۱۵ فروردین ۱۳۹۶، ۱۰:۴۲
کد خبر: 82481304
T T
۰ نفر
انتقاد سازمان پزشكان بدون مرز از توافق ایتالیا و لیبی درباره پناهجویان

تهران – ایرنا – سازمان پزشكان بدون مرز با اشاره به غیرانسانی بودن نحوه برخورد با مهاجران بازگردانده شده به لیبی، توافق میان این كشور و ایتالیا را برای مبارزه با قاچاق انسان خطرناك توصیف كرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایتالیا و دولت تحت حمایت سازمان ملل در طرابلس در ماه فوریه یادداشت تفاهمی امضا كردند كه به موجب آن آموزش، تجهیز و هزینه مبارزه با قاچاقچیان انسان تامین می شود.
'ارجان ههنكامپ' مدیركل سازمان پزشكان بدون مرز و رئیس گروه لیبی دیروز (دوشنبه) نظریه نگهداری مهاجران به شیوه انسانی در خاك لیبی را 'غیرممكن' خواند و گفت كه به جز این، هر تصور دیگری خطرناك است.
وی اضافه كرد: هركس فكر كند لیبی بندری امن برای مهاجران است، خود را به نفهمیدن زده است، زیرا در شرایط كنونی غیرممكن است تصور كنیم كه لیبی می تواند به عنوان بخشی از راه حل تلقی شود.
مدیركل پزشكان بدون مرز، هفت اردوگاه در داخل و اطراف طرابلس را به بازداشتگاههای تحت كنترل شبه نظامیان تشبیه كرد كه در آن خشونت و بدرفتاری به وفور رخ می دهد.
'ماركو مینیتی' وزیر كشور ایتالیا گفته است كه حقوق بشر باید رعایت و اردوگاه های جدید باید با كمك آژانس های سازمان ملل راه اندازی شوند، اما تاكنون چنین چیزی محقق نشده است.
اتحادیه اروپا تاكنون حدود 90 نفر را برای كار در گارد ساحلی لیبی آموزش داده و ایتالیا نیز وعده داده است كه 10 قایق گشت زنی در اختیار آن ها می گذارد. نخستین قایق قرار است تا نیمه ماه می (اردیبهشت/خرداد) تحویل داده شود.
پس از انعقاد توافق میان اتحادیه اروپا و تركیه، مسیرهای دریایی مهاجران به یونان در سال میلادی گذشته مسدود شد. این مسیرها مهم ترین راه هایی بودند كه مهاجران خود را به اروپا می رساندند. اكنون مهم ترین روش آن ها از طریق قایق و از مبدا لیبی به مقصد ایتالیا است؛ جایی كه قاچاقچیان انسان با خیال راحت فعالیت می كنند.
در سال میلادی جاری ورود مهاجران به ایتالیا با 30 درصد افزایش به 24 هزار نفر رسیده است و برآورد می شود كه 600 نفر در این راه جان خود را از دست داده اند.
گروه های بشردوست معمولا مهاجرانی را كه در دریا دچار حادثه می شوند، نجات می دهند، اما گارد ساحلی لیبی تاكنون بارها قایق مهاجران را بازگردانده است.
معمولا افرادی كه بازگردانده می شوند، سر از بازداشتگاه هایی در می آورند كه از آن ها می گریخته اند. به گفته مدیركل سازمان پزشكان بدون مرز، 'نظام بدرفتاری و زور' مهاجران را وادار می كند كه بین باج دادن به قاچاقچیان برای عبورشان از دریا و فروخته شدن به عنوان برده یكی را انتخاب كنند.
لیبی اكنون تحت كنترل مجموعه ای از گروه های مسلح است كه هریك از زمان قیام سال 2011 در این كشور و سرنگونی حكومت معمر قذافی برای به دست آوردن قدرت تلاش می كنند. این كشور دارای دو دولت است كه یكی در شرق و دیگری در طرابلس بر سر به دست گرفتن قدرت با یكدیگر رقابت می كنند.
'عثمان بلبیسی' رئیس سازمان بین المللی مهاجرت هفته گذشته به رویترز گفت: بازگرداندن مهاجران به لیبی توسط گارد ساحلی این كشور قابل قبول نیست زیرا این افراد را به بازداشتگاه ها می فرستند.
وی افزود: اما قاچاقچیان همچنان حضور دارند و شناخته شده هستند و شما می توانید در یك كافه در مركز طرابلس با آن ها ملاقات كنید.
خاورم**9156*1275
مترجم: مهدخت پازوكی*انتشار دهنده: مجید جعفری