۲۹ فروردین ۱۳۹۶، ۱۱:۴۴
کد خبر: 82497090
T T
۰ نفر

ساخت دو ماده مغناطيسي جديد در آزمايشگاه

۲۹ فروردین ۱۳۹۶، ۱۱:۴۴
کد خبر: 82497090
ساخت دو ماده مغناطيسي جديد در آزمايشگاه

تهران - ايرنا - محققان دانشگاه دوك با همكاري محققان كالج ترينيتي دوبلين، دو ماده مغناطيسي جديد در آزمايشگاه ساختند.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، محققان دانشگاه دوك با استفاده از مدل‌سازي كامپيوتري مولكول‌هاي مختلف را در ساختارهاي متفاوت قرار دادند تا نسل جديدي از مواد موسوم به آلياژهاي Heusler را بسازند. اين آلياژها از سه نوع ماده مختلف كه در چيدمان خاصي قرار دارند، ساخته مي‌شوند. با درنظر گرفتن اين واقعيت كه امكان استفاده از 55 عنصر و ساختارهاي اتمي مختلف براي ساخت اين نوع آلياژها وجود دارد، محققان پيش‌بيني كردند كه امكان توليد 236 هزار و 115 ماده جديد با استفاده از اين شيوه وجود دارد.
سپس محققان با استفاده از مدل‌سازي محاسباتي و بررسي ساختارهاي مختلف با عناصر متفاوت، فهرست مواد جديد را در ابتدا به 22 مورد و سپس به 14 مورد تقليل دادند.
پس از اين كار، متخصصان كالج ترينيتي با استفاده از اطلاعات به دست آمده توسط مدل‌سازي كامپيوتري، براي توليد اين مواد جديد در آزمايشگاه اقدام كردند و پس از چند سال تلاش بالاخره توانستند دو ماده جديد توليد كنند كه داراي خاصيت مغناطيسي هستند. ماده اول كه Co2MnTi نام دارد، شامل كوبالت، منگنز و تيتانيوم است و خاصيت مغناطيسي آن تا دماي 938 درجه سانتيگراد حفظ مي‌شود. اين ويژگي ماده جديد آن را به يك گزينه مناسب براي كاربردهاي صنعتي تبديل مي‌كند.
ماده دوم نيز از تركيب منگنز، پلاتين و پالاديوم ساخته شده و Mn2PtPd نام دارد. اين ماده واقعا ميدان مغناطيسي توليد نمي‌كند، اما داراي الكترون‌هايي است كه نسبت به ميدان‌هاي مغناطيسي واكنش شديدي نشان مي‌دهند. اين ويژگي آن را به يك گزينه بسيار مناسب براي توليد ديسك سخت كامپيوتر تبديل مي‌كند.
با وجود اين محققان معتقدند امكان توليد اين مواد در آزمايشگاه بسيار مهم‌تر از كارآيي آن‌ها است.
پيش از اين نيز مواد مغناطيسي مختلفي در آزمايشگاه ساخته شده است، اما روش‌هاي مورد استفاده براي اين كار بيشتر به شكل آزمون و خطا بوده و يك فرآيند علمي به معناي واقعي محسوب نمي‌شود.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Advances منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار:گلشن
۰ نفر