به گزارش روزنامه هاي ال پاييس و آ ب ث، وزارت امور خارجه اسپانيا گزارشي در خصوص برگزيت به كنگره نمايندگان كشورش ارائه كرده كه در آن تاكيد شده است مادريد يك سري خطوط قرمز براي آينده روابط با جبل الطارق دارد كه در چارچوب آنها به عنوان مثال اجازه تكرار موقعيت برتر رقابتي كنوني جبل الطارق در برابر مناطق اسپانيايي همجوار را نخواهد داد.
اسپانيا تحت هيچ شرايطي حاضر نيست كه رابطه كنوني با جبل الطارق تداوم يابد.
گزارش مذاكرات در مورد خروج انگليس از اتحاديه اروپا كه از سوي دبيرخانه دولت براي اتحاديه اروپا تهيه شده، روشن مي سازد كه جبل الطارق ، يك بحث ملي است و امتياز ويژه اي كه اين مستعمره از آن برخوردار مي باشد، وضعيتي است كه اسپانيا در وقت خود (سال ۱۹۸۶ )، مجبور شد براي الحاق به اتحاديه اروپاي آن وقت بپذيرد زيرا انگليس در سال ۱۹۷۳، به اتحاديه پيوست.
در عين حال براساس تصميم شوراي اروپا روابط آتي با جبل الطارق پس از برگزيت منوط به موافقت مادريد و لندن است و نوعي حق وتو در اين زمينه را به اسپانيا اعطا كرده است.
اين تصميم در چارچوب خط مشي هاي اتحاديه اروپا در مذاكرات برگزيت، در 29 آوريل سالجاري رسميت يافت.
اسپانيا موفق شده در دستور العمل اتحاديه اروپا در مذاكرات مربوط به برگزيت، بندي در مورد جبل الطارق گنجانده شود كه بر اساس آن حق وتوي مادريد در اين زمينه مشخص تعريف شده است.
به گفته روزنامه ها ، در اين بند آمده كه با خروج انگليس از اتحاديه اروپا، توافقات بين اين كشور و اتحاديه نمي تواند بدون اين كه مادريد و لندن روي آنها به اجماع رسيده باشند، در خصوص جبل الطارق اعمال شوند.
به همين دليل بوده كه «ماريانو راخوي» نخست وزير اسپانيا روز شنبه گذشته از بروكسل از اين كه 27 كشور عضو اتحاديه در اين خصوص از مادريد حمايت كرده اند، اظهار خوشحالي كرد.
اين گزارش يادآور مي شود كه جبل الطارق در چهار مورد شامل تردد آزاد كارگران ، كالاها ، خدمات و سرمايه از امتيازاتي برخوردار است اما بخشي از اتحاديه گمركي را تشكيل نمي دهد و قوانين انگليس نيز بر آن اعمال نمي شود، به طوري كه يك سيستم ويژه بيش از حد آسان گير در زمينه مالياتي ، گمركي و تشكيل شركت ها را توسعه داده كه اين منطقه را به يك بهشت مالياتي تبديل كرده است .
روزنامه ها اشاره دارند كه دولت اسپانيا در مواضع عمومي خود در بحث احتمال حاكميت اين كشور بر جبل الطارق در آينده نزديك بسيار محتاط عمل مي كند كه از اين منظر دقيقا در نقطه مقابل «خوسه مانوئل گارسيا مارگايو» وزير خارجه سابق قرار دارد.
در اين رابطه ، مارگايو اعتقاد دارد كه امكان اين كه جبل الطارق تحت حاكميت اسپانيا قرار بگيرد تا چهار سال آينده كاملا شدني است.
دولت اسپانيا كه بر فوايد بند گنجانده شده در دستورالعمل مذاكراتي اتحاديه اروپا با لندن در خصوص برگزيت اذعان دارد، معتقد است نبايد براي باز پس گرفتن حاكميت جبل الطارق دچار اقدامات شتابزده شد و اگر تاكنون براي اين منظور 300 سال صبر شده، مي توان چند سال ديگر هم صبر كرد و در كمال آرامش به هدف مذكور نائل آمد.
شبك**اروپام *۱*۴۹۱** 1917**انتشار دهنده: سيد محمدباقر نوربخش
مخالفت اسپانيا با امتيازهاي ويژه جبل الطارق پس از برگزيت/ امتياز ازادي تردد كارگران، حمل و نقل كالا،خدمات و سرمايه گذاري
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۵:۳۲
کد خبر:
82516526
مادريد- ايرنا- وزارت خارجه اسپانيا با دادن امتيازات ويژه شامل آزادي تردد كارگران ، حمل و نقل كالا ، خدمات و سرمايه گذاري در داخل اتحاديه اروپا به منطقه جبل الطارق پس از برگزيت مخالفت كرد.