۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۸:۳۹
کد خبر: 82509870
T T
۰ نفر
استاندار: حمايت هاي دولت تدبير و اميد عامل اصلي تثبيت وضعيت درياچه اروميه است

اروميه- ايرنا- استاندار آذربايجان غربي گفت: حمايت هاي اعتباري و فكري دولت تدبير و اميد، مهمترين عامل در تثبيت و احياي درياچه اروميه بود زيرا با اجراي طرح هاي احيايي، از كاهش سالانه 40 سانتيمتر از تراز درياچه جلوگيري شد.

قربانعلي سعادت روز شنبه در همايش دهياران روستاهاي حوضه آبريز درياچه اروميه افزود: 9 شهرستان اروميه، سلماس، نقده، بوكان، مهاباد، تكاب، شاهين دژ، مياندوآب و اشنويه در اين حوضه قرار دارد كه برنامه هاي تخصصي احياي درياچه اروميه در اين شهرستان ها به اجرا در مي آيد.
وي اضافه كرد: در صورت اجر ا نكردن طرح هاي احيايي، موضوع ريزگردها پنج ميليون نفر را تهديد مي كرد ه اين تهديد با يك برنامه منسجم 10 ساله به طور كامل از بين مي رود.
وي اظهاركرد: كشاورزان و روستاييان از طرح هاي حمايتي احياي درياچه اروميه استقبال خوبي دارند ولي در برخي بخش ها مشكلاتي وجود دارد كه بايد رفع شود زيرا اجراي اين طرح ها به نفع شهر و استان و كشور است.
استاندار آذربايجان غربي افزود: لايروبي رودخانه ها و جلوگيري از ساخت و سازهاي غير مجاز در حوالي رودخانه از وظايف شوراها و دهياران است كه نقش اين نوع كارها در جلوگيري از حوادثي نظير سيل و كاهش تلفات اين حوادث در سيل اخير به خوبي نمايان شد.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري آذربايجان غربي نيز در اين نشست گفت: در سايه فعاليت‌ها و تدابير دولت يازدهم 85 سانتيمتر به تراز اكولوژيك درياچه اروميه افزوده شده است و بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته در سال 1402 درياچه به تراز اكولوژيك خود بازمي گردد.
تقي كهوريان با اشاره به اينكه دهياران در صف اول احياي درياچه اروميه هستند، ادامه داد: حدود 90 درصد منابع آب تجديدپذير و تجديد ناپذير در بخش كشاورزي مصرف مي‌شود و كشاورزان بايد در مصرف آب صرفه جويي لازم را داشته باشند زيرا چالش اصلي ما مصرف بيش از حد منابع آبي حوزه درياچه اروميه است.
وي افزود: با توجه به محدوديت منابع تامين آب اگر در مصرف اين منابع مديريت مناسب صورت نگيرد كم آبي و بي آبي كيفيت زندگي ما را به خطر مي‌اندازد و بايد برنامه هاي كاهش مصرف آب به نحو احسنت صورت گيرد.
اسمعيل كريم زاده رئيس سازمان جهادكشاورزي آذربايحان غربي نيز در ادامه اين همايش اظهار كرد: در راستاي كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي با حمايت هاي دولت تدبير و اميد در سه سال اخير توانستيم در 120 هزار هكتار از اراضي 9 شهرستان حوضه درياچه اروميه نقشه كاداستر تهيه كنيم.
وي اضافه كرد: 6 هزار و 506 هكتار از اراضي باغي و زراعي به روش‌هاي نوين آبياري مجهز شده كه در اين راستا 28 ميليون متر مكعب در مصرف آب صرفه جويي صورت گرفته است.
وي ادامه داد: انتقال آب با لوله در 414 كيلومتر از اراضي با 19 ميليون متر مكعب صرفه جويي در مصرف آب و مجهز كردن سه هزار و 541 هكتار از اراضي پاياب سدها به شبكه هاي فرعي از ديگر برنامه هاي انجام شده در راستاي كاهش مصرف آب بخش كشاورزي بوده است.
پرويز آراسته مديركل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي نيز با اشاره به وجود 2 ميليارد و 500 ميليون مترمكعب آب در درياچه اروميه بيان كرد: محيط زيست استان در راستاي حفاظت از پارك ملي درياچه اروميه اقدام به آبرساني به حيات وحش جزاير درياچه، احياي تالاب‌ها، امضاي سند همكاري با ژاپن در جهت حمايت از درياچه اروميه را انجام داده است.
وي افزود: دهياران و كشاورزان روستا بايد مصرف كودهاي مضر را كنار گذاشته و از كودهاي بيولوژيكي در جهت حفاظت از منابع آب زيرزميني انجام دهند تا بتوانيم از آلودگي منابع آبي جلوگيري كنيم.
به گزارش ايرنا، اين همايش2 روزه در روز اول با حضور 600 نفر از دهياران شهرستان‌هاي مهاباد، بوكان، مياندوآب، اشنويه، تكاب و شاهين دژ برگزار شد و در روز دوم نيز دهياران شهرستانهاي اروميه، نقده و سلماس حضور مي يابند.
برگزاري نمايشگاه عكس درياچه اروميه و پروژه هاي احياي درياچه اروميه با 150 عكس از ساير برنامه هاي اين همايش بود.
8135/ 2093 ** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشار دهنده: صابر چهرقاني