به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از پايگاه اينترنتي بي بي سي ورلد، تيمي از دانشمندان فرانسه و فيليپين، پنج كرم كشتي بزرگ را در جزيره ميندانائو در جنوب فيليپين پيدا كردهاند.كرم كشتي بر خلاف نام آن از رده دوكفهايها به شمار ميرود كه مانند صدفهاي دوكفهاي و صدفهاي سياه از گونه نرمتنان است.
اين نرمتنان كه معمولا كوچكتر از كرم تازه پيدا شده هستند، از چوب فاسد تغذيه ميكنند و به راحتي ميتوانند با كمك پوسته سخت خود داخل چوب حركت كنند.
گزارش اخير زيستشناسان در مجله آكادمي علوم آمريكا كرم كشتي را گونهاي 'كمياب و اسرارآميز' توصيف كرده كه بلندترين جانور دوكفهاي زنده است كه انسان تا كنون كشف كرده است.
اين كرم عظيم كه طول آن ميتواند تا 155 سانتي متر نيز برسد، تمام عمر خود را در يك پوسته سخت كه زير گل و لاي دفن شده ميگذراند، درون گل و لاي دريايي نقب ميزند و از همان مواد غذايي موجود در گل تغذيه ميكند.
با اينكه زيستشناسان سالها از وجود كرم كشتي خبر داشتند، اما تا به حال هيچ كرم زندهاي را مطالعه نكرده بودند.
كرم كشتي غولپيكري كه دانشمندان يافتهاند، علاوه بر اندازهاش از اين جهت منحصر به فرد است كه به جاي چوب با كمك نوعي باكتري از گل و لاي دريايي تغذيه ميكند. به همين دليل دستگاه گوارش كوچكتري نسبت به انواع ديگر كرم كشتي دارد.
اين جانور با كمك مادهاي ناشناخته، پوسته سخت لولهاي شكل خود را ميسازد كه جنس آن از كربنات كلسيم است.
كرم كشتي همچنين كلاهكي ميسازد تا سرش را محافظت كند، اين كلاهك وقتي كه كرم غولپيكر رشد كند و بخواهد بيشتر در گل و لاي نقب بزند، جذب ميشود.
كرم كشتي در طول تاريخ با سوراخ كردن چوب به كشتيهاي زيادي صدمه زده و عامل اصلي غرق شدن شماري از كشتيها بوده است.بر اساس گزارشهاي تاريخي در دهه 20 ميلادي، حمله تعدادي كرم كشتي به خليج سانفرانسيسكو منجر به تخريب اسكلههاي چوبي شده است.
علمي **1311**1440
دريافت كننده:محمدعلي صنايعي** انتشار: گلشن
تهران - ايرنا - محققان براي اولين بار موفق شدند چند كرم كشتي غول پيكر را در فيليپين زنده پيدا كنند.