۳۱ فروردین ۱۳۹۶، ۸:۰۱
کد خبر: 82499487
T T
۰ نفر
رونق تولید و صادرات تجهیزات پزشكی در سایه حمایت های دولتی

تهران- ایرنا- تولید تجهیزات متنوع و باكیفیت پزشكی ایران در سال های اخیر توانسته است در سایه حمایت های دولتی شتاب بیشتری بگیرد تا جایی كه این تجهیزات علاوه بر ورود به بازارهای داخلی، به كشورهای دیگری نظیر كشور پرجمعیت چین نیز صادر می شود.

به گزارش ایرنا، در عرصه تولید این تجهیزات، دانشگاه های علوم پزشكی، شركت های دانش بنیان و مراكز تحقیقاتی فعال در حوزه های مختلف پزشكی با پشتیبانی مالی و معنوی بخش های مسوول همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گام های ارزنده ای برداشته اند.

** تولید 50 محصول پزشكی در مشهد
از بخش های فعال در حوزه تولید تجهیزات پزشكی، شركت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه علوم پزشكی مشهد هستند كه تلاش های آنها منجر به تولید 50محصول پزشكی و ورود آن به بازار فروش شده است.
به گفته مجتبی سنگیان، مدیر توسعه و فناوری معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشكی مشهد، در سه سال گذشته 82 اختراع در بخش های مختلف شامل روش های عمل های جراحی، تجهیزات و وسایل پزشكی و ساخت دارویی از سوی این دانشگاه ثبت شده به طوری كه می توان گفت در این مدت به طور متوسط سالانه 20 تا 25 اختراع در این دانشگاه به ثبت رسیده است.

**تولید دستگاه شتاب دهنده خطی و ورود به جمع پنج تولیدكننده این دستگاه در جهان
ساخت و تولید دستگاه شتاب دهنده خطی توسط یك شركت دانش بنیان مستقر در شهرك علمی تحقیقاتی اصفهان و ورود این شركت به جمع پنج تولیدكننده شتاب دهنده خطی جهان از دیگر دستاوردهایی است كه در سال های اخیر و در دولت یازدهم حاصل شده است.
این دستگاه كه برای پرتودرمانی بیماران سرطانی كاربرد دارد، با استفاده صددرصدی از دانش بومی در داخل كشور تولید می شود و به گفته نوید نجات بخش رئیس هیات مدیره این شركت، تولید این محصول علاوه بر صرفه جویی ارزی بالا، می تواند در عرصه ارزآوری نیز موثر باشد.
دستگاه شتاب دهنده خطی از طریق تابش پرتوایكس (فوتون تراپی) و الكترون (الكترون تراپی) به تومورهای سرطانی حمله می كند و باعث كوچك شدن تدریجی تومورها و در نهایت نابودی آنها می شود. استفاده از شتاب دهنده خطی اكنون در اغلب كشورهای دنیا جایگزین شیمی درمانی شده و علاوه بر نداشتن بسیاری مضرات شیمی درمانی به عنوان شیوه ای موثرتر در درمان بیماران سرطانی شناخته شده است.

** ساخت دستگاه های لیزر پزشكی
ساخت و بكارگیری 6 دستگاه لیزر پزشكی در ایران با دانش دانشمندان ایرانی و به همت شبكه ملی تحقیقات لیزر پزشكی و مركز ملی علوم و فنون لیزر با قیمتی پائین تر و قابلیتی بالاتر از مشابه خارجی از دیگر دستاوردهای حاصل شده در حوزه تجهیزات پزشكی طی سال های اخیر است.
این تجهیزات شامل دستگاه لیزر پروستات، لیزر سنگ و بافت نرم دستگاه ادراری، لیزر برای درمان دردهای مفصلی در حوزه طب فیزیكی، لیزر دندانپزشكی و دو دستگاه در حوزه بیماری های پوستی قابلیت استفاده در رشته های پوست، طب فیزیكی، توانبخشی، اورولوژی و دندانپزشكی است.
به گفته محمدرضا رزاقی رئیس شبكه ملی تحقیقات كاربرد لیزر در پزشكی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از تولید این محصولات حمایت مالی كرده است؛ به این صورت كه این معاونت تا 40 درصد هزینه تولید این دستگاه ها را پرداخت می كند؛ بنابراین اگر مراكز درمانی و بیمارستان ها تقاضای تولید بدهند، تنها 60 درصد هزینه تولید را باید پرداخت كنند.

