اطلس امنیت انتخابات ریاست جمهوری و شوراها تهیه شده است/ تهدید خاصی برای امنیت انتخابات نداریم

تهران-ایرنا- رئیس كمیته امنیت ستاد انتخابات كشور با بیان وجود اشراف اطلاعاتی برای برقراری امنیت انتخابات گفت: اطلس امنیت انتخابات ریاست جمهوری و شوراها تهیه شده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «حسین ذوالفقاری» امروز -چهارشنبه- در نشست خبری با خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: پیش بینی هایی در این بخش شده و نیز این اطلس برای تك تك استان ها ارسال شده است تا پیش بینی های لازم برای مناطقی كه مستعد برخی مسایل و آسیب های امنیتی هستند صورت بگیرد.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور تصریح كرد: تا این لحظه با توجه به پیش بینی های صورت گرفته و اشراف اطلاعاتی در كل كشور و فضای بیرون از كشور، تهدید خاصی برای امنیت انتخابات نداریم و این بدان معنا نیست كه تمام ابعادی كه می تواند در امنیت انتخابات تاثیرگذار باشد مورد توجه قرار نگیرد.
رئیس كمیته امنیت ستاد انتخابات كشور با بیان اینكه حتی پیش بینی وقوع پدیده های ناشناخته هم صورت گرفته است افزود: در وزارت كشور ستاد امنیت انتخابات با حضور اعضای مركب از ستاد نیروهای مسلح، سپاه پاسداران انقلاب، ارتش، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، دستگاه قضایی و صدا و سیما از چند ماه قبل به طور مستمر تشكیل شده و تمام پیش بینی ها صورت گرفته است.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور با بیان این كه سه كمیته در ستاد فعال هستند افزود: این كمیته ها اعم از اشراف اطلاعاتی مركب از دستگاه های اطلاعاتی كشور و همچنین حوزه فضای مجازی هستند كه كار رصد اطلاعاتی مرتبط با امنیت انتخابات را در حوزه واقعی و مجازی رصد می كنند.
ذوالفقاری گفت: كمیته عملیات و انتظامات را داریم و تمام برنامه ها در داخل كشور و تا داخل شعب اخذ رای در این كمیته مورد برنامه ریزی قرار گرفته است.
رئیس كمیته امنیت ستاد انتخابات كشور گفت: كمیته افكار عمومی در بستر امنیت انتخابات هم تشكیل شده است.

**بیش از 260 هزار نفر در تامین امنیت انتخابات فعال هستند
معاون امنیتی-انتظامی وزیر كشور همچنین در پاسخ به ایرنا در خصوص حضور احمدی نژاد در استادیوم آزادی گفت: در جریان هستیم، درباره این موضوع روز گذشته هم در استان بحث شد.
وی با بیان این كه حضورطبیعی هر كدام از نامزدهای انتخابات در اجتماعات منعی ندارد تصریح كرد: اگر نامزدها بخواهند در این جمع ها صحبت كنند و كار تبلیغاتی انجام دهند، چون هنوز به زمان شروع قانونی تبلیغات نرسیده ایم ممنوع است؛ قطعا از این گونه اقدامات جلوگیری خواهد شد، اما حضور به عنوان یك شهروند از نظر قانونی ممنوعیتی ندارد و استان در جریان قرار گرفته است.
ذوالفقاری افزود: در ارتباط با تامین امنیت انتخابات، بیش از 260 هزار نفر نیرو اعم از نیروی انتظامی و از نیروهای كمكی نیروهای انتظامی كه از ستاد كل ابلاغ شده در كار تامین امنیت انتخابات به طور مستقیم در ارتباط هستند.

**برگزاری اجتماعات در اماكن باز نیاز به مجوز قانونی دارد
معاون وزیر كشور با تاكید بر اینكه «تجمع فقط در مكان های سرپوشیده مجاز است» تصریح كرد: برگزاری اجتماعات در اماكن باز نیاز به مجوز قانونی دارد. افراد باید در چارچوب قانون تبلیغ كرده و برنامه های خود را ارائه كنند.
ذوالفقاری با اشاره به شروع كار تامین امنیت انتخابات از شهریور سال 95 گفت: بخشی از كارها باید پیش از شروع عملی انتخابات صورت می گرفت و سپس مراحل دیگری داریم. مرحله ثبت نام پشت سر گذاشته شده و در مرحله بررسی صلاحیت ها هستیم و سپس مرحله تبلیغات و مرحله چهارم روز رای گیری و در نهایت مرحله پنجم اعلام نتیجه انتخابات است.
