۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۲۲
کد خبر: 82509252
T T
۰ نفر

نقش آنتی اكسیدان ها در ورزش

۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۲۲
کد خبر: 82509252
نقش آنتی اكسیدان ها در ورزش

تهران- ایرنا- مدیر كل ورزش و جوانان استان خراسان جنوبی با بیان این كه مصرف مكمل های آنتی اكسیدان توسط ورزشكاران خالی از فایده نیست، گفت: بهتر است این مكمل ها به شكل حاد (چند روزه) مصرف شود، زیرا مصرف مزمن (طولانی مدت) آنها نتیجه خوبی ندارد.

دكتر محمداسماعیل افضل پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در خصوص تاثیر مصرف آنتی اكسیدان ها بر ورزشكاران گفت: ورزشكاران برای افزایش عملكرد ورزشی خود معمولا مكمل های آنتی اكسیدان مصرف می كنند كه باعث تاخیر در خستگی، كاهش درد، كاهش درك فشار تمرین ورزشی، بهبود گردش خون و بهبود وضعیت خون رسانی به بافت های بدن می شود.
وی ادامه داد: این نكته به اثبات رسیده است كه بعد از ورزش و تمرین شدید به جای افزایش ظرفیت آنتی اكسیدان ها، آسیب عضلانی و پراكسیداسیون لیپیدها به وجود می آید؛ اما مصرف آنتی اكسیدان ها می تواند وضعیت آنتی اكسیدان های بدن را بهبود بخشد و سبب كاهش آثار آسیب رساننده رادیكال ها در حین تمرین و ورزش شدید شود.
این استاد دانشكده علوم ورزشی دانشگاه بیرجند گفت: در حال حاضر شواهد حاكی از آن است كه مكمل های غذایی حاوی آنتی اكسیدان برای پیشگیری از استرس های اكسیداتیو بعد از تمرین و ورزش مفید است.
به گفته افضل پور، آنتی اكسیدان های موجود در مكمل های غذایی ممكن است از استرس های اكسیداتیو ناشی از ورزش و تمرین در ارتفاعات پیشگیری كند.
وی فایده دیگر مصرف آنتی اكسیدان ها را تاثیر آنها بر نیروی عضلانی و انقباضات عضلانی ورزشكاران عنوان كرد و گفت: مصرف آنتی اكسیدان ها موجب كاهش تولید اسید لاكتیك و در نتیجه، كاهش خستگی و افزایش فعالیت های استقامتی می شود.
افضل پور ادامه داد: مطالعات انجام شده بر انسان و حیوانات، آثار سودمندی را از مصرف مكمل های آنتی اكسیدان بر استرس های اكسیداتیو حاصل از ورزش نشان داده اند. به علاوه آنتی اكسیدان ها و سایر ویتامین ها عملكرد سلول های ایمنی را حمایت و تقویت می كنند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان كرد: تمرینات فیزیكی شدید نه تنها با استرس های اكسیداتیو همراه است بلكه با استرس ها و فشار و سركوب سیستم ایمنی ، ممكن است سبب التهاب و افزایش خطر عفونت ها گردد، بنابراین مصرف مناسب و مطلوب آنتی اكسیدان ها می تواند از آثار ورزش بر سیستم ایمنی و عفونت های بعد از ورزش بكاهد.
افضل پور با این حال به ورزشكاران توصیه كرد كه بهتر است مكمل های آنتی اكسیدان را به شكل حاد یعنی در یك دوره كوتاه چند روزه مصرف كنند زیرا مصرف مزمن (چند ماهه) این مكمل ها نتیجه خوبی ندارد.
وی ادامه داد: همچنین مصرف آنتی اكسیدان ها همراه با تمرینات ورزشی اثر بهتری دارد و زمان بندی مصرف مكمل نیز مهم است؛ ورزشكاران باید سعی كنند مكمل ها را نزدیك به تمرینات ورزشی مصرف كنند.
علمی**2038**
خبرنگار: درنا محمدیان* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر