۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۲۶
کد خبر: 82519824
T T
۰ نفر

كاهش خطر مرگ پس از سكته مغزي با استفاده از برچسب پوستي

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۳:۲۶
کد خبر: 82519824
كاهش خطر مرگ پس از سكته مغزي با استفاده از برچسب پوستي

تهران-ايرنا- محققان در جريان مطالعه اي متوجه شدند كه با استفاده از يك برچسب خاص پوستي مي توان خطر مرگ پس از ابتلا به سكته مغزي را تا نصف كاهش داد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، با اين حال محققان دانشگاه ناتينگهام كه اين مطالعه را انجام داده اند، خاطر نشان كردند كه كارايي اين برچسب در صورتي است كه از آن زود و در حين انتقال بيمار به بيمارستان استفاده شود.
اين برچسب حاوي داروهايي است كه فشار خون را پايين مي آورد، رگ ها و شريان ها را شل مي كند و به اين ترتيب موجب تقويت جريان خون به مغز مي شود.
كارشناسان معتقدند كه به كارگيري زودهنگام برچسب احتمال بقاي بيمار دچار سكته مغزي را تقويت مي كند و اثرات يك سكته مغزي را به اندازه چشمگيري كاهش مي دهد.
محققان دانشگاه ناتينگهام در جريان يك مطالعه پايلوت متوجه شدند كه خطر مرگ بيماراني كه امدادگران اين برچسب پوستي را بر بازوي آنها زده بودند 16 درصد بود كه اين ميزان كمتر از نصف 38 درصد ميزان مرگ و مير در ميان بيماراني است كه اين برچسب به بازوي آنها زده نشده بود.
پروفسور 'فيليپ بث' از دانشگاه ناتينگهام كه رياست اين مطالعه را بر عهده داشت، گفت: به اعتقاد ما با تقويت جريان خود در مغز بيماران مبتلا به سكته مغزي، مي توان احتمال زنده ماندن و بهبود آنها را به اندازه چشمگيري تقويت كرد. اين برچسب ما را قادر مي سازد تا در عرض چند دقيقه جريان خون به مغز بيماران مبتلا به سكته مغزي را تقويت كنيم.
سكته مغزي زماني بروز مي كند كه يك لخته خون شرياني را در مغز مسدود مي كند و يا خونريزي در مغز ايجاد مي شود و به اين ترتيب جريان خون به مغز كاهش مي يابد. در اين هنگام درمان سريع براي بازسازي خون رساني به مغز حياتي است و اين درمان شامل استفاده از داروهاي ضدلخته و يا برداشت انسداد با استفاده از يك سيم و يا عمل جراحي مي شود.
اما محققان دانشگاه ناتينگهام متوجه شدند كه استعمال داروها از طريق پوست مي تواند جريان خون به مغز بيمار را قبل از رسيدن وي به بيمارستان تقويت كند.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر