۲۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۲۲
کد خبر: 82493568
T T
۰ نفر

حدود 10 درصد كودكان ايراني دچار اختلال تكاملي هستند

۲۶ فروردین ۱۳۹۶، ۱۴:۲۲
کد خبر: 82493568
حدود 10 درصد كودكان ايراني دچار اختلال تكاملي هستند

تهران - ايرنا - مشاور دفترسلامت خانواده وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكي در امور رشد و تكامل ابتداي دوران كودكي گفت: حدود 10 درصد كودكان به اختلال تكاملي مبتلا هستند كه اين مقدار در كودكان ايراني و ساير كشورهاي دنيا تقريبا يكسان است.

دكتر مسعود احمدزاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: اختلالات طيف اوتيسم، اختلال نانواني در يادگيري، نانواني ذهني، بيش فعالي و اختلالات فلج مغزي از جمله اختلالات تكاملي است.
وي اظهار كرد كه 80 تا 90 درصد اين كودكان اگر به موقع تشخيص داده شوند و اقدامات درماني مناسب كه عمدتا غير دارويي و مبنتي بر آموزش است برروي آنان انجام شود، مي تواند به تكاملي مشابه كودكان سالم دست يابند.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران بيان كرد: برآوردي كه در كشورهاي غربي از بيماري اوتيسم گزارش شده بين 1.5 تا 2 درصد كودكان شامل انواع شديد و خفيف آن است اما در ايران آمار دقيقي نداريم و برآورد مي شود حدود يك درصد كودكان به آن مبتلا هستند.
اين روان پزشك به روند افزايشي اين بيماري اشاره كرد و گفت: براساس آمار گزارش شده در 10 سال گذشته اين بيماري داراي رشد بسياري بوده و در همه جاي دنيا شاهد روند افزايش بروز و شيوع آن هستيم.
وي ادامه داد: اگر اوتيسم زود تشخيص داده شود (به خصوص در ابتداي كودكي)، مداخلات درماني سبب مي شود تا كودك هرچه سريع تر به رشد و تكامل طبيعي خود برسد.
احمد زاد، راهبرد اصلي مقابله با اين بيماري را افزايش آگاهي در جامعه اعلام كرد و گفت: خانواده ها بايد با علائم و نشانه هاي اين بيماري آشنايي داشته باشند و در صورت مشاهد اين علائم به پزشك يا مركز بهداشت محل خود مراجعه كنند.
وي به ارتقا سيستم غربالگري و شناسايي افراد مبتلا به اختلال تكاملي در قالب نظام مراقبت از كودكان اشاره كرد و گفت: براساس اين سيستم، كودكان از بدو تولد تا پنج سالگي، شش بار به صورت غربالگري و 12 بار به صورت پايش تحت معاينه اختلال تكاملي از جمله اوتيسم قرار مي گيرند.
اين روان پزشك اعلام كرد كه ماماها، بهورزان، كارشكاسان مراقب سلامت و پزشكان عمومي و آموزش هاي لازم را در اين زمينه فراگرفته اند تا در صورت مشاهد نشانه هاي اين بيماري، كودك را براي پايش دقيق تر به متخصصان اطفال و روان پزشكي ارجاع مي دهند.
وي با اشاره به اينكه در حدود 20 سال گذشته هدف اصلي نظام سلامت كاهش مرگ و مير كودكان بود، افزود با اقدامات انجام شده به آن دست يافت و هدف دوم كاهش سو تغذيه و اختلالات رشد كودكان بود كه شاهد كاهش بيماري هاي ابتداي دوره كودكي با انجام غربالگري هستيم و در قالب هدف سوم به دنبال افزايش كيفيت جمعيت مي باشيم .
وي با اشاره به اينكه براساس اين سياستگذاري به دنبال كودكان سالم و تندرست هستيم ، گفت: كودكاني كه دچار اختلال يا بيماري هستند، بايد در اسرع وقت شناسايي شده و به آنان كمك كنيم تا در اسرع وقت به انسان توانمند تبديل شوند.
علمي ** 1201 **1440
خبرنگار: عبدالكريم جبارپور** انتشار: گلشن
۰ نفر