** توسعه شركت های دانش بنیان فعال در حوزه سلامت
توسعه شركت های دانش بنیان فعال در حوزه سلامت در دولت یازدهم از دیگر دستاوردهای این دوره است؛ به گونه ای كه به گفته دكتر علی علیزاده مدیر برنامه ریزی و سیاستگذاری دفتر توسعه فناوری وزارت بهداشت، اكنون 2 هزار و 900 شركت دانش بنیان در سطح كشور هستند كه حدود 700 شركت از این تعداد در حوزه سلامت فعالیت دارند و محصولات مختلف در زمینه دارو، تجهیزات پزشكی، بیوتكنولوژی و تجهیزات آی.تی تولید می كنند.
توسعه این شركت ها و حمایت مالی و معنوی از آنها می تواند زمینه ساز تولید هرچه بیشتر تجهیزات پزشكی و حركت به سوی توانمندسازی بیشتر كشور در عرصه های بین المللی و در بازارهای رقابت جهانی باشد.

** حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی به منظور توسعه تجهیزات پزشكی
از دیگر گام هایی كه در حوزه رونق تولید محصولات پزشكی داخل كشور برداشته شده است، برپایی نمایشگاه های داخلی به منظور تشویق مراكز پزشكی به خرید محصولات داخلی و شركت در نمایشگاه های خارجی در راستای بازاریابی و صادرات این محصولات به خارج از كشور است.
نخستین نمایشگاه تخصصی فن بازار سلامت شرق كشور سال گذشته همزمان با نخستین روز دهه فجر با عنوان 'نفس سلامت' به منظور شناسایی و معرفی محصولات تولیدی شركت های مستقر در مراكز رشد و پارك های علم و فناوری این منطقه با حضور 40 شركت از دانشگاه های علوم پزشكی مستقر در استان های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی در پژوهشكده بوعلی دانشگاه علوم پزشكی مشهد برپا شد.
در این نمایشگاه، 80 محصول تولید داخل در حوزه سلامت و در بخش های تجهیزات پزشكی، فرآورده های دارویی، فناوری اطلاعات سلامت، لوازم مصرفی و تجهیزات رفاهی بیمارستانی ارائه شد.
حمایت از شركت های دانش بنیان برای حضور در بزرگترین نمایشگاه تجهیزات پزشكی، دارویی و بهداشتی دنیا (مدیكا 2016) در آلمان، از سوی كریدور خدمات صادرات محصولات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از اقداماتی بود كه در سال گذشته صورت گرفت.
نمایشگاه مدیكا كه بزرگترین رویداد نمایشگاهی جهان در حوزه تجهیزات پزشكی، دارویی و بهداشتی مطرح است، هر ساله تعداد زیادی از متخصصان و فعالان این حوزه را از سراسر جهان گردهم می آورد تا آخرین دستاوردها و نوآوری های خود را در حوزه تجهیزات پزشكی برای علاقمندان به نمایش بگذارند.
محصولات این نمایشگاه در قالب الكترومدیسین و فناوری های پزشكی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجهیزات آزمایشگاهی و تشخیصی، فیزیوتراپی و فناوری ارتوپدی، كالاهای مصرفی، تجهیزات اتاق عمل، فرم های پزشكی، خدمات و نشریات پزشكی ارائه می شوند.
به گفته مالك سعیدی مدیر كریدور خدمات صادرات محصولات دانش بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری، با توجه به اهمیت نمایشگاه مدیكا در حوزه تجهیزات پزشكی، كریدور از حضور شركت های دانش بنیان در این نمایشگاه حمایت كرده و 70 درصد هزینه های پاویون به صورت بلاعوض و 70 درصد هزینه حمل و نقل كالای نمایشگاهی بعد از نمایشگاه و با ارائه مستندات پرداخت شده است.
شركت های دانش بنیان برتر ایرانی كه محصولات آنها در طبقه بندی محصولات قابل نمایش در نمایشگاه مدیكا قرار دارد، می توانند در این نمایشگاه حضور پیدا كنند تا علاوه بر آشنایی با جدیدترین فناوری های حوزه تجهیزات پزشكی، دارویی و بهداشتی و آشنایی با رقبا، محصولات دانش بنیان خود را به شركت كنندگان نمایش دهند و در نهایت قراردادهایی تجاری با متقاضیان كشورهای دیگر منعقد كنند.

** صادرات تجهیزات پزشكی
در راستای صادرات تجهیزات پزشكی به سایر كشورها، اقداماتی در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته كه از جمله آن می توان به امضای قرارداد برای فروش 105 قلم تجهیزات آزمایشگاهی و پزشكی ساخت ایران به چین توسط یك شركت دانش بنیان ایرانی و یك شركت چینی اشاره كرد.
به گفته پرویز كرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، این قرارداد با هدف ایجاد بازار برای شركت های دانش بنیان ایرانی و كمك به صادرات منعقد شده است.
علمی**1834
خبرنگار: ناهید شفیعی ** انتشار: امیر كاردان راد
۰ نفر