به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، هواكره دومین لایه اصلی اتمسفر زمین است كه بین دو لایه تروپوسفر و مزوسفر قرار دارد و یكی از ویژگیهای آن افزایش تدریجی دما و جلوگیری از اثرات مرگبار تابشهای شدید فرابنفش است.
استفاده مستقیم از فناوریها برای كاهش دمای زمین یا اصطلاحا مهندسی جغرافیایی، همواره با مفاهیم عجیب و غریبی همراه بوده است، اما به مرور زمان با استقبال بیشتری مواجه میشود.
هدف محققان از ارائه این طرح، پخش كردن ذرات بازتابنده نور خورشید در اتمسفر است تا اثر گرمایشی گازهای گلخانهای خنثی شود. این طرح حداقل از لحاظ نظری به درستی كار میكند، اما در عمل از یك طرف مشكلات سیاسی و حاكمیتی متعددی را در پی دارد و از طرف دیگر محققان از پیامدهایی مهندسی جغرافیایی بر آب و هوای زمین اطلاع دقیقی ندارند.
به همین علت محققان قصد دارند برای بررسی عملكرد این طرح و پیامدهای آن بالنهایی را به تجهیزات اسپری یخ و حسگرها مجهز كنند و در ایالت آریزونای آمریكا این طرح را به طور بسیار محدود به اجرا درآورند. از آنجا كه ذرات اسپری شده در اتمسفر از جنس آب یخ زده هستند، هرگونه پیامد احتمالی اجرای این طرح در یك بازه زمانی كوتاه به طور كامل از بین میرود، اما این اقدام اطلاعات ارزشمندی را در اختیار محققان قرار میدهد.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار: گلشن
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه هاروارد آمریكا از طرح جدیدی رونمایی كردند كه در آن به منظور كاهش دمای زمین، با استفاده از بالنها ذرات یخ در هواكره اسپری میشود.