به گزارش ایرنا، وی روز پنجشنبه در سخنرانی انتخاباتی در شهر گیرسون در شمال تركیه افزود: نقاب اروپا در حال افتادن است و در زیر آن، چهره واقعی اروپای فاشیست، نژادپرست، بیگانه ستیز و اسلام ستیز خود را نشان می دهد.
وی بیان كرد: اینها دیگر چهره اسلام ستیز خود را آشكار كرده اند و تحمل مسلمانان را ندارند، اما تمامی كارهای آنها دیگر بی فایده است.
وی مدعی شد: آینده اروپا به دست پنج میلیون شهروند ترك كه در آنجا اقامت دارند، شكل خواهد گرفت.
وی اضافه كرد: كسانی كه وزیران تركیه را به زور پلیس از مرز خود بیرون راندند، برای تروریست ها اجازه برگزاری تظاهرات داده و با نصب پوستر رهبر گروه تروریستی و تجزیه طلب پ.ك.ك در خودروهای پلیس، اجازه تظاهرات تروریست ها را صادر كردند.
وی همچنین گفت: این اقدام آلمان نشان می دهد كه نقاب از چهره اروپا در حال برداشته شدن است و در زیر آن چهره واقعی آنها نمایان می شود.
به گزارش ایرنا، تنش بین تركیه با كشورهای اروپایی به خصوص آلمان و هلند طی یك ماه اخیر به اوج خود رسید و تعدادی از كشورهای اروپایی سخنرانی انتخاباتی مقامات ترك در شهرهای مختلف اروپا را ممنوع و یا لغو كردند كه این امر، تنش سیاسی بین تركیه و اروپا به خصوص با هلند و آلمان را در پی داشت.
همچنین ممانعت از سخنرانی وزیر امور خارجه تركیه در آلمان و نیز صادر نشدن مجوز ورود هواپیمای وی به شهر روتردام هلند و جلوگیری از حضور وزیر خانواده و سیاست های اجتماعی این كشور در اجتماع ترك تبارها در شهر روتردام هلند موجب شد كه مقامات دو طرف سخنان تندی علیه همدیگر به زبان آورند.
اردوغان پس از ممنوعیت برگزاری گردهمایی وزیران دولت تركیه در آلمان و هلند، این اقدامات را فاشیستی و ناشی از اسلام هراسی و بیگانه ستیزی توصیف و كشورهای اروپایی را به حمایت از تروریست ها متهم كرد.
این تنش ها از زمانی آغاز شد كه دولت آنكارا برای حضور در اجتماع ترك تبارهای آلمان و هلند برنامه های سخنرانی انتخاباتی با حضور مقامات رسمی خود در حمایت از رای 'آری' به همه پرسی تغییرات قانون اساسی تركیه كه 16 آوریل(27 فروردین ماه 96) قرار است برگزار شود، تدارك دیده و برنامه ریزی كرد ولی دولت آلمان و هلند از اجرای این برنامه ها جلوگیری كردند.
همه پرسی اصلاح 18 ماده قانون اساسی تركیه برای گذر از نظام پارلمانی به نظام ریاستی در تاریخ 16 آوریل سال جاری میلادی (27 فروردین ماه) برگزار می شود و شورای عالی انتخابات تركیه اعلام كرده است كه برای شركت در همه پرسی تغییرات قانون اساسی، 55 میلیون و 319 هزار نفر در تركیه به پای صندوق های رای می روند.
همچنین برای برگزاری این انتخابات، 164 هزار صندوق رای در داخل تركیه پیش بینی شده و علاوه بر این، در 59 كشور نیز برای اخذ آرای اتباع تركیه در خارج از كشور برنامه ریزی شده كه رای گیری از آنها انجام شد.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری
آنكارا- ایرنا- رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری تركیه با تكرار ادعای خود در خصوص حمایت كشورهای اروپایی از تروریسم گفت: درهایی كه در اروپا به روی وزیران ترك بسته می شود، همیشه به روی تروریست ها باز است.