه ایكس از قفسه سینه می توان بیماری را تشخیص داد. سرفه های خشك، سرفه همراه با خون، خلط قهوه ای رنگ، خستگی مزمن، كاهش وزن بدون دلیل، عفونت های تنفسی مكرر، گرفتگی صدا، صدای خس خس و تنگی نفس، شایع ترین علایم بیماری محسوب می شوند.
حدود یك چهارم بیماران مبتلا به سرطان ریه، درد مداومی در ناحیه قفسه سینه حس می كنند.
پزشكان به افرادی كه در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه قرار دارند، توصیه می كنند كه به طور منظم غربالگری شوند. افراد سیگاری، افرادی كه در معرض دود سیگار قرار دارند یا در خانواده خود بیمار مبتلا به سرطان ریه دارند، پر خطر محسوب می شوند.
نتایج این تحقیقات در نشست انجمن آنكولوژی آمریكا ارایه شده است.
علمی (6) ** 9259
مترجم: سپیده كاشانی* انتشار: زهره محتشمی پور
۰ نفر