۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۰:۱۰
کد خبر: 82511617
T T
۰ نفر
واكنش هند به سخنان اردوغان /كشمیر بخش جدایی ناپذیر هند است

دهلی نو-ایرنا-هند روز دوشنبه در واكنش به سخنان 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری تركیه در خصوص كشمیر اظهار كرد كشمیر بخش جدایی ناپذیر هند است .

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری تركیه كه هم اكنون در دهلی نو بسر می برد روز یكشنبه پیش از آغاز سفر رسمی خود به هند خواستار برگزاری مذاكرات چند جانبه در خصوص كشمیر شده بود.
وی با اشاره به افزایش تلفات در كشمیر افزود:تركیه علاقمند به شركت در مذاكرات چند جانبه برای حل مسئله كشمیر است .
رئیس جمهوری تركیه روز گذشته برای انجام دیدار رسمی سه روزه وارد دهلی نو پایتخت هند شد.
وی قرار است با نخست وزیر و تعدادی از مقامات عالیرتبه هند در خصوص روابط دو جانبه ،گروههای تروریستی و جماعت گولن گفت وگو كند.
سخنگوی وزارت امور خارجه هند در واكنش به اظهارات اردوغان با بیان اینكه موضع هند درخصوص كشمیر مشخص است اظهار كرد تمام ایالت جامو و كشمیر به عنوان بخش جدایی ناپذیر هند است.
بر اساس توافق شیملا كه در سال 1972 میلادی میان هند و پاكستان امضا شده است، دهلی نو خواهان حل مساله كشمیر به صورت دوجانبه شده است و با دخالت كشور ثالت مخالف است.
به نظر می رسد سخنان رئیس جمهوری تركیه در خصوص كشمیر در راستای بیانیه مشترك پاكستان و تركیه در ماه نوامبر 2016 باشد.
در این بیانیه،اردوغان از قطعنامه های سازمان ملل در خصوص كشمیر حمایت كرده بود.
هند اعلام كرده است سازمان ملل هیچ نقشی در حل مساله كشمیر میان این كشور با پاكستان ندارد.
هند چندی پیش با پیشنهاد میانجیگری امریكا برای حل مساله كشمیر نیز مخالفت كرد.
پاكستان تاكنون بارها مسئله كشمیر و حمله هند به پایگاه شبه نظامیان در خاك این كشور را مجامع بین المللی ازجمله سازمان ملل مطرح كرده است .
پیش از این هند با پیشنهاد میانجیگری 'بان كی مون' دبیركل پیشین سازمان ملل برای حل مسئله كشمیر مخالفت كرده بود.
تنش میان هند و پاكستان از چند ماه گذشته به علت خشونت های كشمیر و حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش در شمال هند افزایش یافت.
این تنش ها پس از حمله شبه نظامیان به پایگاه ارتش هند در شهر اوری و كشته شدن 19 سرباز هندی و همچنین عملیات انتقام جویانه هند علیه پایگاه های شبه نظامیان در خاك پاكستان در كشمیر تشدید شده است.
بخشی از كشمیر درخاك هند و بخشی دیگر درخاك پاكستان قراردارد. هر دو كشور ادعای مالكیت بر تمام كشمیر را دارند و همین موضوع یكی ازعلل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاكستان از هند در سال 1947میلادی تاكنون است.
آساق**267*انتشار دهنده:احمدعلی خلیل نژاد