به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان انگليسي با بررسي 100 بيمار مبتلا به سرطان ريه دريافتند وجود كروموزومهاي ناپايدار در تومور سرطاني ريه، احتمال عود بيماري را افزايش ميدهد و از اين طريق ميتوان احتمال عود سرطان را قبل از آزمونهاي استاندارد متداول، پيشبيني كرد. تومورهايي با تنوع ژنتيكي، تمايل بيشتري براي تكامل و گسترش دارند و نسبت به دارو مقاومت بيشتري نشان ميدهند، اين مطالعه نشان ميدهدكروموزومهاي ناپايدار، همان عامل تنوع تومور است. با بررسي اين كروموزمها در نمونه خون بيمار ميتوان احتمال بازگشت بيماري را تا يكسال قبل از روش مرسوم تصويربرداري پيش بيني كرد. اين مطالعه همچنين تصوير جامعي از بيماري و نحوه پاسخ به درمان در اختيار محققان قرار ميدهد.
سرطان ريه، كشنده ترين شكل سرطان است و تعداد قربانيان آن از مجموع سرطان هاي سينه و پروستات بيشتر است. سالانه حدود 1.8 ميليون مورد سرطان ريه در سراسر جهان تشخيص داده مي شود كه از اين ميان 1.5 ميليون نفر جان خود را از دست مي دهند.
مطالعات جديد نشان مي دهد احتمال ابتلا به سرطان ريه در زنان سيگاري، دو برابر مردان سيگاري است. در هر30 ثانيه يك نفر در جهان بر اثر سرطان ريه جان خود را از دست مي دهد.
نتايج اين تحقيقات در نشريه New England منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259
مترجم: سپيده كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
تهران - ايرنا - محققان موفق به پيشبيني احتمال عود سرطان ريه با استفاده از كروموزومهاي ناپايدار نمونه خون شدند.