۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۲۸
کد خبر: 82513866
T T
۰ نفر
'ترزا می' متهم به 'بی‌كفایتی' به دنبال دیداری 'فاجعه‌بار' با ' یونكر'

لندن - ایرنا - 'ترزا می' نخست‌وزیر انگلیس به دنبال فاش شدن جزییات دیدار 'فاجعه بارش' با 'ژان كلود یونكر' رییس كمیسیون اروپا در ارتباط با برگزیت در لندن، روز سه شنبه از سوی احزاب مخالف متهم به 'بی‌كفایتی' و نداشتن رویكردی درست در مذاكرات در پیش رو با بروكسل، شد.

به گزارش ایرنا، 'ترزا می' پس ‌از آن از سوی احزاب مخالف انگلیس مورد حمله قرار گرفت كه جزییات مذاكراتش با یونكر در هفته گذشته در لندن در ارتباط با برگزیت، از سوی یك روزنامه آلمانی منتشر و از سوی مقامات اروپایی متهم گردید كه 'درك درستی' از كاركرد اتحادیه اروپایی ندارد و در 'جهان دیگری' سیر می‌كند.
''ژان كلود یونكر' رییس كمیسیون اروپا و 'میشل بارنیه' مذاكره‌كننده ارشد كمیسیون اروپا چهارشنبه ‌شب هفته گذشته در یك شام كاری در 'داونینگ استریت '( نخست‌وزیری انگلیس) با 'ترزا می' گفت‌وگو داشتند.
'نیك كلك' سخنگوی اروپایی حزب لیبرال دمكرات انگلیس در واكنش به گزارش‌های منتشر شده، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با شبكه اسكای نیوز، 'ترزا می' را متهم به 'بی‌كفایتی و عدم آمادگی' كرد.
وی گفت: 'شما ( ترزا می) نمی‌تواند همان‌ طور كه با مقامات وزارت كشور رفتار می‌كردید، با اعضای اتحادیه اروپا تعامل كنید.'
'نیك كلك' رهبر سابق حزب لیبرال دمكرات و معاون 'دیوید كامرون' نخست‌وزیر سابق انگلیس (در دولت ائتلافی) گفت : شما نمی‌توانید دستورالعمل 27 كشور عضو اتحادیه اروپا كه برخوردار از غرور، دولتی مستقل و پارلمان هستند را نادیده بگیرد و انتظار می‌رود كه آنها نیز همین كار را با شما بكنند.'
'اسمارتر' وزیر برگزیت كابینه در سایه حزب كارگر نیز در این خصوص گفت: این گزارش‌ها به نگرانی های عمیق در مورد آینده و رویكرد سخت 'ترزا می' در مذاكرات برگزیت كه انگلیس را در معرض خطر رفتن به لبه پرتگاه قرار داده، دامن زده است.
وی با زیر سؤال بردن توانایی نخست‌وزیر انگلیس در پیشبرد مذاكرات برگزیت گفت: 'ترزا می' دچار اشتباه محاسباتی در این زمینه شده و همین امر سبب تضعیف موقعیت انگلیس در این مذاكرات شده است.
'میشل راسل' وزیر حكومت محلی اسكاتلند در مذاكرات برگزیت نیز روز سه‌شنبه گفت: 'این فاجعه نشان می‌دهد كه چرا 'ترزا می' نباید اجازه داشته باشد كه مانع از تصمیم پارلمان اسكاتلند برای دادن حق انتخاب به اسكات‌ها برای تعیین آینده‌شان، شود.'
وی گفت: ترك اتحادیه اروپا بدون هیچ توافق و موافقتی برای دسترسی به بازار واحد اروپا، به‌ مثابه یك اقدام بی‌سابقه خودآزاری است كه می‌تواند سبب فروپاشی اقتصاد بریتانیا و اسكاتلند شود.
میشل راسل اضافه كرد: با توجه به شرایط كنونی، وجود یك اپوزیسیون قوی در پارلمان انگلیس نیاز مطلق است و این مساله می‌تواند مانع از حركت منجر به خودكشی رهبر حزب محافظه‌كار شده و مذاكرات برگزیت را مورد موشكافی دقیق قرار دهد.
به نوشته 'فرانكفورتر الگماینه سایتونگ' ،' ترزا می' در جریان دیدارش با یونكر، ضمن اعمال فشار برای رسیدن به توافق زودرس برای حفظ حقوق شهروندان انگلیسی ساكن كشورهای عضو اتحادیه اروپا، مدعی شده است كه لندن گفته 'یك پنی' هم بابت تعهدات مالی‌اش به بروكسل پس از خروج از این اتحادیه نخواهد داد.
این روزنامه آلمانی اضافه كرد: یونكر رییس كمیسیون اروپا پس از پایان شام كاری‌اش با 'ترزا می' گفته است كه او ' 10 مرتبه بیش از گذشته، دچار تردید شده ' و فكر می‌كند كه مذاكرات برگزیت دچار فروپاشی خواهد شد.
براساس نوشته این روزنامه، مقامات كمیسیون اتحادیه اروپا با شگفتی از اهداف جاه‌طلبانه 'ترزا می' برای مذاكرات،گفته‌اند كه نخست‌وزیر انگلیس در یك 'دنیای متفاوت ' از بقیه اتحادیه اروپا بسر می‌برد.
