به گزارش خبرنگار ایرنا، كرمعلی قندالی روز چهارشنبه، در نشست شورای هماهنگی مدیریت امور عشایر استان تهران كه با حضور روسای امورعشایر شهرستانهای استان تهران، مدیران عامل شبكههای تعاونی عشایر استان و جمعی از عشایر استان تهران در سالن جلسات مدیریت جهاد كشاورزی شهرستان ری برگزار شد، افزود: اهمیت فرهنگ و امنیت در هر جامعه بر هیچكس پوشیده نیست و عشایر نماد اصالت آن در كشور به شمار می روند.
وی با اشاره به شیوه خاص زندگی عشایر و كوچ نشینی اظهار داشت: شرایط اقلیمی، جغرافیایی و طبیعی ایران ایجاب می كند كه زندگی كوچ نشینی عشایر ادامه یابد و لذا قابل حذف نیست اما در عین حال این زندگی را باید با دانش و فناوری جدید تلفیق كرد.
قندالی، مشاركت و نقش آفرینی واقعی مردم به ویژه عشایر را شرط اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه تولید و اشتغال دانست و تصریح كرد: توان و ظرفیت تشكلها بسیار زیاد است و تشكلها باید به دلیل داشتن ارتباط مستقیم با مردم و امكان پیگیری و مطالبهگری بالا بسیار چاپك باشند.
وی با بیان اینكه تمركز اصلی سازمان امور عشایر در سالهای اخیر بر تولید بوده است، خاطرنشان كرد: طرح زنجیره تولید گوشت قرمز عشایر كه در طرح الحاقی 2 به صورت یك طرح دائمی درآمده است، با هدف اصلاح روش تغذیه و روش پروار، كاهش طول دوره پروار و حفظ تعادل دام و مرتع در حال اجرا است.
رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به تسهیلات بند ب ماده 52 قانون بودجه اظهار داشت: در سال گذشته یك درصد منابع موضوع این ماده به 10 درصد افزایش یافته است كه بر اساس آن، مبلغ 230 میلیارد تومان تسهیلات در سال 96 در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: مشكل جذب تسهیلات برای تولید به هیچ عنوان وجود ندارد و در سال جاری مبلغ 150 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ 4 درصد و دوره بازگشت 5 ساله به عشایر اختصاص خواهد یافت كه 91 میلیارد تومان از سود آن توسط دولت پرداخت خواهد شد.
قندالی به مواد مرتبط با عشایر در برنامه ششم اشاره كرد و گفت: در برنامه ششم، 17 بار از عشایر نام برده شده است كه در مقایسه با برنامه های گذشته بی سابقه بوده است.
وی از سهم عشایر از محل مالیات بر ارزش افزوده به عنوان یك فرصت مهم برای جامعه عشایری یاد كرد و افزود: همچنین در برنامه ششم پیش بینی شده است كه از محل جریمه آلایندگی باید خسارت وارده به عشایر نیز به آنها پرداخت شده و در همان منطقه هزینه شود.
رئیس سازمان عشایرایران با اشاره به توزیع بالغ بر 700 هزار تن جو مدت دار در میان عشایر تاكید كرد: تقویت و اصلاح ساختار تشكلها باید در اولویت قرار گیرد و این تشكلها باید فعالتر از گذشته به ارائه خدمات مختلف به جامعه عشایری اهتمام ورزند.
در ادامه این نشست مدیرامورعشایراستان تهران نیز گفت: در 3 سال اخیر 190 میلیارد ریال تسهیلات در اختیار شبكه تعاونی های عشایری استان تهران قرار گرفت كه در مجموع 920 تن به تولید گوشت قرمز عشایر افزوده شد.
سیروس نصیری افزود: در سال گذشته طبق ارزیابی شاخص های اختصاصی امورعشایراستان تهران در بین 65 دستگاه برتر شد و مورد تقدیر استاندار قرار گرفت.
وی راه اندازی مركز عرضه دام زنده عشایری در شهرستان پاكدشت و همچنین شروع عملیات مركز پرواربندی دام عشایری رازق آباد ورامین را از برنامه های مهم امورعشایراستان تهران در سالجاری عنوان كرد.
حدود 3 هزار خانوار عشایری در استان تهران زندگی می كنند كه این جامعه تولید كننده در سال گذشته بیش از 67 هزار تن محصول تولید و جهت عرضه روانه بازار مصرف كردند.
برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با كانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: سید جواد آل داود انتشاردهنده: موسی فعالیان
تهرام/1109/7243 / 1539
تهران- ایرنا- رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: طرحها و برنامه های سازمان امور عشایر در سالهای اخیر عمدتا بر مسئله افزایش تولید متمركز بوده است.