حميد رضا الوند روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين دولت طرح غربالگري ژنتيك، غربالگري شنوايي كودكان سه تا 6 سال، غربالگري اضطراب كودكان و غربالگري اوتيسم براي نخستين بار كليد خورد.
وي اظهار كرد: در دولت يازدهم برنامه هاي غربالگرانه ژنتيك گسترش يافت و در برنامه ششم توسعه نيز مصوب شد كه زوج هاي جوان بايد قبل از ازدواج غربالگري ژنتيك را انجام دهند.
وي تصريح كرد: در دولت يازدهم سعي شده مردم به بحث مشاوره هاي ژنتيك حساس شوند تا قبل از ازدواج با حداقل هزينه ها از تولد كودكان داراي معلوليت پيشگيري شود.
الوند ادامه داد: در دولت تدبير و اميد، مشاوره و آزمايش ژنتيك قبل از ازدواج و پيش از بارداري طبق روال سال هاي قبل اما با گسترش بيشتري انجام شد به طوريكه در سال 92 در استان همدان 639 نفر در اين برنامه شركت كردند كه هم اكنون اين رقم به 2 هزار نفر رسيده است.
وي اضافه كرد: همچنين در دولت تدبير و اميد غربالگري ژنتيك افراد 15 تا 25 سال قبل از ازدواج مصوب شد و با اين اقدام افرادي كه در سنين پايين ازدواج مي كنند بايد قبل از ازدواج در آزمايش هاي ژنتيك شركت و از مشاوره هاي ژنتيك استفاده كنند.
مديركل بهزيستي استان همدان گفت: هم اكنون طرح غربالگري ژنتيك قبل از ازدواج افراد 15 تا 25 سال در شهرستان هاي نهاوند و همدان استان همدان به صورت پايلوت در حال اجرا است و در سال 95 در استان همدان به يك هزار و 500 فرد در رده سني 15 تا 25 سال قبل از ازدواج، غربالگري ژنتيك شده اند در حاليكه در سال 92 چنين برنامه اي وجود نداشته است.
الوند غربالگري شنوايي كودكان سه تا 6 سال را از ديگر طرح هاي غربالگرانه دولت تدبير و اميد ذكر كرد و گفت: در سال هاي گذشته غربالگري شنوايي تنها براي نوزادان در بدو تولد انجام مي شد اما از آنجا كه شرايط محيطي و بسياري از اتفاق ها مي تواند موجب اختلال شنوايي در كودكان شود لذا دولت تدبير و اميد اين غربالگري را در سال 95 براي كودكان سه تا 6 سال كليد زد و با اجراي اين طرح در سال 95 در استان همدان 360 كودك متقاضي در رده سني سه تا 6 سال غربالگري شنوايي و مداخلات لازم آن را انجام دادند.
وي درباره طرح غربالگري اضطراب كودكان نيز گفت: اجراي اين طرح از اقدامات دولت يازدهم بود كه در سال هاي 94 و 95 در سراسر كشور آغاز شد و در سال 94 در استان همدان يك هزار و 400 كودك و در سال 95 نيز يك هزار و 100 كودك در سن پيش از مدرسه غربالگري اضطراب شدند.
به گزارش ايرنا مديركل بهزيستي استان همدان گفت: طرح غربالگري اوتيسم نيز در دولت يازدهم در سال 95 براي نخستين بار به صورت سراسري با پوشش كودكان 2 تا پنج ساله در سطح كشور انجام شد.
الوند بيان كرد: از آغاز مرحله عملياتي اين غربالگري در دي ماه سال 95 تاكنون در استان همدان 17 هزار و 897 كودك 2 تا 5 ساله در سطح استان همدان غربال شدند كه از اين تعداد 145 مورد در مركز روزنه شهرستان همدان و 244 نفر در شهرستان هاي استان نيازمند مداخله اوتيسم و در نهايت 27 كودك به صورت قطعي مبتلا به اوتيسم تشخيص داده شدند.
وي ياد آور شد: پيش از آغاز غربالگري اوتيسم در سال 95 در استان همدان 65 كودك مبتلا به اوتيسم در اين استان شناسايي شده بود كه با احتساب كودكاني كه به تازگي شناسايي شده اند هم اكنون 92 كودك مبتلا به اوتيسم در استان همدان شناسايي شده است.
وي ادامه داد: به طور متوسط هزينه ماهانه براي معرفي هر كودك از سوي سازمان بهزيستي به مراكز تخصصي اوتيسم چهار ميليون و 30 هزار ريال است كه سازمان بهزيستي اين مبلغ را پرداخت مي كند و مبلغ پرداختي از سوي خانواده ها نيز يك ميليون و 500 هزار ريال است.
