خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۲۷
کد خبر: 82498883
T T
۰ نفر

تقویت قدرت حزب الله، كابوسی برای صهیونیست ها

۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۵:۲۷
کد خبر: 82498883
تقویت قدرت حزب الله، كابوسی برای صهیونیست ها

تهران – ایرنا – دو شكست ارتش رژیم صهیونیستی از حزب الله لبنان در سال های 2000 و 2006 به كابوس وحشتناكی برای سران و نظامیان این رژیم تبدیل شده، كابوسی كه لحظه ای دست از سر مقامات صهیونیست برنمی دارد؛ به طوری كه قدرت نظامی و نرم حزب الله در سال های اخیر نیز بر این كابوس افزوده است.

رژیم صهیونیستی در سال های اخیر سعی كرده توان نظامی خود را در مقابل قدرت نظامی مقاومت اسلامی و ضدصهیونیستی حزب الله لبنان كه لحظه به لحظه بر قدرتش افزوده می شود، تقویت كند، ولی از سوی دیگر به خوبی بر این نكته واقفند كه حزب الله نیز نسبت به سال های 2000 و 2006 بسیار قوی تر شده و توان نظامیش افزایش یافته و همین امر بر نگرانی صهیونیست ها افزوده است.
شاید سران غربی - عربی و تركیه كه بحران سوریه را در اسفند ماه سال 2011 (1389) به منظور ضربه زدن به مقاومت اسلامی و ضدصهیونیستی ایجاد كردند، به هیچ وجه فكر نمی كردند كه مقاومت اسلامی قوی تر از آنی شده كه تصور می شد. قدرتی كه پس از احساس مسئولیت در قبال مردم مظلوم و بیگناه سوریه گستره آن به كشورهای منطقه نیز رسید.
زمانی كه پای حزب الله لبنان به نبردهای سوریه در سال 2012 برای مبارزه به گروه های تكفیری -تروریستی باز شد، رژیم صهیونیستی و ائتلاف غربی - عربی فكر می كرد كه حزب الله توان خود را به زودی از دست خواهد داد، ولی گذشت زمان عكس این قضیه را ثابت كرد.
از اسفند ماه سال 1389 كه بحران سوریه آغاز شد و با كمك كشورهای آمریكا، عربستان، قطر، تركیه و رژیم صهیونیستی سیل اعزام تروریست های تكفیری از سراسر جهان به سوریه آغاز شد، تا بهار سال 91 كه تروریست ها مناطق زیادی از خاك این كشور را تصرف كردند، حضور مقتدرانه نیروهای حزب الله و مقاومت اسلامی در سوریه و ضربه سختی به تروریست ها وارد كرد به طوری كه در عملیات آزادسازی القصیر و ادامه روند این پیروزی ها در مناطق اشغالی سوریه ورق به یكباره برگشت و تروریست ها و حامیان غربی - عربی آنها كه زمان های یك ماهه و دو ماهه برای شكست ارتش سوریه در نظر گرفته بودند در سكوت عمیق فرو رفتند.
نیروهای حزب الله كه از سال 1982 با گروه های كوچك و با شیوه جنگ های پارتیزانی به مقابله با ارتش رژیم صهیونیستی در ورودی بیروت (منطقه خلده) رفته بودند، این بار پس از سازماندهی و كسب پیروزی های شیرین در دو جنگ سال های 2000 و 2006 علیه ارتش تا به دندان مسلح رژیم صهیونیستی و كسب تجربه های مختلف، شكست های سنگینی به تروریست های آموزش دیده از سوی نظامیان آمریكایی، تركیه و رژیم صهیونیستی در سوریه وارد كردند.
هر چند حامیان غربی - عربی - صهیونیستی تروریست ها فكر می كردند كه حزب الله با حضور در جنگ سوریه ضعیف خواهد شد، اما در ادامه همگان مشاهده كردند كه حضور مقتدرانه نیروهای حزب الله در سوریه درخت مقاومت اسلامی را تنومندتر و پر قدرت تر كرده است.
