۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۰۱
کد خبر: 82490495
T T
۰ نفر

امكان درمان پاركينسون با تغيير كاركرد سلول هاي مغز

۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۰۱
کد خبر: 82490495
امكان درمان پاركينسون با تغيير كاركرد سلول هاي مغز

تهران– ايرنا- محققان روشي را يافتند كه به احتمال زياد مي توان از آن در درمان بيماري پاركينسون استفاده كرد؛ در اين روش كاركرد سلول هاي مغز تغيير داده مي شود.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه اينترنتي بي بي سي ورلد، اين محققان مي‌گويند كه مي‌توانند با دستكاري و برنامه‌ريزي مجدد سلول‌هاي مغز انسان، آنها را وادار كنند كه وظيفه سلول‌هايي را بر عهده بگيرند كه بر اثر پاركينسون از بين رفته‌اند.
آزمايش روي موش‌هايي كه نشانه‌هايي مشابه بيماري پاركينسون داشتند، به درمان يا كاهش علائم بيماري آنها كمك كرده است. با اين حال پژوهشگران مي‌گويند كه براي انجام آزمايش مشابه روي انسان به مطالعات بيشتري نياز دارند.
اين مطالعه كه نتايج آن در مجله 'بيوتكنولوژي نيچر' منتشر شده است، با اين كه در مراحل اوليه قرار دارد، اما اميدهاي زيادي براي درمان پاركينسون ايجاد كرده است.
محققان هنوز به مطالعات بيشتر نياز دارند تا مطمئن شوند كه اين درمان، بي‌خطر است. همچنين بايد مطمئن شوند كه سلول‌هاي تغييريافته كه در اصل، ياخته‌هاي عصبي 'آستروسيت' بوده‌اند، واقعا مي‌توانند كاركرد نورون‌هاي دوپامين‌ساز را كه بر اثر پاركينسون تخريب شده‌اند، داشته باشند.

***آيا پاركينسون قابل درمان است؟
افراد مبتلا به پاركينسون كمبود دوپامين دارند به اين دليل كه برخي از سلول‌هاي مغز كه دوپامين توليد مي‌كنند، از ميان رفته‌اند.
هنوز مشخص نيست كه چه چيزي باعث تخريب اين سلول‌هاي مغزي مي‌شود، اما از ميان رفتن اين سلول‌ها به مشكلاتي مانند لرزش، ناتواني حركت و سختي در راه رفتن منجر مي‌شود.
پزشكان معمولا داروهايي تجويز مي‌كنند كه علائم بيماري پاركينسون را كنترل مي‌كند، اما آن را درمان نمي‌كند و عامل اصلي آن را از بين نمي‌برد.
محققان تاكنون به دنبال روش‌هايي براي جايگزين كردن نورون‌هاي از بين‌رفته با تزريق سلول‌هاي تازه به داخل مغز بوده‌اند.
اما تيمي از محققان كه پژوهش اخير را انجام داده‌اند، رويكردي كاملا متفاوت به كار برده‌اند كه نيازي به پيوند سلول تازه ندارد.
آنها با استفاده از مجموعه‌اي از مولكول‌هاي كوچك، سلول‌هاي موجود در مغز را برنامه‌ريزي مجدد كرده‌اند و وقتي كه نمونه‌اي از ياخته‌هاي عصبي آستروسيت مغز انسان را با مولكول‌هاي كوچك در آزمايشگاه تركيب كردند، موفق به ساختن سلول‌هايي بسيار مشابه با نورون‌هاي دوپامين‌ساز شدند.
پس از آن، پژوهشگران همان تركيب از مولكول‌ها را به موش‌هاي بيمار تزريق كردند كه با برنامه‌ريزي مجدد سلول‌هاي مغزي موش‌ها، علائم بيماري پاركينسون را در آنها كاهش دادند.
دكتر پاتريك لوييس، متخصص عصب‌شناسي در دانشگاه ردينگ انگليس كه اين مطالعه را نقطه عطفي در درمان پاركينسون توصيف كرده است، گفت: چالش اساسي آن است كه از اين مطالعه به درمان پاركينسون براي انسان برسيم.
پرفسور ديويد دكستر، از موسسه پاركينسون انگليس نيز گفت: اگر اين مطالعه بر انسان با موفقيت انجام شود زندگي ميليون‌ها نفر را كه منتظر درمان پاركينسون هستند متحول خواهد كرد.

علمي **1311**
دريافت كننده:محمدعلي صنايعي**انتشار: زهره محتشمي پور
۰ نفر