۷ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۰۷
کد خبر: 82474825
T T
۰ نفر

مقابله با سرطان پوست با فناوری نانو

۷ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۰۷
کد خبر: 82474825
مقابله با سرطان پوست با فناوری نانو

تهران-ایرنا-پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا راهبرد جدیدی برای مقابله با سرطان پوست ارائه كردند. آن‌ها دو تركیب شیمیایی را با نسبت مشخص درون یك نانوذره قرار دادند؛ این كار موجب كاهش اثرات منفی دارو و افزایش اثربخشی آن می‌شود.

به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری،محققان نوع جدیدی از داروی ضدسرطان را با قابلیت تركیب چند ماده شیمیایی درون یك نانوذره ارائه كردند كه می‌توان با استفاده از آن از مقاومت دارویی سرطان پوست ممانعت به عمل آورد.
این نانودارو موسوم به CelePlum-777 از نسبت ویژه‌ای از سیلیكوكسیب و پلومباگین ایجاد شده است. سیلیكوكسیب یك نوع داروی ضدالتهاب و پلومباگین یك ماده سمی است. با تركیب این دو دارو و قراردادن آن درون نانوذرات می‌توان عملكرد داروی نهایی را افزایش داد و مانع از مقاومت سلول سرطانی در برابر دارو شد.
این دو ماده در كنار هم و در صورت تركیب شدن با یك نسبت خاص می‌توانند سلول‌های سرطان پوست را بین ببرند. این گروه تحقیقاتی از نانوذرات برای رهاسازی مستقیم این داروها به درون سلول سرطانی استفاده كردند.
راگاوندرا گوودا از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا می‌گوید:وارد كردن چند دارو به درون نانوذرات، یك راهبرد خلاقانه است كه با استفاده از آن می‌توان داروی ضدسرطان را به یك نقطه ویژه در بدن وارد كرد؛ جایی كه این داروها می‌توانند با یك نسبت بهینه موجب از بین رفتن سلول سرطانی شوند. مزیت دیگر این راهبرد آن است كه می‌توان غلظت دارو را كاهش داد و در نهایت سمیت آن به حداقل برسد، در حالی كه اثربخشی دارو افزایش یافته است.
این دو ماده را نمی‌توان از راه دهان به بدن وارد كرد، بلكه باید از طریق تزریق این كار انجام شود. به دلیل ابعاد كوچك نانوذرات، این مواد به سادگی وارد سلول‌های سرطانی شده و در آنجا موجب از بین رفتن تومور می‌شوند.
گوودا می‌افزاید:این نانودارو اولین نوع از دسته جدید از داروهاست كه می‌تواند چند تركیب شیمیایی را برای از بین بردن سرطان پوست در یك دارو قرار دهد. این نانودارو می‌تواند مانع از مقاومت سلولی در برابر دارو شود. در حال حاضر دارویی شبیه به این در بازار وجود ندارد.
نتایج این پروژه در دو نشریه Molecular Cancer Therapeutics و Cancer Letters منتشر شده است.نتایج این پروژه در دو نشریه Molecular Cancer Therapeutics و Cancer Letters منتشر شده است.
علمی**1023**1440
تنظیم كننده:ابوالقاسم تیموری**انتشار: گلشن
۰ نفر