۱۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۷:۰۶
کد خبر: 82484306
T T
۰ نفر

افزايش ميزان فتوسنتز در جهان در طول 200 سال گذشته

۱۷ فروردین ۱۳۹۶، ۱۷:۰۶
کد خبر: 82484306
افزايش ميزان فتوسنتز در جهان در طول 200 سال گذشته

تهران - ايرنا - تحقيقات جديد دانشگاه كاليفرنيا نشان مي‌دهد ميزان فتوسنتز در جهان در طول 200 سال گذشته افزايش يافته است.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، تمام حيات روي زمين به فتوسنتز بستگي دارد اما تا كنون اندازه‌گيري ميزان كلي فتوسنتز در زمين غيرممكن بوده است؛ فتوسنتز فرآيندي است كه در آن گياهان با استفاده از نور خورشيد، غذا توليد مي‌كنند.
بر اساس نتايج تحقيقات پيشين، برخي از فعاليت‌هاي انسان موجب افزايش و برخي ديگر موجب كاهش فتوسنتز مي‌شوند، اما تا كنون يك تصوير كلي از تاثير فعاليت‌هاي انسان بر اين فرآيند به دست نيامده است.
محققان دانشگاه كاليفرنيا با اندازه‌گيري ميزان سولفيد كربونيل در لايه‌هاي مختلف برف‌هاي قطب شمال به اين نتيجه رسيدند كه ميزان كلي فتوسنتز در زمين در طول 200 سال گذشته حدود 30درصد افزايش يافته است. سولفيد كربونيل يكي از تركيبات كربن است كه در فرآيند فتوسنتز توسط گياهان از هوا خارج مي‌شود.
مدل‌سازي‌هاي كامپيوتري كه توسط محققان انجام شده است، علت اين پديده را افزايش تراكم دي اكسيد كربن در جو، افزايش طول فصل‌ها و افزايش آلودگي نيتروژن نشان مي‌دهند. در واقع افزايش فتوسنتز و رشد گياهان بايد منجر به كاهش ذخاير طبيعي دي اكسيد كربن در زمين بشود، اما افزايش اين ماده به دليل فعاليت‌هاي انسان به اندازه‌اي بوده است كه در عمل افزايش فتوسنتز تاثير چشمگيري بر آن نداشته است.
اين تحقيقات نشان مي‌دهد سازوكارهاي طبيعي زمين براي مقابله با افزايش گازهاي گلخانه‌اي و تغييرات آب و هوايي، كارساز نيست و اكنون سرنوشت ما در دستان خودمان است و ما بايد براي جلوگيري از افزايش دي اكسيد كربن در اتمسفر چاره‌انديشي كنيم.
علمي (6)**9259**1021
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: حسين نوروزيان
۰ نفر