به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، بیش از یك میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند. سازمان جهانی بهداشت تخمین زده است كه 51 درصد از علل مرگ و میر ناشی از سكته مغزی و 45 درصد از مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی به دلیل فشار خون بالاست.
فشار خون نیرویی است كه توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا كند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشكلات زیادی روبرو می شود.
مطالعات نشان میدهد كاهش سدیم مهمترین روش در كاهش فشار خون است و از طرفی مواد غذایی حاوی پتاسیم در كاهش فشار خون نقش مهمی دارند. موز، لوبیا، آووكادو، اسفناج، آلو، ماهی، سویا، آب هویج، كدو حلوایی، شیر، آب پرتقال و سیب زمینی سرشار از پتاسیم هستند.
در ادامه به چند عامل افزایش دهنده فشار خون اشاره شده است:
- غذاهای كنسروی، آماده و فرآوری شده
این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمك، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون می شوند. نمك این غذاها بیش از حد مجاز است.
- انواع شیرینی و كیك
كیك و شیرینی منبع شكر و چربی های اشباع است كه علاوه بر افزایش وزن، یكی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب می شود.
- رب و سس گوجه فرنگی كنسرو شده
رب و سس گوجه فرنگی كنسروشده حاوی مقادیر بالای نمك است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.
- مشروبات الكلی
مشروبات الكلی یكی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.
- لبنیات پرچرب
- غذاهای چرب
- شور و ترشی های پرنمك
- گوشت قرمز
در ادامه توصیه شده هایی نیز برای كاهش فشار خون ارایه شده است:
- میزان نمك در وعده های غذایی را كاهش دهید
- وزن خود را كاهش دهید
- به طور مرتب ورزش كنید
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، كلسیم و منیزیم بیشتر استفاده كنید
سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع كلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند
- از مصرف دخانیات اجتناب كنید
- در معرض دود سیگار قرار نگیرید
- از استرس و تنش دوری كنید
- روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید
- فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی كنید
- مصرف كافئین را به حداقل كاهش دهید
- از غذاهای گیاهی استفاده كنید
- شكلات تیره و كم شیرین بخورید
- خواب كافی داشته باشد
علمی(6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی كاشانی** انتشار :گلشن
تهران - ایرنا - مطالعات محققان مدرسه پزشكی كِك در دانشگاه كالیفرنیای جنوبی نشان میدهد مواد غذایی حاوی پتاسیم كلید كاهش فشار خون هستند.