وی ادامه داد: برای تمامی این مراحل بررسی شده چه آسیب های امنیتی وجود دارد و چه اقدام های امنیتی باید انجام شود.

**ابلاغ دستورالعمل امنیت انتخابات به استانداران و فرمانداران
معاون سیاسی وانتظامی وزیر كشور ادامه داد: دستورالعمل های مرتبط با امنیت انتخابات به طور مستمر به دستگاه های عضو شورای امنیت كشور و هم استانداران و فرمانداران به عنوان رییس شورای تامین امنیت ابلاغ شده است.

** تبلیغات نامزدها در فضای مجازی نیاز به مجوز دارد
ذوالفقاری گفت: طرحی هم برای ساماندهی به كار تبلیغاتی كاندیداها در فضای مجازی تهیه و روز گذشته تصویب نهایی و برای اجرا ابلاغ شد كه در آن هر كاندیدایی و طرفدارانشان كه بنا دارند در فضای مجازی تبلیغات داشته باشند باید به سامانه WWW.SAMANDEHI.IR مراجعه كرده و بر اساس فرمی كه در نظر گرفته شده ثبت كرده و مجوز لازم را در بستر اینترنت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد كنند و بر اساس نمادی كه در نظر گرفته می شود كار تبلیغات را انجام دهند و هر گونه اعلامیه و كار تبلیغی را باید در این بستر انجام دهند و نسخه ای از آن در سامانه ای كه در وزارت كشور ایجاد شده است، قرار خواهد گرفت.
رئیس كمیته امنیت ستاد انتخابات كشور با اشاره حضور نیروهای كمكی نیروهای انتظامی در تامین امنیت انتخابات گفت: بخش های زیادی اعم از نقاط مرزی و نظامی درگیر هستند و در سطح راهبردی ستاد كل نیروهای مسلح با نیروهای نظامی مراقبت لازم را از امنیت كشور در دوره انتخابات به طور خاص دارند.

**پشتیبانی ستاد انتخابات استانها با 40فروند بالگرد
ذوالفقاری همچنین با بیان این كه بیش از 40 فروند بالگرد ستاد انتخابات استانی را پشتیبانی خواهند كرد، گفت: تمام نهادهای اطلاعاتی كشور اعم از وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و اطلاعات نیروی انتظامی كار رصد و پایش اطلاعاتی را بر عهده دارند و شبانه روز مشغول كار هستند كه در انتخابات این كار تشدید می شود.
ذوالفقاری گفت: هر چه نزدیك به ایام انتخابات می شویم تشدید امنیت از مرزهای كشور به داخل كشور را خواهیم داشت. پیش بینی های لازم انجام و با دستگاه قضایی هماهنگ شده و در مقاطعی كه لازم است، ایست بازرسی ایجاد شود، با استقرار و یا تعیین قاضی ویژه مشكل قانونی ایست بازرسی ها را برطرف كنند كه نیروهایی كه از سپاه، بسیج و نیروی انتظامی قرار است كنترل های لازم را برای افزایش ظریب امنیت در انتخابات را داشته باشند و بتوانند بدون مشكل كار خود را انجام دهند. در كنار این سه كمیته، كمیته قضایی در دادستانی و استان ها تشكیل شده كه كار برخورد با جرایم انتخاباتی در آن دنبال می شود.
ذوالفقاری در پاسخ به این سوال كه اقدامات وزارت كشور در مقابل تمرد از قانون كاندیداها چه خواهد بود گفت: همه كاندیداها موقع ثبت نام پایبندی خود را به قانون اعلام كردند . برآورد ما این است كه تمام كاندادها رعایت قانون را خواهند كرد اما بی قانونی ممنوع. اما اگر زمانی كاندیدایی و یا طرفدارانشان رعایت قانون را نكنند پیش بینی های لازم را انجام دادیم و علاوه بر اقدامات اطلاعاتی لازم شد با تذكرات و توجیه پیش بینی شده اگر كاندایی تمكین نكند و مشكلاتی را ایجاد كند قطعا در چارچوب قانون برخورد جدی خواهیم داشت و اجازه اقدام خلاف قانون داده نمی شود.
