۸ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۱۰
کد خبر: 82476249
T T
۰ نفر
بیرون از خانه، خانه دیگری است، آن را نیز تمیز نگه داریم

اصفهان- ایرنا- آن سوی دیوارهای خانه هایمان، خانه دیگری هست كه نباید آن را سطل زباله فرض كنیم بلكه باید آن را نیز پاكیزه نگه داریم.

تعطیلات عید نوروز فرصت مناسبی برای بسیاری از ایرانیان جهت مسافرت و گردش است اما بدون شك در سال های گذشته با پایان یافتن تعطیلات بویژه روز طبیعت ( 13 به در) با حجم انبوهی از زباله های رها شده در طبیعت و محیط زیست مواجه بوده ایم.
این مناظر دلخراش نه تنها باعث آزردگی خاطر مردم و بسیاری از دوستداران محیط زیست می شود بلكه این سوال را مطرح می كند كه چه چیزی باعث ایجاد این پدیده زشت و ناپسند می شود.
یك استاد دانشكده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان در پاسخ به این سوال به ایرنا گفت: هنوز برخی از مردم محیط خارج از خانه را متعلق به خود نمی دانند و عادت كرده اند كه در بیرون از خانه توجه چندانی به رعایت مسائل بهداشتی و پاكیزگی نكنند.
دكتر مهدی بصیری، ریختن پلاستیك و انواع زباله در كنار جاده و خیابان ها را پدیده ای بسیار نامطلوب خواند و افزود: باید این احساس تعلق در بین مردم تقویت شود كه محیط خارج از خانه نیز از آنِ آنهاست و تمیز نگه داشتن آن، نشانه شخصیت مردم است.
این فعال محیط زیست با تاكید بر اینكه اگر محیط زندگی و جامعه ما كثیف باشد، ارزش معنوی اجتماع ما نیز پایین می آید، تصریح كرد: اگر فردی سوار گران قیمت ترین خودرو نیز باشد اما زباله ای از خودروی خود به بیرون پرتاب كند، ما از روی آن رفتار، شخصیت وی را می شناسیم.
بصیری تاكید كرد: باید با فرهنگ سازی و آموزش، این قبیل رفتارها در جامعه، زشت و ناپسند جلوه داده شود تا مردم درباره رفتار خود فكر كنند.
وی همچنین ریختن زباله در طبیعت و فضای شهری را عملی كاری خلاف و باعث ضرر رساندن به دیگران خواند و گفت: افرادی كه اقدام به ریختن زباله می كنند از نظر شرعی نیز مسئول هستند.
این عضو هیات مدیره جمعیت پیام سبز اصفهان با اشاره به مناطق گردشگر پذیر مانند شمال كشور تصریح كرد: لازم است مدیریت بهتری در این مناطق در زمینه زباله و ایجاد مكان های مخصوص برای ریختن و جمع آوری زباله صورت گیرد.
بصیری همچنین هرگونه فرهنگ سازی درباره نریختن زباله را موثر خواند و تاكید كرد كه اقدامی مانند پویش خبری 'نه به زباله' كه توسط خبرگزاری جمهوری اسلامی راه اندازی شده است به این موضوع كمك بسیاری می كند.
به اعتقاد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهر مجلسی نیز وقوع چنین پدیده ای و ریختن زباله در طبیعت هم به مردم و هم به مسئولان ارتباط دارد زیرا از طرفی مردم، تولید كننده زباله هستند و از طرف دیگر، مسئولان، مسئولیت سرنوشت و مدیریت پسماندها و زباله ها را به عهده دارند.
دكتر محمد كوشافر در گفتگو با ایرنا اظهار كرد: مردم باید زباله كمتری تولید كنند و زباله های تولید شده را نیز به خوبی مدیریت كرده و آنها را در طبیعت رها نكنند.
وی كه دارای مدرك دكترای خاك شناسی و از فعالان زیست محیطی است با بیان اینكه هنوز بخش مدیریت شهری پسماندها و زباله ها جای كار زیادی در كشور ما دارد، تاكید كرد: نحوه امحاء زباله ها نیز بسیار مهم است.
كوشافر با تاكید بر اینكه موضوع ریختن یا نریختن زباله در طبیعت به رفتار و فرهنگ خودمان برمی گردد، افزود: آغاز سال جدید، فرصتی برای شروع رفتارهای جدید و اخلاق مدار و احترام به ارزش های طبیعت است زیرا نریختن زباله در طبیعت و تمیز نگه داشتن آنها به نوعی شكر نعمت های خداست كه به عبادت ختم می شود.
وی راه اندازی پویش هایی مانند نه به زباله را در این راستا، بسیار خوب خواند و تاكید كرد كه راه اندازی چنین پویش هایی برای توجه دادن به اهمیت محیط زیست و فرهنگ سازی در حفظ محیط زندگی تاثیری جدی دارد.
گ/3011 گزارش از آسیه معینی** انتشار: سلطانمرادی
۰ نفر