۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۲۲:۰۹
کد خبر: 82518937
T T
۰ نفر
جشنواره غذاي اكو، فرصتي براي كسب تجربه هايي با رنگ و طعم غذا

زنجان – ايرنا – به گفته مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان زنجان، غذا پس از اقامت گردشگردان در يك مقصد گردشگري، نخستين تجربه و موضوعي محسوب مي شود كه ذهن فرد را درگير مي كند؛ بنابراين جشنواره غذاي اكو نيز فرصتي است جهت كسب تجربه هايي با رنگ و طعم غذا براي مخاطبان.

به گزارش ايرنا، يحيي رحمتي شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران به جايگاه ويژه غذا در فرهنگ مردم و ملل مختلف اشاره كرد و افزود: بر اساس تحقيقات انجام شده، نزديك 35 درصد هزينه سفر گردشگران مصروف تهيه غذا مي شود، بنابراين لازم است تلاش كنيم تا سهم قابل توجهي از گردش مالي اين بخش، نصيب استان شود.
وي تمركز و توسعه يك جاذبه خاص را بهتر از امتحان كردن جاذبه هاي مختلف گردشگري خواند و اظهار كرد: تمركز ما بر روي جشنواره هاي غذاست به ويژه جشنواره ملي آش و جشنواره بين المللي غذاي اكو - جاده ابريشم هم در اين راستا به شمار مي آيد.
سومين جشنواره بين المللي غذاي اكو - جاده ابريشم از 20 تا 22 ارديبهشت جاري در مجموعه نمايشگاه بين المللي كاسپين زنجان برگزار مي شود.
رحمتي اظهار كرد: بر اساس پيش بيني هاي انجام شده در سومين جشنواره بين المللي غذاي اكو - جاده ابريشم، 25 غرفه طبخ غذا، 14 غرفه عرضه صنايع دستي مرتبط با غذا، 2 غرفه ارائه دم نوش هاي گياهي و هشت غرفه تشكل هاي مردم نهاد فعال در حوزه گردشگري حاضر مي شوند.
وي افزود: حضور گروه هاي آشپزي از كشورهاي عضو سازمان اكو و كشورهاي مسير جاده ابريشم، برپايي كارگاه آموزش پخت غذاهاي محلي و خواص غذايي آنها، اجراي موسيقي محلي و مراسم آئيني، برپايي نمايشگاه صنايع دستي مرتبط با غذا همچون ساخت ظروف از جمله برنامه هاي محتوايي جشنواره هستند.
رحتمي اظهار كرد: در سومين جشنواره بين المللي غذاي اكو - جاده ابريشم گروه هايي از كشورهاي آذربايجان، افغانستان، چين، پاكستان، لبنان، تاجيكستان، كره جنوبي، سوريه، عراق، قزاقستان، تركيه، بحرين و فلسطين حضور مي يابند.
وي يادآور شد: به علت مصادف شدن با ماه هاي محرم و صفر زمان برگزاري سومين جشنواره غذاهاي اكو – جاده ابريشم به دهه آخر ارديبهشت جاري موكول شد.
شهردار زنجان نيز در ادامه اين نشست، از پيگيري و اقدامات انجام شده براي پيوستن شهرداري زنجان به شهرهاي عضو پيمان جاده ابريشم خبر داد و گفت: بايد از ظرفيت ديپلماسي شهري در جهت توسعه صنعت گردشگري بهره بگيريم.
حبيب الله يگانه افزود: آئين گشايش سومين جشنواره بين المللي غذاي اكو - جاده ابريشم شامگاه چهارشنبه/ 20 ارديبهشت/ در سالن همايش هاي مهرانه و مراسم اختتاميه نيز بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده شامگاه جمعه / 22 ارديبهشت/ در سينما روباز مجموعه تفريحي گاوازنگ برگزار مي شود.
دوره نخست جشنواره غذاي اكو – جاده ابريشم همزمان با جشنواره ملي آش ايراني و در شهريور سال 94 و دومين دوره اين جشنواره در مهر سال گذشته برگزار شد.
در دور نخست اين جشنواره پنج كشور و در دور دوم 14 كشور در آن حضور يافتند و به رقابت و عرضه غذاهايسنتي خود پرداختند.
سازمان همكاري اقتصادي (Economic Cooperation Organization) موسوم به 'اكو' يك سازمان اقتصادي منطقه‌اي است.
سه كشور ايران، پاكستان و تركيه در سال 1343 (1964) نخستين بار اين سازمان را پايه‌ريزي كردند.
پس از فروپاشي شوروي، در سال 1372 كشورهاي افغانستان، جمهوري آذربايجان، قزاقستان، تركمنستان، قرقيزستان، ازبكستان و تاجيكستان نيز به سازمان اكو پيوستند.
7312/3001
خبرنگار: حسن اكبري ** انتشار دهنده: مينا افشاري