در سال 2006 رژیم صهیونیستی كه در جنگ 33 روزه طعم موشك های حزب الله را چشیده بود و راه فراری از آن پیدا نمی كرد، سعی نمود تا سامانه پدافند موشكی خود را تقویت كند و در این مسیر اقدامات زیادی انجام داد كه برای این رژیم تاكنون نتیجه بخش نبوده است و همین امر در كنار افزایش توان موشكی حزب الله و كسب تجربه های شركت در چند جنگ با صهیونیست ها و همچنین تكفیری ها موجب افزایش نگرانی و كابوس صهیونیست ها شده است.

** گنبد آهنین یا گنبد پوشالی
ارتش رژیم صهیونیستی پس از شكست در مقابل حزب ‌الله در تابستان سال 2006 میلادی (جنگ 33روزه)، به ‌طور جدی به فكر تقویت سیستم دفاع موشكی خود افتاد.
این رژیم پیش از این، سیستم دوربرد موسوم به «پیكان» (Arrow) را طراحی كرده‌ بود، اما بعد از جنگ 33 روزه، تصمیم گرفت كه با سرمایه‌ گذاری سنگین، سیستم «گنبد آهنین»
(Iron Dome) را طراحی و تولید كند.
سیستم دفاع ضدموشكی «گنبد آهنین» یك سامانه دفاع زمین به هوای توسعه‌داده‌ شده توسط صنایع دفاعی «رافائل» رژیم صهیونیستی برای مقابله با انواع موشك‌ها و تهدیدات هوایی علیه سرزمین های اشغالی است و بنا بر ادعای فرماندهان ارتش صهیونیستی توانایی تشخیص آن را دارد كه كدام موشك به سمت مناطق مسكونی و كدام به سمت مناطق بی‌خطر می رود و از قابلیت درگیری با چندین هدف و شبكه نیز برخوردار است.
رژیم صهیونیستی مدعی است كه این سیستم تنها در یك ماه (در طول نبرد با مقاومت فلسطین) توانسته است 80 درصد از 300 راكتی كه از غزه به سمت سرزمین اشغالی شلیك شده را مهار كند.
سیستم موشكی گنبد آهنین دارای 3 بخش «رادار ردیابی موشك»، «مركز كنترل» و «بخش شلیك موشك» بوده و شكل اولیه این سیستم نیز به‌ صورت موشك‌های پاتریوت آمریكا در سرزمین های اشغالی و عربستان به كار گرفته می‌‌شد.
طرح استقرار این سامانه در فوریه 2007 توسط عمیر پرتز، وزیر جنگ وقت رژیم صهیونیستی، مطرح و در مارس 2011 مورد بهره برداری قرار گرفت.
به گفته برخی منابع خبری، هزینه طراحی و استقرار «گنبد آهنین» بیش از یك میلیارد یورو برآورد شده‌ بود. در حالی كه این سیستم در داخل رژیم صهیونیستی منتقدان زیادی داشت كه موجب شد تا بخشی از هزینه های آن توسط آمریكا تامین شود.
این سامانه عریض و طویل دفاع موشكی كه می كوشد تا 24 ساعته از امنیت سرزمین هایی اشغالی كه همیشه سایه ترس را بر سر خود می بیند، دفاع كند، در ادامه ناكارآمدی‌های خود، نه تنها وظیفه اصلی خود را تامین نكرده، بلكه خود به خطری جدی برای امنیت شهرك نشینان صهیونیست تبدیل شده است.
در جریان جنگ 9روزه رژیم صهیونیستی علیه مقاومت اسلامی در فلسطین، نیروهای مقاومت برای اولین بار دست به موشك باران انبوه سرزمین های اشغالی زد به نحوی كه تعداد زیادی از راكت های برد كوتاه «فجر»، از غزه به سمت پایتخت این رژیم یعنی تل‌آویو و برخی شهرهای صهیونیستی شلیك شد و به برخی مراكز در این شهرها نیز اصابت كرد.
