به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه تركیه به دنبال برگزاری تظاهرات تعدادی از معترضان در مقابل ساختمان پارلمان فدرال سوئیس در شهر برن كه آنكارا آنها را 'هواداران گروه های تروریستی پ.ك.ك، ی.پ.گ و چند تشكیلات دیگر خواند'، با احضار سفیر سوئیس در آنكارا، شعار علیه تركیه و تهدید به مرگ رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این كشور در این تجمع را غیرقابل پذیرش خواند.
به گزارش رسانه های خبری تركیه، وزارت امور خارجه این كشور خواستار توضیح كتبی سفیر سوئیس در این زمینه شده است.
وزارت امور خارجه تركیه همچنین خواستار شناسایی و مجازات افراد خاطی و اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از وقوع مجدد چنین رویدادهایی شده و اعلام كرده است كه وی فردا نیز دوباره به این وزارتخانه احضار خواهد شد.
روز گذشته نیز وزارت امور خارجه تركیه در غیاب هافنر سفیر سوئیس در آنكارا، معاون وی را احضار كرده بود.
رسانه های تركیه روز گذشته اعلام كردند كه گروهی 300 نفره با تجمع در مقابل ساختمان پارلمان فدرال سوئیس در شهر برن این كشور، با در دست داشتن تصاویر رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری تركیه را تهدید به مرگ كرده و تجمع 'نه' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی در تركیه برپا كردند.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی تركیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود.
آنها تصویر رئیس جمهوری تركیه را با پس زمینه مشكي و در حالي كه اسلحه ای بر روی سر او گذاشته شده بود، حمل كرده و با سر دادن شعار و سخنرانی، مردم را به دادن رأی 'نه' به همه پرسی 16 آوریل(27 فروردین) فراخوندند.
به نوشته رسانه های تركیه، این تجمع با حمایت حزب سبزهای سوئیس برگزار شد و شركت كنندگان پلاكاردهایی به چند زبان و با عنوان 'نه' به همه پرسی تركیه حمل كردند.
این افراد با حمل پلاكاردهای گروه پ.ك.ك و پوستر اوجالان سركرده این گروه،علیه تركیه و اردوغان شعارهایی مانند 'اردوغان تروریست' و 'اردوغان دیكتاتور' سر دادند.
گروه تروریستی پ.ك.ك به رغم این كه در فهرست سازمانهای تروریستی سوئیس قرار ندارد، اما در گزارش سال 2015 فدرال دفاع و وزارتخانه های دفاع مدنی و ورزش این كشور به عنوان 'یك گروه تروریستی افراطی كه میتواند به خشونت روی آورد و پتانسیل خشونت آن بالا است' توصیف شده است.
به گزارش ایرنا، شنبه هفته گذشته نیز هزاران نفر از معترضان به دولت تركیه طی تظاهراتی در شهر فرانكفورت آلمان علیه رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه و همه پرسی ماه آوریل شعار دادند و پرچم هایی با تصاویر عبدالله اوجالان رئیس زندانی حزب كارگران كردستان (پ.ك.ك) حمل كرده و با تروریست خواندن اردوغان، خواستار آزادی اوجالان شدند كه این امر موجب خشم دولت تركیه شد.
تنش بین تركیه با كشورهای اروپایی طی سه هفته اخیر به اوج خود رسیده و كشورهای اروپایی سخنرانی انتخاباتی مقامات ترك در شهرهای مختلف اروپا را به علت سیاسی و انتخاباتی بودن آن ممنوع و یا لغو كرده و در مقابل به مخالفان دولت تركیه و طرفداران رای 'نه' به همه پرسی، اجاره تظاهرات و برگزاری تجمع و برنامه سیاسی و تبلیغاتی داده اند.
این تنش ها از زمانی آغاز شد كه دولت آنكارا برای حضور در اجتماع ترك تبارهای آلمان و هلند برنامه های سخنرانی انتخاباتی با حضور مقامات رسمی خود در حمایت از رای 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه كه 16 آوریل(27 فروردین ماه 96) قرار است برگزار شود، تدارك دیده و برنامه ریزی كرد ولی دولت آلمان و هلند از اجرای این برنامه ها جلوگیری كردند.
این امر، تنش سیاسی بین تركیه و اغلب كشورهای اتحادیه اروپا به خصوص با هلند و آلمان را در پی داشته است.
اردوغان پس از ممنوعیت برگزاری گردهمایی وزیران دولت تركیه در آلمان و هلند، این اقدامات را فاشیستی و ناشی از اسلام هراسی و بیگانه ستیزی توصیف كرد.
دولت تركیه در انتخابات همه پرسی قانون اساسی این كشور چشم امید به آرای مثبت همه اتباع تركیه ساكن داخل و خارج از این كشور دارد.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی تركیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و در این انتخابات افزون بر 58 میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند.
همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل تركیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 كشور نیز برای اخذ آرای اتباع تركیه در خارج از كشور برنامه ریزی شده كه رای گیری از آنها در 119 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمركی انجام می شود.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری
در ادامه تنش با كشورهای اروپایی و پس از شعار علیه اردوغان در برن
سفیر سوئیس در آنكارا به وزارت امور خارجه تركیه احضار شد
۶ فروردین ۱۳۹۶، ۲۲:۵۸
کد خبر:
82474754
آنكارا- ایرنا- وزارت امور خارجه تركیه در پی تظاهرات دیروز تعدادی از معترضان به سیاست های این كشور و شعار علیه رجب طیب اردوغان، روز یكشنبه والتر هافنر سفیر سوئیس را احضار كرده و اعتراض آنكارا را به وی ابلاغ كرد.