۳۱ فروردین ۱۳۹۶، ۱۳:۵۶
کد خبر: 82499969
T T
۰ نفر
امدادهای هلال احمر، مُسكن درد سیل زدگان آذربایجان غربی

ارومیه- ایرنا- روستاهای سیل زده آذربایجان غربی از روز جمعه گذشته /25 فروردین/ تاكنون به محل فعالیت امدادگران هلال احمر این استان تبدیل شده است تا كمك های این تلاشگران با اخلاق، مُسكنی برای دردهای سیل زدگان باشد.

به گزارش ایرنا حادثه سیل این استان توان و آمادگی هلال احمر در حوادث غیر مترقبه را به نمایش گذاشت و امدادگران این نهاد مردمی با توزیع غذا، نصب چادرهای اسكان اضطراری، بازگشایی مسیرها، رسیدگی به حادثه دیدگان و آواربرداری به كمك سیل زدگان شتافتند اما درمان اصلی درد این مردم را دولتمردان تدبیر و امید بر عهده خواهند داشت.
به گفته محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت برای جبران بخشی از خسارات مالی سیل اخیر در چهار استان كشور بالغ بر یكهزار میلیارد ریال تخصیص داده شده است و سازمان برنامه و بودجه از همه ظرفیت های قانونی سال گذشته كه برای استفاده از اعتبارات حوادث غیرمترقبه وجود داشت و استفاده نشده برای امسال استفاده می كند.
استاندار آذربایجان غربی نیز تسریع در روند بازسازی مناطق سیل زده را مورد تاكید قرار داده اما این استان در روزهای اخیر، عرصه نقش آفرینی مدیریت بحران این استان و به ویژه هلال احمر برای امدادرسانی به سیل زدگان است.
مجال گفت و گوی خبرنگار ایرنا با حادثه دیدگان روستای سردرود و روستاهای اطراف این منطقه در ارومیه، قدرت كمك رسانی این نیروی خدوم را به خوبی به نمایش می گذارد.
یكی از اهالی این روستا به نام سعید كه دیوار خانه اش در اثر سیل فرو ریخته است، گفت: نیروهای امدادی از زمان بروز سیل در این روستا حاضر شدند و به راه اندازی كمپ اسكان اضطراری در این منطقه اقدام كردند.
وی افزود: نیروهای امدادی هلال احمر این استان برای كسانی كه منزلشان دچار حادثه شده بود، چادرهایی را در اسرع وقت نصب كرده و مایحتاج اولیه سیل زدگان را تامین كردند.
رضا یكی دیگر از اهالی این روستا گفت: نیروهای هلال احمر از نخستین روز جاری شدن سیل، نسبت به پخش آب و مواد خوراكی در بین روستاییان اقدام كردند تا كسی دچار مشكل نشود.
وی ادامه داد: امداد رسانی هلال احمر و توزیع اقلام ضروری در بین مناطق سیل زده همچنان ادامه دارد و نیروهای امدادی هلال احمر با سیل زئگان همراه هستند.
قربانعلی سعادت، استاندار آذربایجان غربی نیز با تمجید از عملكرد نیروهای امدادی این استان گفت: تیم های امداد و ستاد مدیریت بحران در همه بخش ها و مناطق سیل زده در تلاش هستند تا امدادرسانی مناسب انجام شود.
اسعد خضری، فرماندار اشنویه اظهار كرد: ستاد مدیریت بحران، هلال احمر و تمام دستگاه ها و ادارات برای كاهش خسارت ها و بهبود اوضاع تاكنون تلاش های خوب و موثری انجام داده اند.
ناصر امیری، معاون استاندار آذربایجان غربی و فرماندار ویژه شهرستان میاندوآب گفت: از ساعات اولیه جاری شدن سیل و به دنبال تخریب پل های ارتباطی پنج روستای این شهرستان در بخش باروق، توزیع اقلام مورد نیاز توسط نیروهای امدادی از جمله هلال احمر آغاز شده است.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی گفت: بیش از 80 تن اقلام امدادی شامل 162 عدد چادر، یك هزار و 385 عدد پتو، 275 عدد موكت، 110 عدد والور، 44 هزار و 945 عدد انواع كنسرویجات، 704 عدد روغن و 4 هزار و 225 عدد آب معدنی در بین چهار هزار و 38 خانوار سیل زده این استان توزیع شده است.
حسن محمودی اصل زاده ادامه داد: 6 هزار و 360 عدد نان، یك هزار و 839 كیلو قند و شكر، هشت هزار و 356 كیلو برنج و حبوبات و 500 عدد انواع ظروف بهداشتی در بین سیل زدگان توزیع شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی با بیان اینكه 69 روستا در اثر بازندگی اخیر دچار خسارت شده است، اظهار كرد: جمعیت هلال احمر استان با 349 نیروی فعال در قالب 40 تیم واكنش سریع، آنست، امداد هوایی و تیم‌های ارزیابی عملیاتی با 100 خودوری روز اقدام به امدادرسانی كرده است.
