به گزارش ایرنا، ترامپ برای حمایت از تولیدات داخلی در آمریكا اخیرا موضع گیری در مورد تجارت با چین و پس از آن یك سری از كشورها از جمله مالزی و كشورهای آ.سه.آن مانند ویتنام، اندونزی و تایلند داشته است.
وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی در گفت وگو با خبرنگاران، تاكید كرد كه این كشور در تجارت آزاد، ارز خود را دستكاری نكرده و برای صادرات یارانه نمی دهد، چون خلاف قوانین سازمان تجارت جهانی بوده و نقض قوانین بین المللی است.
وی هرگونه اتهام در مورد تقلب در تجارت خارجی به ویژه با آمریكا را رد كرد و گفت: ما در تجارت تقلب نداریم. آمریكا یك شریك تجاری مهم برای ما است این روابط با ارزش است.
رئیس جمهوری آمریكا روز جمعه دو دستور اجرایی را برای كاهش كسری تجاری این كشور امضا كرد كه هدف از آن پشتیبانی از تولید ملی آمریكا و جلوگیری از ورود كالاهای ارزان قیمت خارجی و در نتیجه تعطیلی كارخانه های آمریكایی است.
ترامپ با اشاره به چین گفت: ازاین به بعد ما تعرفه های سنگینی برای وارد كنندگان خارجی وضع خواهیم كرد كه قصد تقلب داشته باشند. هر كس این قانون را بشكند با وی بشدت برخورد خواهد شد.
'مصطفی محمد' وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی به نوشته تارنمای شبكه خبر آسیا، گفت كه مازاد تجاری مالزی با آمریكا 6 میلیارد دلار است، اما دولت ترامپ معتقد است میزان بسیار بالاتر است.
وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی گفت كه با این حال، او وظیفه وزارتخانه اش می داند اعداد را ارائه تا این تصور غلط اصلاح شود.
وی همچنین گفت كه باور ندارد روابط دوجانبه مالزی و آمریكا به عنوان یك شریك تجاری كلیدی پس از چین و سنگاپور تحت تاثیر قرار گیرد.
آمار نشان می دهد كسری تجاری بین تایلند و آمریكا سال 2016 میلادی 18 میلیارد و 920 میلیون دلار بوده كه در مقایسه با رقم 15 میلیارد و 400 میلیون دلار سال 2015 و همچنین رقم 14 میلیارد و 300 میلیون دلار سال پیش از آن افزایش داشته است.
'ترامپ' دستور داده است گزارشی در مورد دلایل كسری تجاری در یك دوره 90 روزه تهیه شود كه تمركز آن بر 16 كشور شامل چین، ژاپن، آلمان، مكزیك، ایرلند، ویتنام، ایتالیا، كره جنوبی، مالزی، هند، تایلند، فرانسه، سوئیس، تایوان، اندونزی و كانادا است.
آساق**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
كوالالامپور - ایرنا - 'مصطفی محمد' وزیر صنعت و تجارت خارجی مالزی روز چهارشنبه ادعاهای 'دونالد ترامپ' رئیس جمهور آمریكا را در مورد ناعادلانه بودن شیوه های تجارت و 'تقلب تجاری' پس از كسری تجاری واشنگتن با چند كشور، نادرست دانست.