۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۱۶
کد خبر: 82513325
T T
۰ نفر
كم كاری شهرداری تهران در طرح جمع آوری آب های سطحی

تهران- ایرنا- مدیر مركز منطقه ای مدیریت آب شهری، با اشاره به امضای تفاهم نامه ای در سال 1387 میان شهرداری تهران و وزارت نیرو برای مدیریت آب های سطحی شهر تهران، در مورد چرایی اجرا نشدن این طرح گفت:« شهرداری تهران كم كاری كرد.»

سید علی چاوشیان امروز سه شنبه در حاشیه برگزاری «كنفرانس امنیت آبی در سكونت گاه های انسانی در شرایط كم آبی» در جمع خبرنگاران افزود: گفت: بر اساس تفاهم نامه شهرداری تهران و وزارت نیرو، هر دو دستگاه وظایف خود را تقسیم كردند و بنا شد مدیریت و جمع آوری آب های سطحی به عهده شهرداری باشد و وزارت نیرو كارهای بالادستی و سیاست گذاری و استراتژی را انجام دهد.
وی با اشاره به اینكه این تفاهم نامه بعد از حدود 9 سال هنوز اجرایی نشده است، گفت: به همین دلیل مواجه هستیم كه بعد از هر بارندگی ترافیكِ شهر قفل می شود؛ این نشان می دهد كه شبكه جمع آوری آب های سطحی كافی نیست.
چاوشیان در پاسخ به این پرسش كه اجرای این طرح چقدر هزینه دارد؟ گفت: اجرای طرح مدیریت آب های سطحی شهر تهران خیلی گران است؛ در واقع شهرداری تهران برآوردی كه برای جمع آوری آب های سطحی شهر تهران دارد و با مطالعه ای كه شركت مهاب و یك شركت اتریشی چهار پنج سال پیش انجام دادند، اجرای این طرح حدود 120 هزار میلیاردریال برآورد شده است.
وی جای خالی «لایحه مدیریت واحد شهری» را عامل دیگر اجرایی نشدن طرح مدیریت آب های سطحی شهر تهران ذكر كرد و گفت: وقتی وارد بحث آب می شویم یك تكه از آن در اختیار وزارت نیرو و یك تكه دیگرِ آن در دست شهرداری است؛ ‌در حوزه برق و فاضلاب هم همینطور است؛ مادامی كه لایحه مدیریت واحد شهری نداشته باشیم و همه اختیارات متمركز به دست شهرداری نباشد، شاید این مساله كماكان به قوت خود باقی خواهد بود.
مدیر مركز منطقه ای مدیریت آب شهری ادامه داد: ترافیك و دردسر برای مردم در زمان بارندگی ها یك طرف است و از طرف دیگر، بارش ها منابعی است كه می تواند بازچرخانی شود و به چرخه برگردد؛ این در حالی است كه در شرایط كنونی به خاطر نفوذناپذیر بودن سطح شهر، این منابع آبی برای تغذیه حوزه استفاده نمی شود؛ به جنوب شهر می رود و تبدیل به فاضلاب می شود و خودش دردسری دیگر در جنوب تهران به وجود می آورد.
مدیر مركز منطقه ای مدیریت آب شهری اضافه كرد: بحث جمع آوری آب های سطحی در حوزه وظایف شهرداری است؛ در این زمینه منكر نمی شویم كه كارهای خوبی انجام شده، اما كافی نبوده است.
وی گفت: برنامه وزارت نیرو این است كه در طرح جدید، بازچرخانی این روان آب را در سطح حوزه داشته باشد تا هم از دردسر شهروندان پیشگیری كند و هم بارش ها به تغذیه منابع آب زیر زمینی منجر شود.
وی ادامه داد: وزارت نیرو كمتر از یك ماه پیش، بخشنامه ای را برای مدیریت روان آب های سطحی شهری تدوین كرده است.

** احیای رودخانه های شهریِ تهران
مدیر مركز منطقه ای مدیریت آب شهری در بخش دیگری از سخنان خود از برنامه ای برای احیای رودخانه های شهریِ تهران خبر داد و گفت: تهران شهری بوده كه هفت رودخانه داشته است و به خاطر رودخانه هایش به عنوان پایتخت انتخاب شده است؛ منتهی سیاست های شهری در چهل پنجاه سال گذشته منجر به مسدود شدن، كور شدن و مدفون شدن این هفت رودخانه شده است.
وی ادامه داد: شرایط به گونه ای پیش رفته است كه هم اكنون هیچ كدام از این رودخانه ها را عملا در سطح شهر نمی بینیم و اگر رودخانه ای هم وجود دارد، كانالیزه و سر پوشیده شده و به گندآبه و فاضلاب تبدیل شده است.
چاوشیان گفت:‌با كمك مشترك وزارت نیرو و شهرداری تهران، از حدود یك سال پیش - به عنوان اولین كشور در منطقه غرب آسیا - بحث احیای رودخانه های شهری شروع شده است و این پروژه منجر به این شده كه اثراتش را در بعضی از بوستان هایی مثل نهج البلاغه و جوانمردان می بینم و خبرهای بیشتری هم در این حوزه خواهیم شنید.
به گزارش ایرنا، كنفرانس «امنیت آبی در سكونتگاه های انسانی در شرایط كم آبی» امروز در مركز همایش های سازمان مدیریت صنعتی ایران آغاز بكار كرد و تا فردا (چهارشنبه) ادامه خواهد داشت.
این كنفرانس با هدف بررسی ابعاد مختلف این موضوع در اقلیم های خشك و نیمه خشك با حضور كارشناسان ایرانی و 10 كارشناس بین المللی از آمریكا ، كره جنوبی و چند كشور دیگر برگزار شد.
همزمان سه رویداد در این كنفرانس برگزار می شود؛ در روز نخست (دوازدهم اردیبهشت)، نشستی تخصصی با موضوع ابعاد امنیت آبی تشكیل می شود و كارشناسان، راهكارهای مقابله با شرایط كم آبی را بررسی می كنند. در روز دوم، 6 كارگاه تخصصی در محورهای مختلفی مانند چالش های جدید، آبرسانی در شرایط اضطراری، كیفیت آب، آب های نامتعارف، حكمرانی آب از منظر اقتصادی و حكمرانی آب از منظر مسائل اجتماعی برگزار می شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:

IRNAeco@
https://t.me/irnaeco

اقتصام**9189*1579*خبرنگار: اسماعیل داودی * انتشار : مرضیه فاتحی
۰ نفر