۲۴ فروردین ۱۳۹۶، ۲۰:۴۵
کد خبر: 82491906
T T
۰ نفر
سرانه فضاهاي آموزشي در آذربايجان غربي 3.5 مترمربع است

مهاباد- ايرنا- مديركل نوسازي و تجهيز مدارس آذربايجان غربي گفت: سرانه فضاي آموزشي در اين استان براي هر دانش آموز 3.5 مترمربع بوده و از ميانگين كشوري به ميزان 5.5 متر مربع، پايين تر است.

به گزارش ايرنا قهرمان رحماني روز پنجشنبه در نوزدهمين جشنواره تجليل از خيران مدرسه ساز مياندوآب با تاكيد بر اينكه د فضاهاي آموزشي بايد براي يادگيري نسل هاي بعدي آماده سازي شود، بيان كرد: تحقق اين مهم با همت خيران ميسر مي شود.
وي افزود: طرح تخريب مدارس فرسوده از سال 85 در سطح كشور آغاز شده و تا به حال 2 هزار كلاس درس در آذربايجان غربي تخريب و بازسازي شده اما در افزايش سرانه فضاهاي آموزشي تاثيري نداشته است.
وي با تاكيد بر اينكه فضاهاي آموزشي احداث شده توسط خيران مدرسه ساز دخالت مستقيم در افزايش سرانه فضاهاي آموزشي دارد، بيان كرد: در زمان حاضر 89 طرح خيرساز با 465 كلاس درس در سطحح استان در حال اجراست.
وي با اشاره به اينكه سهم مشاركتي خيران در 23 طرح از اين تعداد به اتمام رسيده است، افزود: اخذ سهم دولتي براي تكميل اين مدارس در دست پيگيري است.
وي آغاز عمليات اجرايي 14 مدرسه با 82 كلاس درس از سوي بنياد علوي را در اين استان يادآور شد و گفت: براي 6 طرح ديگر نيز رديف اعتباري از سازمان برنامه و بودجه مشخص شده و براي اجراي عمليات عمراني به پيمانكار واگذار شده است.
وي افزود: در هجدهمين جشنواره خيران مدرسه ساز كه در سال گذشته برگزار شد، آذربايجان غربي از ميان 31 استان كشور از نظر ارزيابي در رتبه هفدهم و از نظر ريالي در رديف نهم قرار گرفته بود؛ مبلغ تعهدي خيران در سال گذشته 240 ميليارد ريال بود و از اين رقم، بالغ بر 80 ميليارد ريال يعني 34 درصد تحقق يافت.
وي افزود: 236 كلاس درس با مشاركت خيران و با صرف 300 ميليارد ريال اعتبار احداث شده و 229 كلاس درس صد در صد با مشاركت خيران و با هزينه بيش از 280 ميليارد ريال احداث شده است.
وي گفت: خيران مياندوآبي در احداث 85 كلاس درس مشاركت داشتند و 21 كلاس درس هم با مشاركت صد در صدي خيران شهرستان مياندوآب احداث شده است.
رحماني اظهار كرد: هم اكنون در مياندوآب 9 طرح ملي با 45 كلاس درس و پنج طرح استاني با 30 كلاس درس در حال احداث است كه در سال گذشته براي چهار طرح از جمله مدرسه روستاهاي حاجي بهزاد، مظفر آباد، هنرستان فني و حرفه مياندوآب و هنرستان كشاورزي شهر باروق، اعتبار صد در صد تخصيص پيدا كرد و تا تير سال جاري جذب مي شود.
وي در رابطه با استانداردسازي مدارس استان در دولت تدبير و اميد نيز گفت: در زمان شروع طرح، حدود 9 هزار كلاس درس در سطح استان داراي بخاري نفتي بود كه در زمان حاضر 6 هزار و 300 كلاس درس توسط بخاري هاي تابشي، پكيج يا حرارت مركزي استاندارد سازي شده است و از 2 هزار و 700 كلاس درس باقيمانده هم يكهزار كلاس درس در دستور كار قرار دارد.
وي بيان كرد: در شهرستان مياندوآب نيز سيستم گرمايشي 76 مدرسه در قالب 182 كلاس درس به صورت تابشي و 51 مدرسه با 267 كلاس درس به صورت سيستم گرمايشي مركزي استاندارد سازي شده است و 248 كلاس درس باقيمانده هم در سال آتي يا امسال استاندارد سازي مي شود.
وي بيان كرد: عايق كاري رطوبتي مدارس استان نيز به متراژ 430 هزار مترمربع از محل اعتبارات ملي اجرا شده و اين طرح رقم در مياندوآب به ميزان 35 هزار مترمربع اجرا شده است.
به گزارش ايرنا، مياندوآب داراي 45 هزار نفر دانش آموز و 430 مدرسه در قالب 228 فضاي آموزشي است؛ اين شهرستان با بيش از 277 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
مهمترين اخبار ايرناي كشور، آذربايجان غربي و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبري تلگرام اين رسانه به آدرس irna_newsmahabad@ دريافت كنيد.
3093 ** انتشار دهنده: پيمان پاكزاد