این در حالی بود كه ارتش صهیونیستی بخش عمده‌ای از سامانه موشكی «گنبد آهنین» را دقیقا به منظور مقابله با موشك‌های گروههای فلسطینی، در نزدیكی باریكه غزه مستقر كرده تا بتواند جلوی موشك های مقاومت را بگیرد، اما در این جنگ و قبل از آن در جنگ 33 روزه در صحنه عمل آشكار شد كه این سامانه حداقل در برابر حجم انبوه موشك باران موفق نخواهد بود و از آن به عنوان گنبد پوشالی یاد شد؛ همین امر باعث شد تا سران رژیم صهیونیستی به فكر تقویت یا تغییر سامانه ضد موشكی خود بیافتند.

** رژیم صهیونیستی به دنبال سیستم جدید ضد موشكی
ترس رژیم صهیونیستی از موشك های مقاومت اسلامی به ویژه حزب الله لبنان و همچنین ناكارآمدی سیستم ضد موشكی این رژیم باعث شده كه نخست وزیر رژیم صهیونیستی از راه اندازی سامانه ضد موشكی 'فلاخن داود' و توسعه سامانه ضد موشكی 'سهم' و دیگر تجهیزات جنگی خبر دهد.
شبكه خبری اسكای نیوز عربی چند روز پیش اعلام كرد كه بنیامین نتانیاهو در آغاز جلسه هفتگی هیات دولت صهیونیستی اعلام كرده كه «ما به صورت هدفمند سعی در تقویت توان هجومی خود علیه دشمنان داریم و در عین حال، برای تقویت توان دفاعی خودمان هم تلاش می كنیم.»
وی افزود: سامانه فلاخن داوود مختص مقابله با موشك های دارای برد متوسط است و اهمیت زیادی برای امنیت اسرائیل دارد و ضامن دفاع از جبهه داخلی است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی همچنین از پیشرفته سازی سامانه ضد موشكی 'حیتس'
برای هدف قرار دادن موشك های راهبردی دور برد خبر داد.
رژیم صهیونیستی كار روی سامانه ضد موشكی فلاخن داوود را پس از جنگ سال 2006 زمانی كه موشك های حزب الله از سامانه ضد موشكی پاتریوت این رژیم عبور كردند، آغاز كرد.
«امیر ایشل» فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی پس از جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در سال 2014 از شكست سامانه ضد موشكی 'گنبد آهنین' خبر داده و اعلام كرده بود كه «ما نمی توانیم از اسرائیل در برابر موشك های مقاومت فلسطین دفاع كنیم.»
پیشرفته سازی و تكمیل سامانه ضد موشكی فلاخن داوود كه در ابتدا 'عصای سحرآمیز' نام داشت از طریق یك شركت آمریكایی و صنایع نظامی رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.

** سرمنشا نگرانی صهیونیست ها
با وجود تبلیغات همه روزه رسانه های رژیم صهیونیستی درباره آمادگی این رژیم برای جنگ احتمالی علیه مقاومت، گزارش های مربوط به توانایی های زمینی و دریایی حزب الله لبنان فكر و ذهن صهیونیست ها را به خود مشغول كرده است.
رئیس واحد عملیات نیروی دریایی رژیم صهیونیستی چندی پیش در گفت وگو با روزنامه صهیونیستی معاریو با بیان اینكه «حزب الله دشمن بسیار زیركی است» گفت: حزب الله از جنگ دوم لبنان (جنگ 33 روزه) تجربیات و درس های زیادی فراگرفته و بعد از هدف قرار دادن ناو اسرائیلی «حانیت» امروز تلاش می كند ضمن ارتقا بخشیدن به توانایی های خود، هدف های بیشتری برای حمله خود شناسایی كند.
این افسر عالی رتبه اسرائیلی در ادامه این مصاحبه كه به مناسبت پایان ماموریت وی در نیروی دریایی رژیم صهیونیستی و عهده دار شدن منصب جدید «معاونت رئیس ستاد ارتش» این رژیم انجام گرفت، خاطر نشان كرد كه جنبش حماس نیز همواره در حال درس گرفتن از حزب الله و حركت در پشت سر آن است.
