به گزارش ايرنا علي مويدي روز پنجشنبه در نخستين همايش منطقه اي صيانت و گفتمان سازي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر در سنندج، با اشاره به اينكه اعتياد تهديد جدي براي جوامع بشري و جزو سه تهديد جهاني است افزود: از آنجا كه اعتياد و مواد مخدر گريبانگير همه كشورهاي جهان است، امروز اين تهديد جدي تر از تهديدات اتمي و يكي از آسيب هاي اجتماعي جهان محسوب مي شود.
وي اضافه كرد: امروز تمام كشورهاي جهان به صورت ويژه به معضل اعتياد مي پردازند همچنين سازمان ملل با صرف وقت و امكانات زياد و راهكارهاي علمي در راستاي كاهش آسيب اجتماعي اعتياد، برنامه ريزي مي كنند و اقدامات پيشگيرانه انجام مي دهند.
وي اظهار كرد: عليرغم اينكه ايران در راستاي مبارزه با اعتياد و مواد مخدر در صف مقدم قرار داشته است اما در برخي بخش ها عقب مانده است.
وي افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر با رويكرد و فكر جديدي در راستاي مبارزه با مواد مخدر و حفظ سلامت و امنيت جامعه حركت مي كند در همين راستا با اتخاذ رويكرد علمي، دانش محور و دانش بنيان در امر مبارزه با اعتياد فعاليت مي كند.
او اقدامات مقابله با اعتياد و مواد مخدر را قابل تقدير ارزيابي كرد و افزود: عليرغم اقدامات مطلوب در حوزه اعتياد، اثر بخشي مبارزه با اعتياد در سطح پاييني قرار دارد.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر با بهره گيري از يك رويكرد اجتماعي محور مي تواند ضعف ها و كاستي ها را جبران كند.
مويدي مبارزه با آسيب اجتماعي اعتياد و كاهش آسيب هاي اجتماعي را نيازمند فراهم كردن بستر مناسب و برنامه هاي هدفمند عنوان كرد.
وي از جوانان و دانشمندان كشور به عنوان سرمايه هاي اجتماعي نام برد و گفت: اين سرمايه ارزشمند اجتماعي در عرصه هاي مختلف فرهنگي و اجتماعي با يك جهش مي تواند بخش هاي مغفول مانده را جبران كند.
وي مقوله پيشگيري از اعتياد را مهمتر از ساير برنامه هاي مقابله اي بيان كرد و گفت: پيشگيري از آسيب اجتماعي اعتياد بايد از همان كودكي آغاز شود.
به گفته وي پيشگيري از اعتياد نيازمند تدوين برنامه هاي هدفمند مستمر و مداوم با اثربخشي بالاست كه در نهايت منجر به نتايج مطلوب مي شود.
وي مبارزه با اعتياد در حوزه مقابله، پيشگيري، درمان و صيانت را ضروري برشمرد و گفت: امروز ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور در حوزه صيانت به صورت متمركز فعاليت مي كند.
وي با اشاره به اينكه جوانان سرمايه اصلي جامعه هستند گفت: با هدف پيشگيري از اعتياد اين قشر، كتابي با عنوان پيشگيري از اعتياد به دروس آموزش و پرورش اضافه شده است و معلمان موظفند اين دروس را در لابه لاي دروس مدرسه تدريس و آموزش دهند.
وي همچنين نقش و جايگاه خانواده و سازمان هاي مردم نهاد را در حفظ و استمرار بهبود يافته مهم ارزيابي كرد و گفت: سازمان هاي مردم نهاد نقش مهمي در بازگرداندن معتادان به چرخه زندگي دارند.
قايم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور وظايف سازمان هاي مردم نهاد در حوزه هاي فرهنگي اجتماعي و آسيب شناسي را در حوزه پيشگيري از اعتياد مهم ارزيابي كرد و گفت: پيشگيري از اعتياد كار حاكميتي نيست بلكه حاكميت مي تواند تنها نظارت و حمايت كند.
مويدي كاهش آسيب هاي اجتماعي را نيازمند ايفاي نقش نهادهاي اجتماعي و شوراهاي اسلامي دانست و افزود: اين نهادها بايد بسترهاي مناسب مقابله با اعتياد را فراهم كنند.
وي افزود: سال گذشته با حضور بيش از هزار سازمان مردم نهاد همايش بزرگ اعتياد در كشور برگزار شد.
وي برگزار همايش هاي هدفمند مبارزه با اعتياد را تاثير گذار ارزيابي كرد و گفت: نهادهاي اجتماعي با همراهي و همكاري همه استان ها مي توانند همايش بزرگي برگزار كنند.
وي خواستار ارتقاء سطح علمي و دانش تخصصي، عمل به اصول مباني سازمان هاي مردم نهاد، بهره گيري از فضاي مجازي با ان اتكاء به فرهنگ و سليقه هاي بومي و محلي، استانداردسازي ظرفيت هاي ساختاري و كاركردي، جريان سازي سازي اجتماعي شدن در فضاي عمومي، شبكه سازي ايجاد تعامل و تفاهم در ميان گروههاتي مختلف جامعه ، ايجاد شبكه مردمي با گروههاي مرجع، اولويت دادن به مشاركت بيش از پيش به سازمان هاي مردم نهاد در برنامه هاي ابلاغي از سوي سازمان هاي مردم نهاد شد.
در پايان همايش از سفيران اجتماعي، خيران فعال، هنرمندان و كارآفرينان حوزه اجتماعي مبارزه با مواد مخدر تجليل و قدرداني شد.
تاكنون 2 هزار و 400 سازمان مردم نهاد در كشور در حوزه كاهش آسيب هاي اجتماعي ساماندهي شده اند.
بر اساس امار 20 هزار معتاد در استان كردستان وجود دارد و هم اكنون تعداد 20 هزار خانواده درگير اين آسيب اجتماعي هستند.
نخستين همايش منطقه اي صيانت و گفتمان سازي اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر با حضور نمايندگان سازمان هاي مردم نهاد 6 استان كشور در قالب 180 سمن در دانشگاه كردستان برگزار شد.
7352/ 3020
**خبرنگار: شيوا اردلان منش/**انتشاردهنده: مسعود احمدي
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر:
ايران پرچمدار جهاني مبارزه با مواد مخدر است
۳۱ فروردین ۱۳۹۶، ۱۸:۳۹
کد خبر:
82500244
سنندج- ايرنا- قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور گفت: در چهار دهه گذشته ايران در امر مبارزه با مواد مخدر جزو كشورهاي پيشتاز بوده و سازمان ملل از ايران به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر نام برده است.