به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمایندگان در ادامه جلسه علنی روز یكشنبه مجلس شورای اسلامی با 56 رای موافق، 125 رای مخالف، 15 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر سوال اول را وارد ندانستند و اعلام كردند: پاسخ های وزیر نفت قانع كننده بود.
سوال اول را حسینعلی حاجی دلیگانی به نمایندگی از 14 نماینده مطرح كرد مبنی بر این كه چرا باوجود اصلاح ایرادات اصلی در الگوی پیشنهادی قراردادهای جدید نفتی و تضاد آن با سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی و سایر قوانین و با طی نشدن تشریفات قانونی و در نظر نگرفتن منافع ملی، وزارت نفت در پی اجرایی كردن این قرار دادها بود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین با 83 رای موافق،98 رای مخالف، 6 رای ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر نیز سوال دوم حسنعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر را وارد ندانستند و از پاسخ های وزیر نفت قانع شدند.
سوال دوم ، سوال خود حاجی دلیگانی درباره این بود كه چرا وزارت نفت به تعهد خود درقبال استخدام نخبگان، دانشجویان رتبه 'الف' فارغ التحصیل دانشكدنه صنعت نفت عمل نكرده است؟.
**حاجی دلیگانی: بخشنامههای وزیر نفت عطف به ماسبق نمی شود
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی با طرح سؤال اول از زنگنه وزیر نفت درمورد بخشنامه وزیر نفت برای جذب نكردن نخبگان در این وزاتخانه گفت: بخشنامه های وزیر نفت درباره جذب نكردن نیرو، عطف به ماسبق نمی شود.
وی افزود: براساس كدام مجوز قانونی 50 درصد اختیار اخذ تصمیمات نهایی فنی، مالی و حقوقی در چارچوب قراردادهای جدید نفتی از نماینده حكومت اسلامی جهت اعمال حاكمیت انفال برای مدت حداقل 20 تا 25 سال اعتبار قرارداد سلب شده است.
وی خاطر نشان كرد: این در حالی است كه هیأت دولت به طور اعم و وزارت نفت به طور اخص نمیتوانسته در مقام نمایندگی حكومت اسلامی در اعمال اصل كلی حاكمیت در تولید اقدام به كارگروه مشترك مدیریت با طرف دوم قرارداد به همراه اعطای صلاحیت كلی اخص تصمیمات نهایی راجع به مواردی كه بسیاری از آنها ذاتاً در صلاحیت اصل كلی حاكمیت بر تولید حكومت اسلامی و غیرقابل واگذاری به غیر است، باز صدور این تصویبنامه كند.
حاجی دلیگانی با یادآوری این كه براساس ماده 125 قانون برنامه پنجم توسعه، وزارت نفت جهت صدور پروانه اكتشاف، توسعه و تولید منابع نفتی برای انعقاد قرارداد نفتی باید در قالب بودجه سنواتی تصویب مجلس را اخذ كند، اظهار داشت: چرا با وجود عدم تصویب مجوز صدور چنین پروانههایی در قانون بودجه سال 1395 كل كشور، وزیر محترم قصد برگزاری اولین مناقصات براساس مدل جدید قراردادهای نفتی در سال 1395 را دارد؟
وی یادآور شد: پس از آگاهی كارشناسان از مدل جدید قراردادهای نفتی، اشكالات متعددی به آن وارد كردند، اما وزیر نفت به این نظرات وقعی نمی نهاد و به جای آن بر نظر یك مهندس مكانیك پافشاری میكرد، اما بالاخره پس از آمد وشدهای متعدد و جلساتی كه در ستاد اقتصاد مقاومتی دولت تشكیل شد، نظرات كارشناسان شنیده و پذیرفته شد و با تغییراتی، مصوبه جدید در سال 95 جایگزین شد، در حالی كه بیش از نیمی از اشكالات وارده بر قراردادها در مدل اصلاح شده، اعمال نشد.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاظر نشان كرد: اصلاح سه باره مصوبات دولت در طول دولتهای گذشته بی سابقه و محصول استفاده نكردن از كارشناسان و نیروهای نخبه در فرایند تصمیمسازی است، اما در هر جای دنیا كه در وزارت نفت یك دامپزشك و یك مهندس مكانیك مسئول كمیته بازنگری در قراردادهای نفتی باشند، نمیتوان بیش از این انتظار داشت.
