۲۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۱:۱۷
کد خبر: 82486925
T T
۰ نفر
صادارت بیش از 8 میلیارد دلاری خدمات فنی و مهندسی صنایع آب و برق در دولت یازدهم

تهران- ایرنا- قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق گفت: حدود چهار میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی صنایع آب و برق در دولت یازدهم به انجام رسیده كه با احتساب صادرات برق به بیش از هشت میلیارد دلار افزون می شود.

«علیرضا دائمی» روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: صنایع آب و برق كشور در سال های گذشته رشد چشمگیری داشته اند، به طوری كه امروز با ظرفیت ها و توانمندی های بالایی كه در زمینه ساخت سدها، تصفیه خانه ها، خطوط انتقال آب و برق، ساخت نیروگاه های گازی، احداث پست ها برق و تجیزاتی نظیر كابل، كلید، ترانسفورماتور، سوئیچ های برق و ... ایجاد شده، به خودكفایی حدود 95 درصدی دست یافته ایم.
به گفته این مقام مسئول، ظرفیت های موجود امروز كشور فراتر از مصارف داخلی است و بر این اساس، توسعه صنایع آب و برق در خارج از مرزها از اولویت های امسال وزارتخانه است.
وی با اشاره به اشتغال به كار دستكم یكصد هزار نفر در صنعت آب و برق، بیان داشت: امروز برخی شركت های زیرمجموعه صنایع آب و برق با 30 تا 50 دصد ظرفیت خود كار می كنند و اگر بتوانیم با نوسازی ساختارها جایگاهمان را در منطقه و كشورهای همسیه ارتقاء دهیم، به نیروی كار چندین برابر این ظرفیت نیازمند خواهیم بود.
دائمی اظهار داشت: مطابق آمارها صنعت آب و برق و شركت های زیرمجموعه آن رتبه نخست صادرات خدمات فنی و مهندسی كشور را در اختیار دارند و فقط در سال گذشته هشت صادركننده خدمات فنی و تجهیزات آب و برق در زمره برترین های ایران قرار گرفتند.
وی با تاكید بر اینكه سیاست وزارت نیرو پشتیبانی از صنایع بویژه صنایع خرد و كوچك است، خاطرنشان كرد: اكنون صادرات خدمات فنی و مهندسی صنایع آب و برق از طرح های نیروگاه سازی تا فروش ابزارآلات به بیش از 40 كشور جهان انجام می شود.
قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل و پشتیبانی صنایع آب و برق تصریح كرد: در چهار سال گذشته نزدیك به چهار میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی (مشاوره ای، پیمانكاری و فروش تجهیزات و ...) انجام شده كه با احتساب صادرات برق به بیش از هشت میلیارد دلار افزون می شود.
وی گفت: بین سال های 1392 تا 1395 تعداد 84 پروژه به ارزش چهار میلیارد و 500 میلیون دلار توسط شركت های زیرمجموعه صنایع آب و برق در خارج از كشور به انجام رسیده و در سال گذشته 33 پروژه خاتمه یافته است.
دائمی با اشاره به تكمیل و اتمام تدریجی پروژه های خارجی كه در یك سال پروژه های بیشتر و در سالی دیگر پروژه های كمتری به نتیجه می رسند، یادآور شد: این پروژه ها بتدریج درآمدزا می شوند، به طوری كه در سال 1394 تعداد 10 مورد از این پروژه ها تكمیل شد و دو میلیارد و 400 میلیون دلار درآمدزایی داشت.
وی ادامه داد: درآمد صادراتی صنایع آب و برق در سال 95 نزدیك به 300 میلیون دلار بوده است؛ این درآمد بدون احتساب صادرات برق است كه هنوز آمار آن نهایی نشده، اما مطابق بودجه لحاظ شده شركت توانیر رقم متوسط حدود یك میلیارد دلار برای آن قابل تصور است.
معاون پیشین برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو یادآوری كرد: در سال 94 نزدیك به 9 میلیارد و 900 میلیون كیلو وات ساعت برق به كشورهای همسایه از جمله تركیه، عراق، افغانستان، آذربایجان و ارمنستان صادر شده است.
وی بیان كرد: متوسط سالیانه صادرات خدمات فنی و مهندسی صنایع آب و برق كشور بدون محاسبه صادرات برق، رقمی در حدود یك میلیارد و 200 میلیون دلار در چند سال گذشته بوده است.
به گفته این مسئول، صنایع نیز باید جایگاه خود را بشناسند و با خودباوری، حضور گسترده تری در بازار جهانی داشته باشند؛ زیرا بدون «توسعه صادرات، ایجاد شركت‌های بین‌المللی، توانمندسازی آنها و افزایش ظرفیت این شركت‌ها برای حضور در مجامع جهانی»، مشكلات این بخش رفع نمی شود.
وی تصریح كرد: برای توانمندسازی شركت‌های خصوصی باید بازار سرمایه فراهم شود كه در این زمینه نقش سرمایه‌گذاران خارجی و خطوط اعتباری و بانك‌ها بسیار مهم است و تقویت این بخش را به دنبال دارد.
دائمی تاكید كرد باید ظرفیت‌ها به شكل واقعی در اختیار صنایع قرار گیرد و دولت در این زمینه موظف است تنظیم مقررات، تسهیلگری و نظارت بر مقررات را به گونه‌ای اعمال كند كه در عرصه بین المللی و داخلی، تولید و اشتغال را به عرصه عمل برسد.

** تلاش برای همراه كردن بخش خصوصی در سفرهای خارجی
این مقام مسئول در ادامه گفت: یكی از مسائل مغفول مانده در سال های گذشته، اعزام نفرات و هیات هایی از بین واحدهای دولتی برای انجام امور تجاری و بازرگانی در سطح بین الملل بود و وزارتخانه از امسال به دنبال اصلاح آن است.
وی اضافه كرد: در تلاشیم تا در سفرهای آتی رییس جمهوری یا شخص وزیر نیرو، واحدهای صنعتی آب و برق را نیز با خود همراه كنیم تا امكان شناسایی بیشتر بازارهای صادراتی و حتی ایجاد شركت های فنی و تولیدی در این كشورها برایشان فراهم شود.

** مذاكره با وزارت امور خارجه
دائمی همچنین از آغاز مذاكرات با وزارت امور خارجه برای ایجاد فضای مناسب تر كاری در خارج كشور از طریق سفارتخانه ها در سال جدید خبر داد و تصریح كرد: توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و پشتیبانی از صنایع فعال در خارج كشور نیازمند اقدام هماهنگ و موثر وزارت امور خارجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانكهاست و در غیر این صورت به اهداف مدنظر دست نخواهیم یافت.
به گزارش ایرنا، وزارت نیرو در دولت یازدهم توانسته مسیر خوداتكایی در بخش های مختلف خود بویژه صنعت برق را گسترش دهد، به طوری كه ظرفیت نیروگاهی كشور به بیش از 76 هزار مگاوات رسیده و اقدامات قابل توجهی در برق رسانی به روستاهای بالای 10 خانوار انجام شده است.
به گفته «حمید چیت چیان» وزیر نیرو، بیش از 90 درصد فناوری مورد نیاز بخش برق كشور در داخل تولید می شود و این سبب شده تا ایران از این نظر در میان هفت كشور برتر جهان قرار گیرد.
ژاپن، چین، ایتالیا، آلمان، فرانسه و آمریكا كشورهای پیشرو در زمینه تامین برق خود به شمار می روند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام ** 3065 *1579* خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشاردهنده:مرضیه فاتحی
۰ نفر