۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۶:۵۹
کد خبر: 82515417
T T
۰ نفر
نسبت زنان و مردان مصرف كننده مواد مخدر در ايران يك به 9 است

يزد - ايرنا - مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، تعداد معتادان كشور را يك ميليون و 325 هزار نفر اعلام كرد و گفت: نسبت مصرف كنندگان مرد به زن 9يك است.

به گزارش ايرنا، دكتر احمد حاجبي روز چهارشنبه در دومين روز از نخستين كنگره بين‌المللي اعتياد و رفتارهاي پرخطر در يزد افزود: زنانه شدن مصرف مواد مخدر و گرايش جوانان در سنين پايين به مواد مخدر زنگ خطري است كه به صدا در آمده است.
وي با بيان اينكه 50 درصد علت مرگ‌ و ميرها ناشي از مصرف مواد شبه افيوني است اظهار كرد: از 274 ميليون نفر مصرف كننده مواد در جهان، درصدي از آنها بصورت ترزيقي مواد مصرف مي كنند و اين ترزيق منجر به بيماريهاي عفوني چون اچ آي وي مي شود.
حاجبي خاطر نشان كرد: در كشور ايران هم از 2.5 تا هفت درصد افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد از شيوه هاي ترزيفي استفاده مي كنند.
مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: شيوع عفونت اچ اي وي در كساني كه مواد را به صورت ترزيقي مصرف مي كنند 15 درصد برآورد شده است.
وي در ادامه تعداد زنان باردار در كشور را سالانه يك ميليون و 500 هزار نفر اعلام كرد و گفت: به طور ميانگين نيم درصد اين زنان يعني حدود هفت هزار و 500 نفر آنها مواد مصرف مي كنند.
حاجبي تصريح كرد:در سال گذشته از اين تعداد زن باردار در كشور ، 900 هزار نفر آنها مورد غربالگري قرار گرفتند كه دو هزار و 500 نفر مواد مصرف مي كردند و درمان آنها در دستور كار قرار گرفت.
مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اضافه كرد: براساس گزارش سازمان پزشكي قانوني كشور ، سه هزار واقعه مرگ در سال 93 به دليل مصرف مواد مخدر اتفاق افتاده است.
وي برنامه‌هاي پيشگيرانه از دوران كودكي و آموزش مهارت‌هاي لازم در اين دوران را ضروري خواند و گفت: در دولت يازدهم با اجراي طرح تحول سلامت، زير ساخت هاي نظام مراقبت بهداشتي اوليه از لحاظ كمي و كيفي رشد يافت.
مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خاطر نشان كرد: در سه سال گذشته با جذب و حضور كارشناسان سلامت‌روان در مراكز درماني و بهداشتي اقدامات مطلوبي در حوزه پيشگيري از اعتياد صورت گرفت.
* نيمي از والدين بعد از سه سال از اعتياد فرزندشان با خبر مي‌شوند
مدير كل دفتر تحقيقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر هم دراين كنگره گفت: در سالهاي اخير توانمند سازي هاي رواني، اجتماعي و اقدامات پيشگيرانه و درماني در اولويت برنامه هاي اين ستاد و دستگاههاي ذيربط قرار گرفته است.
حميد صرامي افزود: ٥٥ درصد والدين، سه تا پنج سال پس از ابتلاي فرزند خود به اعتياد از آن مطلع مي شوند.
رئيس اسبق انجمن روانپزشكي ايران هم گفت: از هر چهار ايراني، يك نفر نيازمند دريافت خدمات روانپزشكي در طول زندگي خود است البته اين رقم در همه كشور همين جور است و مختص كشور ما نيست.
**63 درصد معتادان متاهل هستند
احمد جليلي افزود: ٦٣ درصد معتادان در كشور متاهل، ٣٢ درصد مجرد، پنج درصد متاركه كرده، مطلقه يا بيوه و ٤٧/٣ درصد از معتادان بيكار هستند.
وي خاطر نشان كرد: ميانگين سن شروع مصرف مواد مخدر 21.9 سال است و 13.6 درصد از اين افراد در گروه سني ١٥ تا ١٩ سال قرار دارند.
در كنگره بين المللي اعتياد و رفتارهاي پرخطر كه سه روز ادامه دارد تعدادي از صاحب نظران علم اعتياد، روانپزشكان و روانشناسان داخل و خارج كشور در مورد وضعيت اعتياد در كشور و مقايسه آن با آمار جهاني، اختلالات همراه با اعتياد، عوامل موثر در ايجاد اعتياد، درمان و راه هاي پيشگيري از آسيب و كاهش تقاضا در زمينه اعتياد بحث و تبادل نظر مي كنند.
2088/ 6197 خبرنگار: كبري دانشي** انتشار: محمدحسين فلاح تفتي