مدير كل بهزيستي همدان همچنين با بيان اينكه در سال 95 اعتبارات حوزه توانبخشي به بيش از 2 برابر افزايش يافت گفت: در سال هاي قبل در حوزه توانبخشي 6 ميليارد و 500 ميليون ريال اعتبار داشتيم كه با وجود محدوديت هاي مالي دولت اين اعتبار در سال 95 براي گسترش خدمات توانبخشي و مراقبتي و توان پزشكي به 13 ميلياردو 500 ميليون ريال رسيد.
الوند درباره ساماندهي كودكان كار نيز گفت: سال 92 بيش از 100 كودك كار در استان همدان شناسايي شده بود كه بخشي از آنها ترك تحصيل كرده بودند كه مداخلات انجام شده و حمايت هاي مالي و قانوني دولت يازدهم از اين كودكان موجب شد آمار اين كودكان كار در سال 95 به 47 كودك كاهش يابد و تمامي اين 47 كودك نيز با حمايت هاي دولت هم اكنون در حال تحصيل هستند.
وي صدور مجوز مهد كودك ، مراكز مشاوره و سلامت روان، مراكز ترك اعتياد، موسسه هاي غير دولتي، مراكز توان بخشي مركز كودكان بي سرپرست و مركز ژنتيك را از ديگر خدمات بهزيستي در حوزه خدمات اجتماعي برشمرد و ادامه داد: صدور مجوز در سال 92 براي مهدهاي كودك استان همدان 82 مورد و براي مراكز مشاوره و سلامت روان 17 مورد بوده است بوده است كه در دولت تدبير و اميد با گسترش برنامه ها 133 مجوز براي مهدهاي كودك و 25 مجوز براي مراكز مشاوره و سلامت روان صادر شد.
وي با اشاره به پيگيري اجراي طرح تامين يك وعده غذاي گرم در مهدهاي كودك روستايي و حاشيه شهر در دولت تدبير و اميد براي جبران كمبودهاي غذايي كودكان دهك هاي پايين جامعه گفت: اعتبار اين طرح در سال 92 براي استان همدان 2 ميليارد و 366 ميليون ريال بود كه در سال 95 به بيش از 10 ميليارد ريال رسيد و در سال 95 در استان همدان 100 درصد مهدهاي روستايي و حاشيه اي از كمك هزينه تامين يك وعده غذاي گرم بهره مند شدند.
به گزارش ايرنا مديركل بهزيستي استان همدان گفت: دفتر پيشگيري و درمان اعتياد معاونت امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي با ارائه خدمات در مراكز درمان سرپايي اعتياد ، مراكز اقامتي ميان مدت، مراكز كاهش آسيب (گذري، سرپناه، تيم سيار) و اجراي برنامه پيشگيري اجتماع محور از اعتياد در چهارسال گذشته خدمات بسيار خوبي را ارائه داده است.
الوند اظهار كرد: اجراي برنامه پيشگيري اجتماع محور از اعتياد با هدف دخيل كردن مردم در برنامه هاي پيشگيرانه انجام شده و در اين راستا در سال 92 تعداد 273 هزار نفر در اين برنامه خدمات دريافت كردند كه در پايان دولت يازدهم به 345 هزار نفر رسيده اند.
وي اضافه كرد: در سال 95 تمامي مراكز اقامتي ميان مدت استان همدان با پروتكل جديد سازگار شدند و توانستند تيم درماني خود را با دستورالعمل جديد به روز كنند و از حضور متناوب و هميشگي پزشك و روانشناس و مددكار بهره مند شوند.
استان همدان داراي حدود يك ميليون و 800 هزار نفر جمعيت است كه حدود يك سوم جمعيت استان همدان به طور مستقيم و غيرمستقيم از خدمات ارتقايي، پيشگيري، حمايتي و توانبخشي بهزيستي استان بهره مند هستند.
6993/1181
خبرنگار:الهام تدين**انتشار: اكبر بهاروند
گسترش طرح هاي غربالگرانه و پيشگيري از معلوليت /ارمغان دولت يازدهم
۳۰ فروردین ۱۳۹۶، ۱۸:۴۵
کد خبر:
82499169
همدان - ايرنا - مديركل بهزيستي استان همدان گفت: گسترش برنامه هاي غربالگرانه و پيشگيري از معلوليت ها، فعاليت شاخص دولت تدبير و اميد در حوزه بهزيستي است .