وی نسبت به خطر افتادن امنیت رژیم صهیونیستی از طریق مرزهای دریایی هشدار داد و گفت: مساله غواصی به یك چالش بسیار مهم و پیچیده تبدیل شده و حماس و حزب الله سعی می كنند در جنگ بعدی از این روش استفاده كنند.
در همین ارتباط روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» نیز در مطلبی به قلم «یواف لیمور» گزارشی درباره وضعیت میدانی مزارع اشغالی «شبعا» در جنوب لبنان منتشر كرده كه ترس و وحشت سربازان صهیونیست از مراقبت شبانه روزی حزب الله از آنها را به تصویر می كشد.
طبق این گزارش، مزارع شبعا كه در هفده سال گذشته و از زمان عقب نشینی ارتش صهیونیستی از جنوب لبنان، وضعیت آرامی را تجربه كرده، این قابلیت را دارد كه ظرف چند ثانیه به میدان درگیری بین اسرائیل و حزب الله تبدیل شده و وضعیت پیچیده ای پیدا كند.
به نوشته لیمور، این منطقه به مثابه «میدان بازی غیر رسمی» اسرائیل و حزب الله به شمار می آید چرا كه پاسخ «حزب الله به اسرائیل» در این منطقه مشروع و قانونی به نظر می رسد.
این تحلیل گر صهیونیست افزود: این احتمال مطرح است كه جنگ سوم لبنان در این منطقه كلید خورده و بالا بگیرد؛ سناریوهای بی شماری برای این جنگ مطرح می شود اما اصل در همه این سناریوها این است كه حزب الله به فكر «پیروزی» است.
لیمور ادامه داد: اگر حزب الله در سال 2006 علاقه ای به شكست نداشت، در آینده این حزب به فكر اهدافی بسیار بزرگتر از این است. حزب الله می خواهد ضربه دردناكی به اسرائیل وارد كند و این مساله را در فكر اسرائیلی ها و لبنانی ها و مردم منطقه و جهان جا بیندازد كه پیروز كیست و شكست خورده كیست.
وی خاطر نشان كرده كه این هدف احتمالا به سه شیوه انجام خواهد گرفت: اول از طریق شلیك هزاران موشك و خمپاره كه برد آنها همه نقاط اسرائیل (سرزمین های اشغالی) را شامل می شود؛ دوم از طریق به كارگیری تكنولوژی ها و اتفاقات پیش بینی نشده مانند هواپیماهای بدون سرنشین كه بعضی از آنها قابلیت حمل مواد منفجره را نیز دارد؛ غواص ها و قایق های تندرو، حمله های سایبری و ضربه زدن به اهداف راهبری كه هر كدام از آنها می تواند اسرائیل را به شدت به دردسر انداخته و حتی از كار بیندازد.
اما شیوه سوم عبارت است از باور و نگاهی كه سخنان سید حسن نصرالله درباره «سیطره بر الجلیل» توسط نیروهای گارد «الرضوان» در بین اسرائیلی ها ایجاد كرده است.
به نوشته لیمور، حزب الله همزمان با شلیك صدها موشك سنگین وزن «بركان» درصدد حمله به اسرائیل و سیطره بر برخی شهرك ها یا پایگاه های آن خواهد بود.
وی افزود: همه كسانی كه از جاده شمال (فلسطین اشغالی) عبور كرده اند شاهد ساخت و سازهای گسترده در آن منطقه مانند ساخت موانع سنگی، دیوارها، و حفاری ها بوده اند كه به منظور سخت كردن كار حزب الله انجام می گیرد؛ درست مانند كاری كه حزب الله در آن سوی مرزها برای مقابله با ارتش اسرائیل انجام داده است.
پایگاه صهیونیستی «والاه» نیز با تاكید بر این كه «حزب الله لبنان نیروی دریائی پیشرفته دارد»، نسبت به «هجوم قایق های تندرو حزب الله و پیاده شدن نیروهای آن در سواحل فلسطین اشغالی» هشدار داد.
والاه با اشاره به رزمایش اوایل ماه نوامبر 2016حزب الله در شهر القصیر سوریه و نزدیك مرزهای لبنان و تبدیل آن به «نیرویی قادر به استفاده از سلاح های پیشرفته و جدید مانند انواع موشك ها و پهپادهای ساخت ایران» افزود: یگان های دریایی حزب الله در خفا و سكوت كامل در حال تقویت قدرت خود و جمع آوری اطلاعات است.