وی افزود: امروز در سطح كشور با تلاش همه و مخصوصا رسانه ها در بحث قانون گرایی و قانونمندی و توجه جدی در این زمینه اگر صلاحیت كسی مورد تایید قرار نگیرد می تواند در چارچوب قانون اقدام كند اما بر خلاف قانون اگر بخواهد اقدامی كرده تحریك كند و پیامد امنیتی داشته باشد در چارچوب قانون باید پاسخگوی این باشد.
ذوالفقاری در خصوص نحوه قانونی تبلیغات نامزدها در فضای مجازی اظهار داشت: كاندیداها از فضای مجازی موجود ممكن است به دو شكل استفاده كنند؛ یكی سایت ها و كانال هایی است كه وجود دارد و دیگر این كه بخواهند خودشان سایت ها و یا كانال هایی ایجاد كنند كه در هر دو صورت هیچ مشكلی ندارد.
وی توضیح داد: اگر (نامزدها) با انتشاردهندگان یعنی كانال های موجود بخواهند فعالیت كنند حتما باید چارچوب هایی كه مد نظر دارند با طرفی كه قرار است كار تبلیغاتی انجام دهند قراردادی امضا شود چرا كه در بستر منتخب برای كارهای تبلیغاتی ممكن است عناصری به نام وی كارهای دیگری انجام دهند. به این منظور كار محتوا را طرفداران، و انتشار را انتشاردهندگان انجام دهند و یا قراردادهای دیگری داشته باشند كه كار محتوا را انجام می دهند كه نسخه ای از این قرارداد در سامانه وزارت ارشاد به صورت سیستمی قرار می گیرد.
ذوالفقاری گفت: در چارچوب قرارداد، اگر كاری خارج از قرارداد انجام شود كاندیدا باید اعلام كند كه متعلق به بنده نیست و اصلاح كند یا این كه شخص با انتشار دهندگان موجود فعالیت كند و یا وب یا سایت جدیدی ایجاد كند كه می تواند ایجاد كند و نماد و لوگویی از وزارت كشور بگیرد تا معلوم شد آنچه در این كانال یا سایت انجام می شود متعلق به طرفداران وی است یا كسانی كه این را اداره می كنند.
وی توضیح داد: این بدان منظور است كه در درجه اول برای خود كاندیدا مفید است چرا كه ممكن است كاندیدایی در فضایی كه نمی داند چه كسی آن را مدیریت می كند مطالبی از قول وی عنوان و مشكلاتی برای او ایجاد كنند و یا مطالبی عنوان شود كه فرد به نام فلان كاندیدا انصراف داده است.
وی گفت: به كاندیداهای احتمالی اعلام و در اطلاعیه ای جزئیات كار تا فردا اعلام می شود كه فرآیند كار چیست و تا یك هفته آینده می توانند كار خود را انجام دهند. این به معنای ایجاد محدودیت در فضای مجازی نیست بلكه صرفا برای صیانت از كاندیداهاست كه می خواهند فعالیت تبلیغاتی داشته باشند تا بتوانند مدیریت كرده و نابسامانی ایجاد نشود.
معاون وزیر كشور در خصوص برنامه های وزارت كشور برای برخورد با انحراف در میتینگ های تبلیغاتی گفت: آنچه معیار اصلی است قانون است.
وی به برخی جرایم عمده انتخاباتی اعم از خرید و فروش رای، تقلب در اوراق تعرفه، رای دادن با شناسنامه جعلی، تهدید یا تطمیع در امر انتخابات ، اخلال در امر انتخابات، تقلب در رای گیری یا شمارش آرا و ایجاد رعب و وحشت در بین رای دهندگان و دخالت در امر انتخابات با سمت مجهول یا امور غیر قانونی اشاره كرد.
ذوالفقاری توضیح داد: راه اندازی كارناوال طبق قانون ممنوعاست. تجمعات و تبیلغ در چارچوب قانون مشكلی ندارد. اما اگر كسی در تبلیغات خود در فضای واقعی و مجازی مرتكب توهین شد شاكی طبق قانون حق پیگیری دارد.
وی تصریح كرد: عمده جرایمی كه وجود دارند همان هایی هستند كه در زمان غیر انتخابات هم وجود دارند به اضافه مواردی كه خاص انتخابات است.
