۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۶:۰۲
کد خبر: 82522045
T T
۰ نفر
پيش بيني مشاركت 70 درصدي در دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري

اهواز - ايرنا - مديركل سياسي وزارت كشور با اشاره به پيش بيني مشاركت 70 درصدي مردم در اين دوره از انتخابات گفت: تخريب و اتهام زني نامزدها باعث بدبيني مردم به نظام و كاهش مشاركت در انتخابات مي شود.

به گزارش ايرنا محمدامين رضازاده شامگاه دوشنبه در نشست با احزاب و فعالان سياسي خوزستان، در سالن جلسات استانداري، با بيان اينكه در انتخابات رياست جمهوري گذشته ميزان مشاركت مردم 73 درصد بوده، افزود: پيش بيني مي شود در اين دوره از انتخابات 70 درصد مردم، در حدود 40 ميليون نفر، مشاركت كنند.
وي ميانگين مشاركت مردم در 34 انتخابات گذشته در بعد از انقلاب را 67.7 درصد عنوان كرد و گفت: متوسط مشاركت مردم كشور در دوره هاي گذشته انتخابات رياست جمهوري 66.7 درصد، انتخابات مجلس 60.5 درصد، انتخابات مجلس خبرگان 56.7 درصد، انتخابات شوراي شهر 60.46 درصد، سه دوره همه پرسي و بازنگري قانون 60 درصد و همه پرسي تغيير رژيم 98.2 درصد بوده است.
رضازاده اضافه كرد: مشاركت در ايران در مقايسه با بسياري از كشورها قابل دفاع است و ما اساسا دغدغه و نگراني از بابت مشاركت كم مردم را نداريم.
وي ضمن پيش بيني فضاي انتخاباتي بسيار پرشورتر و با نشاط تر در روزهاي آتي، اظهار كرد: رقابت بين دو جريان اصلي درون نظام، يعني جريان اصلاح طلبي از يك طرف و اصولگرايي از طرف ديگر؛ همزماني انتخابات ملي و محلي (شوراها)؛ رشد آگاهي مردم به ويژه در فضاي مجازي و حساسيت و درك مردم از شرايط بين المللي و منطقه اي دلايلي هستند كه معتقديم باعث افزايش مشاركت مردم در انتخابات مي شود.
رضازاده اضافه كرد: تلاش مي شود كه مشاركت در سطح قابل قبول و بالاتر از استانداردها باشد.
وي همچنين با اشاره به موانع و تهديدهايي كه احتمال كاهش مشاركت مردم را افزايش مي دهد، گفت: سياه نمايي عملكرد دولت و نظام مي تواند به نارضايتي مردم و تشكيك در عملكرد مسئولان و در نهايت مشاركت نكردن در انتخابات بيانجامد، همچنين درگيري بين مسئولان، جريان ها و اتهام زدن نامزدها به يكديگر در كاهش مشاركت مردم تاثير گذار است.
رضازاده افزود: برخي ممكن است با تصور اينكه رئيس جمهورهاي كشور دو دوره اي هستند، انگيزه اي براي مشاركت نداشته باشند و تصور دستكاري در آرا نيز از ديگر عواملي است كه باعث كاهش مشاركت مي شود.

*بهشت احزاب
مديركل سياسي وزارت كشور در ادامه ايام انتخابات را بهشت احزاب و رسانه ها توصيف كرد و نهادهاي مدني پل ارتباطي حاكميت و جامعه به شمار مي آيند و عرصه انتخابات، هم براي مردم و هم براي حاكميت معادله 'برد - برد' شمرده مي شود؛ زيرا مردم با مشاركت در مديريت كشور نقش ايفا مي كنند و حاكميت نيز با اين رويداد در مجامع بين المللي قدرت نمايي مي كند.
وي هدف از برگزاري اين نشست را بالا بردن نشاط سياسي و مشاركت حداكثري جامعه در انتخابات پيش رو دانست و گفت: فضاي حقيقي جامعه شور و نشاط پيش از انتخابات را ندارد، اگر چه فضاي مجازي گرم است و ما مي خواهيم اين شور و نشاط در فضاي حقيقي و خيابان ها نمود پيدا كند.
رضازاده با تاكيد بر مشاركت حداكثري مردم در انتخابات افزود: شرايط كشور هميشه به گونه اي بوده كه مخالفان نظام سعي دارند مردم را از شركت در انتخابات منع كنند و مردم نيز با اين مساله مقابله مي كنند.
وي با اشاره به تاكيد رهبري براي داشتن انتخاباتي امن، سالم، رقابتي و با مشاركت حداكثري گفت: ادعا داريم كه در انتخابات مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان در سال 94 انتخابات امن در كشور برگزار كرديم كه در آن نه تنها انتخابات تحت تاثير مسائل امنيتي در داخل و خارج نبود، بلكه حتي شاهد درگيري هم در اين انتخابات نبوديم.
رضازاده افزود: انتخابات پارسال در حد قوانين، در سلامت برگزار شد و هيچ حوزه اي باطل اعلام نشد و با وجودي كه يكي از جريان هاي سياسي، نامزدهاي خود را نداشت، اما از شركت در رقابت قهر نكرد و با آوردن نامزدهايي از جريان مقابل، يك مجلس معتدل را رقم زد.
وي با بيان اينكه دولت روحاني از زمان آغاز به كار براي استفاده از همه ظرفيت هاي كشور تلاش كرد اظهار كرد: بر همين اساس، استفاده از همه مديران اعم از اصولگرا، اصلاح طلب و غيروابسته به جريان هاي سياسي يكي از وعده هاي رئيس جمهوري بوده است و بخش قابل توجهي از كابينه و مديران كساني هستند كه جزو جريان حامي روحاني نبوده اند و دولت به آنها اعتماد كرده است.
وي افزود: هدف دولت از اين كار، ايجاد آرامش در كشور و امنيت فكري در مديران بود كه مبناي تصميم گيري را عملكرد و شايسته سالاري بدانند.

*لغو يك درصد سخنراني ها
مديركل سياسي وزارت كشور همچنين با بيان اينكه رئيس جمهوري براي دفاع از آزادي ها و حقوق مردم تلاش هاي زيادي كرده، افزود: در اين دولت 12 هزار مراسم و سخنراني برگزار شده كه يك هزار و 400 مورد از آنها در محيط هاي دانشجويي بوده و سعي شده كه فضا براي همه سلايق سياسي فراهم باشد، كه البته يك درصد از مراسم سخنراني ها با وجود داشتن مجوز لغو شده است.
وي تاكيد كرد: دولت يازدهم اقوام، احزاب و تشكل هاي دانشجويي و جوانان را فرصتي براي كشور مي داند زيرا كه در غياب احزاب و رسانه هاي فعال، جامعه، بهشت مفسدان اقتصادي و اداري خواهد بود.
رضازاده اظهار كرد: جامعه اي كه نشاط سياسي و اجتماعي نداشته باشد، بايد در انتظار آسيب هاي اجتماعي باشد، همانطور كه در حال حاضر 70 درصد جرايم كشور را اعتياد و سرقت به خود اختصاص داده است.
وي افزود: منافع ملي ما در گروه وحدت همه اقوام است و اگر نتوانيم حقوق و آزادي هاي اقوام، اقليت هاي مذهبي و فعالان مدني را تامين كنيم، باعث ايجاد نارضايتي و آسيب مي شود.
دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و پنجمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا 29 ارديبهشت به صورت همزمان برگزار مي شود.

6002/7151
خبرنگار: نادره وائلي زاده**انتشاردهنده: كبري آقازري