پایگاه صهیونیستی والاه اضافه كرد: موشك (C- 802) كه یگان دریایی حزب الله در سال 2006 و به طور غافلگیرانه یك ناوچه ارتش اسرائیل را در سواحل بیروت هدف قرار داد، درها را به سوی قدرت گرفتن نیروی دریایی حزب الله گشود.
این پایگاه صهیونیستی نوشت: از آن زمان حزب الله برای تقویت رادارها و موشك های زمین به دریای خود كه تهدیدی برای چاه های نفت و گاز، لوله های اكسیژن و كشتی های تجاری اسرائیل هستند، تلاش می كند.
«90 درصد واردات رژیم صهیونیستی با استفاده از كشتی های تجاری و از طریق دریای مدیترانه صورت می گیرد».
والاه تاكید كرده كه اظهارات «سید حسن نصرالله» دبیركل حزب الله در سال های اخیر به ویژه در ماه های گذشته، نشان می دهد كه حزب الله در تقویت نیروی دریایی خود سستی نكرده و در این زمینه سرمایه گذاری كرده است.»
این پایگاه صهیونیستی با اشاره به «پیشرفت های ایران در توسعه علنی فناوری ها و انواع سلاح های دریایی مانند ناوها و زیردریایی ها »، نوشته كه «ممكن است حزب الله از ایران سلاح های دریایی دریافت كرده باشد تا در هرگونه جنگ آینده با اسرائیل از آنها استفاده كند و یكی از آنها قایق های تندرو «ذوالفقار»، است».
والاه خاطرنشان كرده كه حزب الله در هر جنگ آینده فقط با موشك های زمین به دریا برای هدف گرفتن ناوها و كشتی ها اسرائیلی ها را غافلگیر نخواهد كرد، بلكه كشتی های جنگی اسرائیل در معرض هجوم قایق های تندروی این جنبش قرار گیرند و حتی امكان پیاده شدن چتربازان حزب الله در سواحل شمالی اسراییل (فلسطین اشغالی) وجود دارد.
این پایگاه صهیونیستی اضافه كرد: حزب الله تنها در زمینه دریائی درصدد برگزاری رزمایش ها و تقویت قدرت و توان خود با كمك ایران نیست بنابر این تصادفی نمی باشد كه «موساد» و
«شاباك» و شعبه اطلاعات و امنیت نیروی دریایی اسرائیل درصدد تقویت توان دریایی و بهبود شرایط خود هستند.
والاه ادعا كرد: هجوم های دریایی و زمینی حزب الله به شكل كاملا غافلگیرانه خواهد بود و بر همین اساس در خط مقدم اسرائیل سربازان یگان 914 مستقر در قایق های «دبورا» و یگان امنیتی پایگاه دریایی شمال فلسطین اشغالی مستقر هستند.
این پایگاه صهیونیستی نوشت: تقویت نیروی دریایی اسرائیل برای شناسایی هجوم حزب الله و واكنش سریع به آن اهمیت دارد، بنابر این افسران ارشد نیروی دریایی از بنادر تا قلب دریا حضور دارند.

** اذعان صهیونیست ها به توان نظامی حزب الله
در حالی كه مقامات نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی بر ناتوانی سپر موشكی و ناتوانی نظامی رژیم صهیونیستی در مقابله با حزب الله اعتراف دارند، در عین حال ژنرال‌های رژیم
‌صهیونیستی اذعان دارند كه حزب‌الله نه یك سازمان جنگ چریكی و نامنظم بلكه به معنای واقعی كلمه، یك ارتش است.
پایگاه اینترنتی روزنامه رأی الیوم چاپ لندن چندی پیش در مطلبی به قلم «زهیر اندراوس» نوشت: درپی تهدیدهای «سید حسن نصرالله،» دبیركل حزب الله لبنان در حمله به «الجلیل» ژنرال های اسرائیلی این حزب را به معنای واقعی كلمه یك ارتش قلمداد می كنند.
