۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۵۱
کد خبر: 82524134
T T
۰ نفر

تقویت روابط نظامی دو رقیب دیرینه چین

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۲:۵۱
کد خبر: 82524134
تقویت روابط نظامی دو رقیب دیرینه چین

پكن - ایرنا - ژاپن و هند به عنوان دو رقیب دیرینه و بزرگ منطقه ای چین كه با این كشور اختلافات ارضی و مرزی نیز دارند در حال تقویت روابط نظامی خود به شكل گسترده هستند.

به گزارش ایرنا، ژاپنی ها در دریای شرقی با چین در منازعه بر سر تملك بر جزایر دیائویو هستند و هندی ها نیز بر سر مرزهای منطقه ای با چین اختلاف نظر دارند كه افزایش مناسبات توكیو و دهلی نو در راستای تقویت روابط نظامی نیز در همین راستا ارزیابی شده است.
«آرون جیتلی» وزیر دفاع هند كه به ژاپن سفر كرده در ملاقات و رایزنی با «تومومی اینادا» همتای ژاپنی خود خواستار گسترش روابط میان نیروهای مسلح دو كشور شده و طرفین اعلام كرده‌اند كه با توجه به تشدید تنش ها در آسیا و اقیانوس آرام می خواهند مناسبات نظامی را تقویت كنند.
روزنامه ژاپن تایمز روز چهارشنبه در گزارشی اعلام كرد كه دو كشور در شرایطی بر تقویت مناسبات تاكید می كنند كه با چالش هایی در منطقه از سوی چین مواجه هستند.
بنا بر این گزارش طرفین در جریان مذاكرات درباره چالش ها در دریاهای شرقی و جنوبی چین، مساله هسته ای شبه جزیره كره و راه های گسترش همكاری های نظامی بحث و تبادل نظر كرده اند.
قرار است در ماه جولای امسال (تیر - مرداد) نیروهای دریایی هند، ژاپن و آمریكا با یكدیگر یك رزمایش سه جانبه برگزار كنند و دهلی نو از مشاركت توكیو در این زمینه به گرمی استقبال كرده است.
این خبر در شرایطی مطرح می شود كه منازعات چین و ژاپن بر سر جزایر دیائویو در دریای شرقی حل نشده و توكیو اعلام كرده كه كشتی های ژاپنی بار دیگر وارد آبهای اطراف این منطقه شده اند.
منطقه شرق و جنوب شرق آسیا كه در حال جبهه بندی آشكار است و در شرایطی كه چین خود را به فیلیپین، مالزی و ویتنام در دریای جنوبی نزدیك كرده، ژاپن كوشیده است در كنار تشكیل یك اتحاد قوی با آمریكا، به هند و استرالیا نزدیك تر شود.
به همین خاطر این كشور مدتی است تلاش های خود را بر گسترش راههای همكاری با هند متمركز كرده است تا به زعم خود مانع از نفوذ چین در اقیانوس هند شود.
این موضوع حتی باعث شد تا شینزو آبه نخست وزیر ژاپن اواخر سال گذشته میزبان نارندرا مودی همتای هندی خود در توكیو باشد.
هم «آبه» و هم «مودی» از مقام های راستگرایی هستند كه به شدت بر اصلاحات اقتصادی تاكید دارند و از زمانی كه «مودی» در سال 2014 میلادی به قدرت رسید روابط توكیو و دهلی نو گرمتر از هر زمانی شده است.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده:فرهاد راستی