محمدرضا ملاصالحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در منطقه گاودشت بابل بیان كرد: در كشور سالانه 824 هزار تن گوشت قرمز تولید می شود كه این مقدار 51 درصد از دام سنگین و 49 درصد دام سبك است.
وی اظهارداشت: در تلاش هستیم با اصلاح نژاد دام های بومی و دو منظوره همانند گوسفند زل مازندران ، تولید گوشت دام های سبك را افزایش دهیم و به مرز خودكفایی در تولید گوشت قرمز دست یابیم.
وی افزود: در سال گذشته 9 میلیون و 600 هزار تن شیر در كشور تولید شد كه نه تنها نیاز كشور تامین شد بلكه در بخش لبنیات ، صادرات خوبی به دیگر كشورها نیز شده است.
وی اظهارداشت: در سال گذشته بیش از 2 میلیون و 100 هزار تن گوشت مرغ در كشور تولید شده است كه از این میزان یكصد هزار تن به كشورهای مختلف صادر شده است.
ملا صالحی افزود: برای خودكفایی در امور دامی، تحقیقات نقش بسیار برجسته ای دارد كه با انجام كارهای تحقیقاتی درصددیم در اصلاح نژاد دام ها و افزایش تولید شیر و گوشت موفق عمل كنیم.
وی گفت: تا قبل از انقلاب اسلامی ، ایران یك وارد كننده مطلق در امور دام و كشاورزی بوده است كه با اقدامات خوب انجام شده امروز نه تنها قطع واردات شده است بلكه در بسیاری از موارد به دیگر كشورها نیز صادرات انجام می شود.
رئیس مركز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی امروز سه شنبه برای افتتاح بانك ژن ذخایر ژنتیك شمال كشور به ایستگاه گاودشت بابل سفر كرد.
این مركز در حال حاضر 250 راس گوسفند را نگهداری می كند كه تا پایان سال به 700 راس خواهد رسید.
در این مركز گوسفندان مولد بعد از پنج سال به صورت بره یا اسپرم در اختیار دامداران مازندران و گلستان قرار می گیرند.
این نوع گوسفند در منطقه آب و هوایی شمال كشور سالانه 200 كیلوگرم شیر می دهد.
هم اكنون با مركز بابل ، 13 ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفندی در كشور فعال است كه چهار هزار و 800 راس گوسفند از نژاد زل در آنها در مرحله اصلاح نژاد هستند .
همچنین 6 ایستگاه پرورش نژاد بز نیز با 2 هزار و 100 راس در كشور فعال است.
مركز تحقیقاتی كشاورزی و دامی گاودشت با وسعت حدود 400 هكتار در بخش بندپی غربی بابل واقع و 40 سال قدمت دارد .
خبرنگار : زینب حبیب پور گودرزی**انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
7328/1899
ساری - ایرنا- رئیس مركز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی گفت: 90 درصد مصرف گوشت قرمز كشور از تولیدات داخلی و تنها 10 درصد آن وارداتی است.