این روزنامه افزود: آنها گفته‌اند كه نخست‌وزیر انگلیس دارای 'هیچ طرحی' نیست و به‌صورت غیرواقعی به دنبال حل‌وفصل سریع حقوق شهروندان، خروج از اتحادیه اروپا و نیز رسیدن به یك توافق تجاری با بروكسل ظرف دو سال هست.
به نوشته این روزنامه، یونكر و بارنیه از اینكه 'ترزا می' گفته است كه انگلیس حاضر به پرداخت 'یك پنی ' بابت تعهداتش به اتحادیه اروپا بعد از برگزیت نیست، شگفت‌زده شده‌اند.
این روزنامه گفته است: یونكر نیز در مقابل گفته است كه هیچ توافق تجاری میان اتحادیه اروپا و انگلیس صورت نخواهد گرفت مگر اینكه توافقی در مورد تعهداتش مالی‌اش با اتحادیه اروپا صورت بگیرد.
براساس برخی گزارش‌های منتشرشده، كمیسیون اروپا به همراه 27 كشور عضو اتحادیه اروپا بر سر مبلغ حدود شصت میلیارد یورو (پنجاه‌ودو میلیارد پوند) به توافق رسیده‌اند كه انگلیس باید آن را برای تكمیل تعهداتی كه به‌عنوان یكی از اعضای اتحادیه اروپا امضا كرده است، پرداخت كند.
'فرانكفورتر الگماینه سایتونگ نتیجه‌گیری كرده است كه با این وضعیت مذاكرات 'برگزیت نمی‌تواند موفقیت‌آمیز' باشد.
'ترزا می' نخست‌وزیر انگلیس روز سه شنبه با رد گزارش‌های منتشر شده به‌عنوان 'شایعه' عنوان كرد كه 'خود كمیسیون اروپا نیز بلافاصله بعد از شام كاری چهارشنبه‌شب گذشته گفت مذاكرات صورت گرفته سازنده بوده است.
وی افزود: اما این گزارش‌ها نشان می‌دهد كه مذاكرات به ‌طرف سخت‌تر شدن، حركت می‌كنند و به‌ منظور به دست آوردن توافقی به نفع انگلیس، ما بایستی مطمئن باشیم كه (به دنبال انتخابات هشتم ژوئن ) ما دارای یك دولت قوی و رهبری باثبات خواهیم بود.
'امبر راد' وزیر كشور انگلیس نیز روز سه‌شنبه در واكنش به گزارش‌های یادشده به خبرنگاران گفت كه این گزارش‌ها' بی‌پایه و اساس' هستند.
وی بابیان اینكه این گزارش‌ها 'راه درستی برای ' مذاكره بشمار نمی‌آیند، گفت انگلیس متعهد به داشتن 'حسن نیت' در مذاكرات در پیش رو برگزیت است.
منابع حزب محافظه‌كار نیز روز سه‌شنبه گفتند كه دولت انگلیس قصد ورود به 'جنگ لفظی' با كمیسیون اروپا در مورد مذاكرات برگزیت ندارد.
انتظار می رود مذاكرات اتحادیه اروپا با انگلیس در مورد برگزیت پس از انتخابات پارلمانی انگلیس در هشتم ژوئن ( 18 تیرماه)، شروع شود.
مذاكره كنندگان اتحادیه اروپا در مذاكرات در پیش رو شامل 'دونالد توسك' رییس شورای اروپا، 'دیدیه سئوس' مذاكره كننده ارشد اتحادیه اروپا، 'میشل بارنیه ' مذاكره كننده ارشد كمیسیون اروپا و 'سابینه ویاند'معاون مذاكره كننده ارشد كمیسیون اروپا هستند.
'گای ورهوفستاد' مذاكره كننده ارشد برگزیت از سوی پارلمان اروپا است.
'دیوید دیویس' وزیر برگزیت در دولت 'ترزا می'، 'سارا هیلی'معاون اجرایی وزیر برگزیت، 'تیم بارو' سفیر انگلیس در اتحادیه اروپا و 'اولیور رابینز' مشاور ارشد انگلیس در اتحادیه اروپا، نمایندگی كشورشان را در مذاكرات خروج از اتحادیه اروپا برعهده دارند.
مهلت دوساله مذاكرات برگزیت میان لندن و بروكسل با هر نتیجه ای براساس برنامه ریزی موجود، در ماه مارس سال 2019 میلادی به پایان می رسد و بریتانیا پس از آن اتحادیه اروپا را ترك خواهد كرد.
توافق نهایی برگزیت كه روندی پیچیده ای را طی خواهد كرد، تا اوایل سال 2019 میلادی بایستی از سوی پارلمان انگلیس، پارلمان اروپا و نیز شورای اروپا به تصویب برسد.
مردم بریتانیا (انگلیس، اسكاتلند، ولز، ایرلندشمالی) در روز 23 ژوئن ماه جولای 2016 ( سوم تیرماه 1395) با شركت در همه‌پرسی رأی به خروج از اتحادیه اروپا دادند.
در همه‌پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) 51.9 درصد مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
اروپام**5**1552/انتشاردهنده: قاسم شریعتی