۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۳۶
کد خبر: 82501456
T T
۰ نفر
ساماندهي تخليه فاضلاب به كشف رود ضرورتي كه مغفول مانده است

مشهد- ايرنا- معاون پايش و نظارت اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي گفت: تداوم آلودگي آب كشف رود معضل زيست محيطي است كه همچنان ادامه دارد و ضرورت ساماندهي تخليه فاضلاب به اين رودخانه مغفول مانده است.

محمد عرفاني روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: سازمان محيط زيست و دستگاه قضايي در اين زمينه پيگير حل و رفع وضعيت كشف رود هستند اما همكاري همه دستگاهها امري لازم است.
وي به آغاز فصل كشت و تاكيد بر ضرورت جلوگيري استفاده از آب آلوده كشف رود در آبياري زمينهاي كشاورزي اشاره و بيان كرد: بايد همه ارگانها پاي كار بيايند و از تداوم تهديد سلامت مردم با توليد و فروش محصولات آلوده جلوگيري كنند.
معاون اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي ادامه داد: روزانه حجم زياد فاضلاب به كشف رود سرازير مي شود و به رغم پيگيريها، برخوردهاي قضايي و قهري همچنان اين تخليه در برخي بخشها و حوزه ها ادامه دارد.
وي گفت: از مهمترين فاضلابهايي كه به كشف رود تخليه مي شود فاضلاب شهرك چرم شهر با بار آلودگي بالا و آغشته به فلزات سنگين است كه حجم آن روزانه معادل سه هزار مترمكعب مي باشد.
عرفاني افزود: در كنار اين وضعيت تخليه روزانه 300 تانكر فاضلاب معادل حدود چهار هزار مترمكعب در مسير كشف رود نيز مساله اي نگران كننده است.
وي ادامه داد: اگر قرار باشد آبي از محل كشف رود در اختيار كشاورزان قرار گيرد بايد با استقرار شبكه انتقال و مديريت آب به فروش رفته انجام شود.
معاون پايش و نظارت اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي گفت: گرچه پارسال دو تصفيه خانه التيمور و خين عرب با ظرفيت روزانه 160 هزار مترمكعب در مشهد افتتاح شد اما پساب اين دو تصفيه خانه نيز به كشف رود باز مي گردد و دوباره در آب آلوده اين رودخانه به استفاده كشاورزان مي رسد.
وي افزود: شهرك صنعتي توس نيز با فعاليت 900 واحد صنعتي فاضلاب صنعتي خود را به تصفيه خانه بيولوژيك پركند هدايت مي كند.
عرفاني ادامه داد: بر اين اساس روزانه 6 هزار مترمكعب فاضلاب صنعتي اين شهرك به كشف رود تخليه مي شود بنابراين تكميل تصفيه خانه شهرك صنعتي توس نيز از ديگر ضرورتهاست.
وي گفت: دستگاهها و مجموعه هاي متعددي در وضعيت نابسامان امروز كشف رود مسئوليت داشته و دخيل هستند. در مجموع بالغ بر 20 هزار ميليارد ريال اعتبار براي ساماندهي وضعيت كشف رود و انجام مسئوليت دستگاه هاي مختلف تقاضا شده است.
معاون اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي بدون اشاره به اطلاعات بيشتر افزود: بخش محدودي از اين مبلغ تخصيص يافته اما همچنان ضرورت دارد تا با تخصيص اعتبار لازم اولويتهايي از جمله ساماندهي فاضلاب شهرك صنعتي چرم شهر، فاضلابهاي تانكري و نيز ساماندهي مراكز بازيافت اطراف كشف رود و تخليه ديگر فاضلابها به كشف رود صورت گيرد.
كشف رود از رودخانه هاي فصلي مشهد و از جمله منابع آبياري مزارع اطراف اين شهر است كه براي كشاورزي استفاده مي شود.
شعبه اي از كشف رود از كوههاي هزار مسجد و شعبه ديگر آن از كوههاي بينالود سرچشمه گرفته و از شمال شهر مشهد مي گذرد. اين رود 290 كيلومتري كه تنها يادي از پرآبي آن در خاطره ها مانده، از غرب به شرق جريان دارد و پس از ادامه مسير در محل پل خاتون به رودخانه هريرود مي پيوندد و از آنجا به بعد رود تجن نام گرفته و به سمت تركمنستان ادامه يافته و در ريگزارهاي كشور همسايه فرو مي رود.
خبرنگار: آرزو جاوداني **انتشاردهنده: حسين كريم زاده
7496/1858