این منبع تصریح كرده كه «اسحاق هرتزوگ» از وزرای سابق كابینه رژیم صهیونیستی كه منصب ریاست مخالفان رژیم تل آویو را برعهده دارد پس از پایان حمله رژیم اسرائیل به لبنان در سال 2006 گفته بود، حزب الله لبنان یكی از قوی ترین ارتش های جهان است و افسران اسرائیلی نیز به توانمندی این حزب به عنوان ارتشی واقعی اذعان دارند.
«عاموس هرئیل» تحلیلگر امور نظامی روزنامه صهیونیستی «هارآتص» نیز به نقل از افسران اسرائیلی گفته است كه موشك های حزب الله كه تعداد آنها افزایش یافته و می یابد منبع اصلی قدرت حزب الله به شمار می روند.
این افسران صهیونیست معتقدند كه سخنان سید حسن نصرالله در خصوص توانمندی حزب الله در زمینه هدف قرار دادن هر مكانی در سرزمین های اشغالی و افزایش برد موشك های این جنبش، نشان می دهد كه تمام مناطق سرزمین های اشغالی در تیررس موشك های حزب الله قرار دارد و این امری نگران كننده برای صهیونیست ها آنها به شمار می رود.
ژنرال های اسرائیلی معتقدند كه حزب الله دهها هزار فروند موشك دارد كه مایه نگرانی برای آنهاست؛ آنها همچنین اذعان دارند كه حزب الله از جنگ سوریه تجربیات زیادی كسب كرده و حضور افسران روسی و ایرانی در سوریه به بهبود فناوریهای نظامی و شیوه های اجرایی و هماهنگی این جنبش بین نیروی هوایی، یگان های زرهی و اطلاعات خود در سوریه كمك شایانی كرده است.
«عاموس هرئیل» تحلیلگر امور نظامی روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» نیز اعلام كرده كه بر اساس دیدگاه افسران ارشد (رژیم صهیونیستی)، جنگ دوم لبنان (2006) برای اسراییل شكست سنگینی به همراه داشت.
این منبع نوشت: ایران در یك دهه اخیر به افزایش تعداد موشك های حزب الله كمك كرده است كه براساس برآوردهای اطلاعاتی اسرائیل تعداد این موشك ها حدود 130هزار فروند است؛ موشك هایی كه با دقت بالا می توانند هر نقطه از تل آویو و حیفا را مورد هدف قرار دهند و همین امر باعث شده كه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل، از طرح حمله به ایران صرف‌نظر كند.
این تحلیلگر اسرائیلی معتقد است كه یكی از علل آرامش در منطقه مربوط به قدرت بازدارندگی متقابل است، زیرا اسرائیل می داند كه حزب الله مقادیر زیادی سلاح در اختیار دارد و روزانه قادر است حداقل 1500 فروند موشك و گلوله خمپاره به طرف اسرائیل شلیك كند و مراكز راهبردی نظیر (نیروگاهها، بنادر و فرودگاهها) را هدف قرار دهد و این در حالی است كه پدافند ضد موشكی اسرائیل قادر به تامین كامل امنیت (سرزمین های اشغالی) نیست.
با تامل در نگرانی های سران رژیم صهیونیستی به ویژه سران ارتش این رژیم به خوبی مشاهده می شود كه آنها به توان مقتدرانه حزب الله یقین داشته و آن را كابوسی برای خود می دانند و تلاش سران رژیم صهیونیستی برای تقویت سامانه ضد موشكی و همچنین اقدامات ویژه در شمال سرزمین های اشغالی نشان از افزایش نگرانی برای صهیونیست ها دارد؛ نكته قابل توجه این كه تقویت بنیه دفاعی حزب الله و خون شهدای این جنبش موجب شده كه برعكس صهیونیست ها مردم لبنان در آرامش خاطر زندگی كنند و آماده هر گونه جانفشانی در راه آزادی و حراست از وطن خود باشند.
خاورم/1275*1144
گزارش از مجید جعفری*انتشار دهنده: علیرضا جباری
۰ نفر