عبدالحميد سرتيبي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تاكنون تنها در هشت درصد از اين استان عمليات اكتشافي معدن صورت گرفته و اين اكتشافات نيز بيشتر به صورت سطحي انجام شده و منجر به كشف يك ميليارد و 300 ميليون تن ذخيره معدني شده است.
وي با اشاره به اينكه از اين تعداد 20 نوع در مرحله اكتشاف و 31 نوع در مرحله بهرهبرداري است، بيان كرد: اين استان از لحاظ تنوع مواد معدني رتبه سوم كشوري را داراست و از نظر توليد برخي از مواد معدني از جمله طلا، باريت، ميكا و انواع سنگهاي تزئيني مستعدترين استان در سطح كشور به شمار مي رود.
سرتيبي ابراز اميدواري كرد تا با رفع موانع توسعه بخش معدن شامل راهاندازي معادن بزرگ مقياس و ايجاد و توسعه واحدهاي فرآوري و تبديلي مواد معدني متناسب با كميت و كيفيت ذخاير معدني استان در آينده نزديك شاهد شكوفائي هر چه بيشتر اين بخش و به موازات آن توسعه واحدهاي فرآوري و تبديلي و صادرات آن باشيم.
به گفته وي رفع محدوديتها و ممنوعيتهاي استفاده از املاح درياچه اروميه، منتج شدن عمليات اكتشافي انجام شده بر روي مواد معدني فلزي از جمله مس، آهن، تيتان، پلي متال و طلا و بهرهبرداري و استخراج آنها از ديگر راهكارهاي توسعه بخش معدن در اين استان است.
سرتيپي با اشاره به اينكه يكي از بخشهاي مهم و اثرگذار در اقتصاد كشور بخش معدن و صنايع معدني است، گفت: نقش معدن در اقتصاد كشورهاي جهان منحصر به مشاركت در افزايش توليد ناخالص داخلي و رشد اقتصادي نشده و اين بخش سهم معناداري در ايجاد فرصتهاي شغلي و كاهش فقر در كشورها داراست.
وي افزود: بخش معدن بدون شك ميتواند يكي از كليدهاي اصلي براي دستيابي به آينده اميدبخش باشد و مشاركت موثر معدن و صنايع معدني در اقتصاد كشورها ميتواند به تامين اهداف توسعه پايدار كمك كند.
وي اظهار كرد: توازن نداشتن ميزان و تنوع توليدات معدني اين استان با نوع و ظرفيت واحدهاي فرآوري مواد معدني موجود سبب شده است تا علاوه بر اينكه استان از ارزش افزوده حاصل از فرآوري مواد معدني بهره اندكي داشته باشد، بلكه تبعاتي نيز از قبيل تضييع مواد معدني، تخريب منابع طبيعي به دليل انباشت ضايعات، استفاده مطلوب از ذخيره و محروميت از اشتغال حاصله داشته است.
سرتيبي با اشاره به اينكه جهت جلوگيري از تداوم اين خسارت ها، ايجاد و توسعه واحدهاي فرآوري و تبديلي مواد معدني جزو اولويتهاي اصلي فعاليتهاي اين معاونت است، گفت: با تلاش و پيگيريهاي انجام شده در سه سال اخير اقداماتي جهت احداث اينگونه واحدها در سر معادن از قبيل احداث سنگبري در سر معادن مرمريت بسطام چايپاره، مرمريت بادكي چايپاره، تراورتن گنبد تكاب، مرمر آج واج سلماس، تراورتن قزل قشلاق تكاب و نيز احداث واحد دانهبندي و توليد پودر سيليس در سر معدن قوپي باباعلي سلماس و توليد كنسانتره آهن در سر معدن آهن اسكنديان سلماس انجام شده است.
به گزارش ايرنا در آذربايجانغربي 805 واحد صنايع معدني با اشتغالزايي 21 هزار و 737 نفر وجود دارد و عمده صنايع معدني بزرگ موجود در اين استان شامل صنايع استحصال طلا، نقره، جيوه و سيانور سديم، صنايع سيمان، صنايع توليد آجر، صنايع توليد سفال، واحدهاي شستشو و دانه بندي شن و ماسه، توليد آسفالت، توليد انواع محصولات بتني و سيماني و صنايع دانهبندي و فرآوري سيليس است.
برخي از صنايع معدني كوچك اما مهم نيز شامل صنايع فرآوري گچ، سيليس، ميكا و باريت در اين استان مرزي و كوهستاني فعال است.
6009/3072 ** خبرنگار: يوسف رحيمي ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
اروميه- ايرنا- معاون امور معادن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجانغربي با اشاره به شناسايي 68 نوع ماده معدني در سطح كشور، گفت: 51 ماده معدني از اين تعداد در اين استان شناسايي شده است.