ذوالفقاری همچنین در خصوص تدابیر امنیتی هم اظهار داشت: به تمام كاندیداها تفهیم خواهد شد كه هیچ كاندیدایی و هیچ مرجعی به جز وزارت كشور حق اعلام نتایج را ندارد و طبق قانون این وظیفه وزارت كشور است و اگر كسی هم چنین حرفی را بزند نه تنها فاقد اعتبار است و مسئولی پیامد ادعایی است كه كرده است.
وی تبلیغات فردی كه طبق اعلام شورای نگهبان رد صلاحیت شده را ممنوع اعلام و تاكید كرد برابر قانون با وی برخورد خواهد شد. كسی كه تایید صلاحیت نشده اساسا به مرحله بعدی ورود نكرده كه بخواهد كار تبلیغات را انجام دهد.
ذوالفقاری همچنین در خصوص تجمعات گفت: تجمع فقط در مكان های سرپوشیده مجاز است و در اماكن باز حتما نیاز به مجوز قانونی دارد. افراد باید در چارچوب قانون تبلیغ و برنامه های خود را ارائه كنند.
وی افزود: امید است روزی برسد كاندیداهای كشور چهار ژنج سال جلوتر روی كاری كه می خواهند وارد رقابت شوند با تیم خود كار كنند كه وقتی كاندیدا می شوند بیایند وب رنامه های خود را اعلام كنند یعنی رقابت برنامه ای در كشور شكل بگیرد.
ذوالفقاری گفت: نیروی انتظامی زحمت زیادی كشید و برخورد و تذكر هم داده شد.
وی گفت: دستورالعملی هم برای استان ها تهیه شده كه امروز ابلاغ شد كه نحوه حفاظت و امنیت و حتی استقبال كاندیداها هم پیش بینی شده كه چگونه انجام بگیرد و با همه كاندیداها به شكل مناسب و یكنواختی رفتار شود. البته كسانی كه از جایگاه های حقوقی مشخص برخوردارند قائده متعارف خود را دارد كه بدون هر گونه تبلیغ باید در همان چارچوب انجام شود.
وی افزود: كاندیداهایی كه الان در زمان حاضر مسئولیت و جایگاه حقوقی خاصی دارند در كمیسیون حفاظت شخصیت ها رده حفاظیتی شان تامین شده به اعتبار مسئولیتی كه الان دارند. لذا دوستانی كه مطرح هستند و تایید صلاحیت می شوند دو دسته اند؛ دسته ای ایتها هستند كه حفاظت آنها انجام می شود و ممكن است كاندیداتوری هم بیاید و در حال حاضر از جایگاه حقوقی خاصی برخوردار نباشد و حفاظت آن بر مبنای شرایط فعلی مناسب نباشد و پیش بینی شده برای آنها حفاظت لازم گذاشته شود.
ذوالفقاری تاكید كرد: هر گونه خبر امنیتی در ارتباط با انتخابات از طریق ستاد انتخابات باید تاییدش گرفته شود. چون برخی اخبار را هم دیده ام كه زمانش گذشته است اما دیدم كه در رسانه ها مطرح می شود. اگر موضوع امنیتی خاصی باشد در زمان خود اعلام می كنیم.
وی افزود:ئ ممكن است افراد و جریان هایی بخواهند بی جهت تشویش و نگرانی هایی ایجاد كنند چنانچه خبری به دست رسانه ها رسید كنترلی از طریق ستاد امنیت داشته باشند كه دقیق جواب داده شود كه مشكلی پیش نیاید.
رئیس ستاد امنیت انتخابات در خصوص تهدیدهای امنیتی از خارج كشور رد خصوص انتخابات هم گفت: به جز كار رسانه ای تا این لحظه مورد دیگری نداشتیم. همان هایی كه در رسانه های آشكار در خصوص تحلیل انتخابات ایران، بیان ویژگی های كاندیدها و تحلیل دیدگاه مردم در داخل ایران و مسایل بین المللی داشتیم. آنچه در فضای رسانه ای انجام می دهند طبق بررسی هایی كه داشتیم خارج از این تا این لحظه گزارشی نداشتیم.
وی افزود: در داخل كشور بحث رسانه ای جداست كه ملاحظاتی داریم و در جلسه ای منتقل شده و همه باید قانون را رعایت كنیم.
سیام**6084**3070**خبرنگار: امیر خانزاده **انتشار دهنده: امیر كاردان راد
۰ نفر