وی گفت: وزارت نفت بدون مجوز شورای عالی امنیت ملی به ارائه اطلاعات محرمانه نفتی به شركتهای بینالمللی از جمله توتال فرانسه كرده است و مدیر ارشد توتال در مصاحبهای عنوان داشت كه تا مشخص شدن وضعیت تحریمهای جدید آمریكا، قرارداد نفتی عقد نخواهد شد كه این حاكی از به خطر افتادن منافع ملی در برداشت از میادین نفتی است.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس، ضررهای گذشته در حوزه نفت را معلول نپذیرفتن نظرات كارشناسان خواند و خاطرنشان كرد: اگر این نقطه نظرات مورد توجه قرار میگرفت، آیا امكان ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان رشته صنعت نفت ایجاد نمیشد؟
به گزارش ایرنا، همچنین حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در سوال دوم خود گفت: با روی كار آمدن آقای زنگنه، رویه استخدام دانشآموختگان دانشكده صنعت نفت دچار مشكل شد و استخدام به صورت قطرهچكانی صورت گرفت و جذب دانش آموختگان گروه الف این دانشكده متوقف شد و از استخدام آنها جلوگیری به عمل آمد.
وی با بیان این كه 900 نفر از دانش آموختگان دانشكده صنعت نفت پیش از ابلاغیه وزیر نفت وارد دانشكده صنعت نفت شدند، گفت: اكنون خواهان جذب در صنعت نفت كشورند و در این باره مكرر به ما مراجعه كرده و تجمعاتی برگزار كردند.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با یادآوری این كه به هیچ دلیلی نمیتوان پذیرفت بخشنامههای وزیر نفت عطف به ماسبق شود، تصریح كرد: چرا كه بسیاری از جوانان با اتكا به قول صریح وزارت نفت تشكیل خانواده دادند، اما اكنون دچار مشكلات خانوادگی شدند.
وی ادامه داد: چرا یك روز دانشآموختگان صنعت نفت را بیسواد مینامید و روز دیگر مازاد؟ چرا دانشآموختگان دانشكده صنعت نفت در اولویت جذب قرار ندارند؟ و برخورد وزارت نفت با دانشآموزختگان دانشكده صنعت نفت را ناعادلانه خواند.
حاجیدلیگانی همچنین با تاكید بر اینكه بحث ما تعهدی كه وزارت نفت در قبال نخبگان و دانشجویان رتبه «الف» دانشكده صنعت نفت تا سال 94 داده بود، تصریح كرد: بعد از سال 94 در دفترچه كنكور كشور این موضوع اصلاح شده و ما بحثی روی آن نداریم، اما میگوییم وقتی حقی را تا قبل از سال 94 دادهاید، باید به آن پایبند باشید.
وی اظهار داشت: در اینجا دو ضامن هم از طرف گرفتند و امضا كردهاند، سؤال این است وقتی از افراد امضا میگیرند، باید آنان به استخدام وزارت نفت در بیایند، عدم استخدام این افراد چه معنی دارد؟! نظام وقتی تعهدی به افراد میدهد باید به آن عمل كند. چرا علیرغم قول استخدامی كه وزارت نفت داده، از 200 نفر 110 نفر را حذف كردند، در حالی كه نمرات آنان بالای 17 و 18 بوده است؟
حاجیدلیگانی خاطرنشان كرد: ابلاغیه وزیر حاكی از این است كه شرایط استخدام قبل از سال 94 وجود داشته اما آقای زنگنه پس از حضور در وزارت نفت با استفاده از اختیاراتی كه داشته، آن را ملغی كرده است؛ ما میگوییم وقتی قولی میدهید به آن عمل كنید؛ در حالی كه خودتان هم در وزارت نفت نیاز به نیرو دارید خصوصاً در مناطق عملیاتی.
نماینده شاهینشهر در مجلس در پایان خاطرنشان كرد: این افراد كلاً 900 نفر بیشتر نیستند و خود وزیر هم قبول دارد، در گذشته هم این كار صورت گرفته است، ما میخواهیم وزارت نفت به تعهداتش عمل كند.
سیام* 1336**9103 خبرنگار: حمید شهریاری**انتشار: مهرنوش خانزائی
تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پاسخ های وزیر نفت به دو سوال 15 نماینده قانع شدند.