به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، با استفاده از اين فناوري ميتوان تصاوير سهبعدي از فضاي اطراف انتقالدهنده امواج واي فاي تهيه كرد. پيش از اين محققان با استفاده از رويكرد مشابهي توانسته بودند آن سوي ديوارها را ببينند و تعداد افرادي را كه در فضاي باز آن طرف ديوار مستقر هستند، بشمارند. اما محققان مونيخ اين فناوري را يك گام به جلو بردهاند و با استفاده از امواج واي فاي و حتي سيگنالهاي سلولي مورد استفاده در تلفنهاي همراه و فناوري پردازش هولوگرافيك، تصاويري را از تمام فضايي كه سيگنال در آن وجود دارد به دست ميدهند.
به گفته محققان حتي سيگنالهاي رمزگذاري شده نيز تصاوير فضاي اطراف را مخابره ميكنند و اساسا اين فناوري امكان جاسوسي از تمام محيطها را فراهم ميكند. به همين علت نگرانيهايي در خصوص حفظ حريم خصوصي ايجاد كرده است. البته استفاده عملي و كاربردي از اين فناوري نيازمند تحقيق و توسعه آن است و هنوز راه درازي تا استفاده تجاري از اين فناوري در پيش است.
تصويربرداري هولوگرافيك نيازمند يك آنتن ثابت و يك آنتن متحرك است، اما محققان معتقدند با استفاده از تعداد زيادي آنتن ثابت ميتوان آنتن متحرك را حذف و تصاويري با وضوح بالاتر و نزديك به تصاوير ويديويي به دست آورد.
البته فركانسهاي جديد واي فاي مانند استاندارد 60گيگاهرتز IEEE 802.11 امكان توليد تصاويري با دقت يك ميليمتر را فراهم ميكند.
محققان اميدوارند اين فناوري به عنوان يك ابزار كاربردي در عمليات امداد و نجات قربانيان حوادث مورد استفاده قرار گيرد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Physical Review Letters منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار:گلشن
تهران - ايرنا - محققان دانشگاه مونيخ آلمان فرآيندي را ابداع كردند كه در آن با استفاده از بازتابش امواج مايكروويو يك سيگنال واي فاي ميتوان تصوير هولوگرافيك محيط را به دست آورد.