۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۷:۵۰
کد خبر: 82513976
T T
۰ نفر

چگونه فيبرنوري را به خانه مان بياوريم

۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۷:۵۰
کد خبر: 82513976
چگونه فيبرنوري را به خانه مان بياوريم

تهران- ايرنا- مشتركان شركت مخابرات مي توانند براي استفاده از مزيت شبكه دسترسي برپايه فيبرنوري (تارنوري مخابرات) به پايگاه اطلاع رساني اين شركت مراجعه كرده و شماره تلفن منزل و يا محل كارخود را وارد و استعلام لازم را دريافت كنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، شركت مخابرات ايران شنبه گذشته (نهم ارديبهشت ماه ) با حضور اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري از طرح بزرگ خود به نام تانوما (تارنوري مخابرات ايران) رونمايي كرد .
تانوما طرح رساندن فيبر نوري به خانه ها است كه اجراي آن افزايش سرعت اينترنت و تحقق يكي از اهداف منشور حقوق شهروندي درباره دسترسي برابر و آزاد به اطلاعات را براي شهروندان به ارمغان مي آورد.
فيبر نوري يكي از محيط هاي انتقال داده با سرعت بالاست.
امروزه از فيبر نوري در موارد متفاوتي مانند شبكه هاي تلفن شهري و بين شهري، شبكه هاي كامپيوتري و اينترنت استفاده مي شود.
فيبر نوري رشته اي از تارهاي شيشه اي است كه هر يك از آنها ضخامتي معادل تار موي انسان دارد و در انتقال اطلاعات در مسافت هاي طولاني كاربرد دارد.
استفاده از سيم مسي براي انتقال اطلاعات در مسافت هاي طولاني همواره با برخي اختلال ها روبروست كه امكان برقراري ارتباطي خوب و با سرعت مناسب را فراهم نمي سازد.
اكنون مشتركان مي‌توانند براي بهره مندي از اين مزيت به پورتال مخابرات مراجعه كرده و شماره تلفن منزل يا محل كار خود را وارد و اينكه امكانات فيبر نوري براي آنها وجود دارد يا خير را استعلام كنند.
در صورتي كه منطقه آنها تحت پوشش باشد، ثبت‌نام‌ انجام و مراحل تبديل به فيبر نوري سپري مي‌شود.
مشتركان نبايدهزينه جدايي براي اين قابليت بپردازند، اما زمان انعقاد قرارداد بر اساس طرح‌هايي كه ارائه شده، هزينه خواهد داشت.

*كاربراني كه منطقه آنها تحت پوشش فيبر نوري قرار ندارد
اگر كاربران با مراجعه به پورتال مشاهده كنند كه منطقه آنها تحت پوشش فيبر نوري نيست بايد به مخابرات منطقه مراجعه كرده و درخواست دهند تا در نوبت قرار بگيرند.
گسترش فيبر نوري يكي از برنامه هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات براي توسعه زيرساخت هاي ارتباطات و فناوري اطلاعات( آي سي تي) است كه با توجه به تصريح برنامه ششم توسعه درباره آن، به سرعت در دستور كار قرار گرفت.
فيبر نوري در سال 1392 فقط در 51 هزار و 497 كيلومتر از مساحت كشور كشيده شده بود و همين موضوع مانع افزايش توسعه بيشتر زيرساخت هاي ارتباطي شد.
چندي پيش معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت كشور اعلام كرد: اتصال 170 شهر كشور به شبكه فيبرنوري با اجراي گام هاي مختلف طرح نور2 در دولت يازدهم برنامه‌ريزي شده است و تا پايان اين دولت به طور قطع اجرا مي شود.
به گفته «محمدجواد آذرجهرمي»، استفاده از شبكه فيبر نوري به برخي فناوري ها نياز دارد كه به توسعه شبكه انتقال و آدرس اينترنتي (آي پي) متكي است.
وي گفت: بنا داشتيم زمينه ايجاد فناوري هاي لازم براي بهره برداري كامل از شبكه فيبرنوري نيز در همين دولت فراهم شود اما طرحي زمانبر است و در دولت بعد به بهره برداري مي رسد.
به گفته وي، تا پيش از اين نقاط حضور در شبكه فيبرنوري در مجموعه زيرساخت كشور 66 نقطه بود كه با اجراي طرح هاي مختلف به ويژه طرح نور2، اكنون ظرفيت كامل بهره برداري از شبكه فيبرنوري به 104 نقطه رسيده است و در اين نقاط خدمات ارايه مي شود.
مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت كشور اعلام كرد: اكنون در 104 شهر خدمات ارايه مي شود و بر اساس برنامه، ايجاد اين قابليت در همه 170شهر تا پايان سال 1397 ممكن است.
مسئوليت اتصال بيش از يك ميليون پورت به فيبر نوري بر عهده شركت مخابرات ايران قرار گرفته است.
براين اساس شركت مخابرات ايران مرحله نخست اتصال فيبر نوري به خانه ها را با عنوان تانوما آغاز مي كند كه افزايش سرعت ارتباطات اينترنتي را به همراه دارد.
با اجراي اين طرح، فيبر نوري به جاي كابل مسي، اينترنت را به كاربران خانگي، اداره ها و موسسه ها ارايه مي‌كند، اما اين جايگزيني فيبرنوري زماني مقرون به صرفه است كه محتواي ديجيتال بسيار زيادي روي شبكه‌ها تعريف شود و كاربران نياز به داشتن سرعت بالا را احساس كنند.
با اتصال به شبكه فيبر نوري سرعت ارتباط به ميزان چشمگيري افزايش مي‌يابد و اتصالات پهن باند فيبر به خانه يا همان اتصالات پهن باند (اف.تي.تي.اچ- FTTH)، معرف اتصالات كابل فيبرنوري براي هر مكان به صورت اختصاصي است.
اين سيستم‌ها در مقايسه با شيوه سنتي كابل‌هاي مسي توان انتقال انبوهي از اطلاعات تلفني، ويدئويي، داده اي و... را به شكل كارآمدتري دارند.
اين فناوري به سرعت رو به گسترش است؛ زيرا برتري‌هايي نسبت به فناوري‌هاي كنوني دارد كه امكان اتصال پرسرعت‌تر و ظرفيت بيشتر برد نسبت به زوج‌هاي پيچيده رسانا و خطوط دي.اس.ال (DSL) از جمله آنهاست.
«عباس آسوشه» معاون فناوري اطلاعات مركز ملي فضاي مجازي نيز در گفت و گويي با خبرنگار ايرنا طرح تانوما را تحولي بزرگ در شبكه ملي اطلاعات ايران ارزيابي كرد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام** 2078 **1561**گزارش : محمدمهدي بهرامي ** انتشاردهنده:مژگان توانا
۰ نفر