به گزارش ایرنا، وی در مصاحبه با شبكه تلویزیونی فاكس.تی.وی تركیه با انتقاد از تغییر نظام پارلمانی تركیه به سیستم ریاستی مد نظر دولت و حزب حاكم عدالت و توسعه در قالب همه پرسی اصلاح قانون اساسی افزود: هر جا كه رژیم تك نفره وجود داشته باشد، اشك چشم، خونریزی و غم و اندوه نیز حاكم خواهد شد.
وی بیان كرد: اختیاراتی كه امروز به دست فردی سپرده می شود، اگر فردا به دست فردی دیگر كه مخالف او هستید، بیفتد، چه خواهد شد؟ و نباید تصور كنید كه ریاست دولت همواره در دست یك فرد مورد علاقه شما خواهد ماند و این موضوع مهم نه به یك حزب و یا شخص خاص، بلكه به آینده كشور ارتباط دارد.
قلیچداراوغلو اظهار كرد: تا به امروز كلیه رؤسای جمهوری تركیه بی طرف بوده اند چرا كه مقام ریاست جمهوری مخرج مشترك همه مردم است ولی اگر رئیس جمهوری، رئیس و یا عضو یك حزب سیاسی باشد، دیگر ماهیت بی طرفی خود را از دست خواهد داد.
وی با پیش بینی قطعی پیروزی رای 'نه' در همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه گفت: با بیرون آمدن رأی' نه' از صندوق، دموكراسی در تركیه پیروز شده و حمایت ملت از دموكراسی مشخص خواهد شد و در چنین شرایطی، ما خواستار برگزاری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری نخواهیم شد چرا كه رئیس جمهوری را ملت انتخاب كرده و ما به اراده ملت احترام قائلیم و رئیس جمهوری تا پایان مهلت ریاست جمهوری اش در سال 2019 بر سر كار باقی خواهد ماند.
رئیس حزب جمهوری خواه خلق اضافه كرد: حزب حاكم عدالت و توسعه اینك اصلاحاتی بر خلاف جهت تغییراتی كه در سال 2010 ایجاد كرد، انجام می دهد و باز هم در مسیری اشتباه قرار گرفته چرا كه تركیه كشوری نیست كه بتوان با حرص و طمع یك نفر آن را مدیریت كرد.
وی اظهار كرد: می توان برقراری یك نظام ریاستی مدل آمریكا را بررسی كرد ولی حزب حاكم می خواهد كلیه اختیارات كشور را به یك نفر واگذار كنده تصور می كند كه این فرد به هیچ وجه دچار اشتباه نمی شود در حالی كه اردوغان تا به امروز مرتكب یك دنیا اشتباه شده است.
وی افزود: باید برای شهروندان دلیل حمایت از بسته 18 ماده ای اصلاح قانون اساسی را تشریح كنند، ولی آنها به جای تشریح دلیل حمایت از بسته اصلاح قانون اساسی، از قلیچداراوغلو انتقاد می كنند.
قلیچداراوغلو بیان كرد: مدت 15 سال است كه حاكمیت كشور در دست یك حزب است ولی بر خلاف ادعا هنوز مساله تروریسم حل نشده است.
وی با اشاره به استعفای احمد داوداوغلو كه با كسب 49.5 درصد رای در پست نخست وزیری منصوب شده بود، گفت: او بنا به درخواست ملت استعفا نداد و كنگره فوق العاده برگزار نشد و در واقع وی مجبور به استعفا شد و كسانی كه این مكانیسم را به كار می گیرند در صدد دادن درس دموكراسی به ما نباشند.
به گزارش ایرنا، انتخابات همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه كه از دو هفته پیش در برخی كشورهای خارجی آغاز شده بود، روز یكشنبه این هفته به پایان رسید و بنا به اعلام شورای عالی انتخابات تركیه در كشورهای خارجی بیش از 1.5 میلیون شهروند تركیه به پای صندوق های رای رفتند.
فرآیند رای گیری همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه در خارج از كشور 9 آوریل(20 فروردین) به پایان رسید و از 2 میلیون و 927 هزار نفر تبعه تركیه واجد شرایط رای دادن در خارج از این كشور نزدیك 50 درصد واجدان در 120 مكان تعیین شده در 57 كشور جهان رای خود را به صندوق انداختند.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی تركیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در داخل خاك تركیه نیز در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود.
همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل تركیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 57 كشور نیز برای اخذ آرای اتباع تركیه در خارج از كشور برنامه ریزی شده كه رای گیری از آنها در 120 نمایندگی سیاسی و در 32 واحد گمركی انجام شد.
شورای عالی انتخابات تركیه اعلام كرد كه برای شركت در همه پرسی تغییرات قانون اساسی، 55 میلیون و 319 هزار نفر در تركیه به پای صندوق های رای می روند.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری
قلیچداراوغلو: رژیم تك نفره تركیه را به عراق و سوریه تبدیل می كند
۲۳ فروردین ۱۳۹۶، ۱۶:۰۱
کد خبر:
82490674
آنكارا- ایرنا- كمال قلیچداراوغلو رهبر حزب جمهوری خواه خلق تركیه گفت: رژیم تك نفره كه در همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه پیشنهاد شده، این كشور را به عراق و سوریه تبدیل خواهد كرد.