محمودی با بیان اینكه جمعیت هلال احمر استان همواره آماده حوادث غیرمترقبه است، گفت: طی وقوع سیل اخیر در شهرستان های ارومیه، نقده، اشنویه، میاندوآب جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی در اولین لحظات وقوع سیل با اعزام نیروی امدادی به مناطق حادثه دیده اقدام به كمك به سیل زدگان و رهاسازی افراد گرفتار كرد.
وی افزود: خسارات وارده به این شهرستان ها شامل تخریب كامل پل های ارتباطی مابین روستاها، خسارات به مزارع و احشام و نیز ابگرفتگی معابر و منازل بود كه در مجموع 5 شهر و 69 روستا را در بر می گرفت.
وی با اشاره به اینكه نحوه امداد رسانی در شهرها و روستاهای سیل زده به 2 شكل اعزام بالگرد و ترابری زمینی انجام گرفته است، اظهار كرد: جمعیت هلال احمر در سطح شهرستان های ارومیه و نقده در مجموع پنج كمپ اردوگاهی را با 170 چادر امدادی برپا كرده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی گفت: این كمپ ها در روستاهای عربلو، سردرود و بابا رود شهرستان ارومیه با 100 دستگاه چادر امدادی و در شهرستان نقده به تعداد 70 دستگاه چادر در حال خدمات رسانی به سیل زدگان است.
محمودی ادامه داد: در این مدت استان های آذربایجان شرقی و اصفهان كالاهای از قبیل شكر، قند، كنسرو غذایی و حبوبات را برای سیل زدگان آذربایجان غربی ارسال كرده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر كشور نیز در سفر به مناطق سیل زده این استان گفته بود كه 50 تن مواد غذایی برای امداد و كمك رسانی به سیل زدگان آذربایجان غربی اختصاص یافته بود كه این مقدار به 70 تن افزایش یافت.
مرتضی سلیمی افزود: این اقلام شامل كنسرو، قند و شكر، حبوبات و برنج است و علاوه بر اقلام غیرنقدی، یك میلیارد ریال كمك نقدی در اختیار جمعیت هلال احمر استان قرار داده می شود.
وی با اشاره به تلاش جمعیت هلال احمر كشور در زمینه تقویت موجودی انبارهای جمعیت هلال احمر استان از نظر مواد غذایی و اقلام زیستی بیان كرد: در بازدیدهای انجام شده از نظر اقلام زیستی هیچ مشكلی در بین سیل زدگان وجود ندارد و امدادرسانی به نحو مطلوبی در آذربایجان غربی در حال اجراست.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر كشور با اشاره به انگیزه بالای نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی برای امداد رسانی به سیل زده ها گفت: قایق های جمعیت هلال احمر نیز در مناطق سیل زده در این استان مستقر است تا در صورت نیاز از آنها استفاده شود.
به گزارش ایرنا روز پنجشنبه / 24 فروردین/ بارش باران های فصلی با شدت زیاد در جنوب و مركز آذربایجان غربی آغاز و تداوم این بارش ها و ذوب شدن برف ها در ارتفاعات به دلیل گرمای هوا، موجب جاری شدن سیل و طغیان رودخانه ها شد.
بر اساس اعلام مسئولان استان جاری شدن سیل و طغیان رودخانه ها در آذربایجان غربی یك فوتی و یك نفر مصدوم برجا گذاشت و راه مواصلاتی افزون بر 50 روستای بخش سیلوانای ارومیه به علت تخریب پل در این منطقه مسدود شد.
تاكنون علاوه بر تخریب سه پل در استان، تعدادی از روستاهای شهرستان های ارومیه، نقده و اشنویه در محاصره آب قرار گرفته است و ارسال اقلام غذایی و مایحتاج مردم از طریق بالگرد انجام می شود.
آذربایجان غربی از جمله استان های سردسیر كشور است كه به علت موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی منحصر بفرد همواره در معرض بحران های طبیعی نظیر سیل و زلزله قرار دارد و كسب آمادگی برای امدادرسانی و كاهش دامنه آسیب ها و خسارت های آن جزو ضرورت های زندگی اجتماعی شهروندان این استان محسوب می شود.
آذربایجان غربی 17 شهرستان، 42 شهر و بیش از 2 هزار و 800 روستا دارد و جمعیت آن حدود سه میلیون و 300 هزار نفر است.
8135/ 3072 ** گزارش از : شهین بیدادرس ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی
۰ نفر